Saturday, March 28, 2009

sakit kepala

from morning until now...
adoi, rs nak pecah tengkorak n otak2 ni...
ingat nak blk wahyu amik lilin utk candle light dinner...
sempena earth hour tonight...
tp x larat plak...
aku harus baring, makan nasi, makan ubat, tido...
semalam xleh tido until almost 2.30 or 3.00 am...
wake up at 6.40... wah, dah lambat

Friday, March 27, 2009

Diriku Kini

hurm... niat di hati nak mengupdate perihal diri...
tp nampaknya, xde apa yg menarik utk dipersembahkan...
cuma sejak kebelakangan ini perniagaan agak merosot...

quotation utk handphone n notebook yg diminta tidak aku sediakan...
dimana perginya semangat berbusiness aku?
hanya semalam aku usaha mencari, bila x mendpt apa yg dicari...
terus saja aku matikan niat utk meneroka lebih jauh...
Kalau dulu, ada je peluang...
pasti aku akan siapkan secepat mungkin...
mungkin sebab kini dah ada perniagaan yang lain...
masa yg ada aku perlu peruntukkan sebaik mungkin...
ditambah kesihatan yg sering terganggu kini...
menambahkan kemalasan pd diri utk mencuba sesuatu yg lain...

aku perlu bangun...
tidak harus mengharap pd perniagaan yg satu ini...
harus meneroka peluang2 baru yg ada...
apa saja utk diri aku...
hahaha...
aku kemerengan...

lelah betul kini...
badan terlalu lemah utk bekerja...
aku harus lakukan sesuatu...
mencari penawar pd masalah yg melanda...

ya Allah...
bantulah hamba-Mu ini..
Jauhilah hamba-Mu ini dari iri hati sesama manusia...
Jauhilah perniagaan hamba-Mu ini dari dengki khianat sesama manusia...
Lindungilah hamba-Mu yg kerdil ini ya Allah...
Amin... Amin... Amin Yarobbalalamin...

Monday, March 23, 2009

Kak Lina Demam...

Semalam, Ahad 22 Mac 2009 buat pertama kali kami tidak berniaga pada hari Ahad... kebiasaannya, Ahad la hari yg xkan kami tutup... tetapi disebabkan Kak Lina demam teruk, aku dgn drastiknya pd Sabtu malam memaklumkan pd kak lina esok x payah meniaga... dgn suara sakitnya dia jawab, esok ahad rugi x meniaga... konpiden dia leh sembuh... dah lama aku kenal, sekali sakit dia xkan sembuh secepat itu... paling koman selasa baru leh meniaga... jangkaan aku tepat... arini baru dia sihat sikit... malam ni nampak dah sembuh... esok boleh meniaga semula...

2 hari cuti memberi aku peluang utk tido sepuas hati n merehatkan badan.. sian kat Tam, x dpt jalan2... kena ikat je kat luar tu... esok leh la dia jenjalan execise sket... banyak gambar2 Tam telah diambil... nanti leh post... ni malas nak amik adapter micro... huhuhu

Sunday, March 15, 2009

Birthday Present & Bali

Dah dapat dua hadiah pada hari khamis... ke KLCC mencari Jam Tangan aku... huahuahua... swatch juga menjadi pujaan hatiku... hahaha... Nani bagi t-shirt...

My new watch


Hadiah dr nani n nor


Rasa mcm nak pegi Bali la hujung tahun ni... sapa mau ikut? planning nak bawa afiqah tp semalam call dia cakap xleh cuti kalau hari biasa... kalau nak pegi kena time cuti sekolah... mahal la plak flight n pakej nanti... hurm... cmna ek? x bawa sian sebab nor nak sponsor dia sbb dpt 4A 1B UPSR aritu... skrg duk sekolah asrama, tu psl xleh cuti sesuka hati... klu sekolah biasa memang aku x kesah, bawa je la dia... klu dia dpt 5A konpem aku skali ke Hong Kong dgn dia... huahuahua... xde rezeki dia la... insyaAllah satu hari nanti aku bawa la dia ke sana... baik ke Jepun je kalau nak sangat ke Disneyland... akan ku kumpul duit ku nanti... insyaAllah

Alya yg Comel

ada gambar alya yang paling latest... gambar 7 march aritu... alya dtg ke gerai... pakaikan cap makcu :) ada gambar kat bawah

posing la plak...

mak lang n alya

sama ke muka dgn makcu?


skrg muka jarang sgt nak tersenyum... serius memanjang... khamis lepas gi KLCC memanjang nak makcu dukung... langsung xmau turun, mama dia nak dukung pun dia xmau... lepas geram kot lama sangat dah x kuar dgn makcu... sian alya...

tangan n bahu sakit2 lagi ni... alya dah membesar n bertambah berat... seronok sakan dia dapat jalan... bawa afif sekali... afif menakutkan alya... gangster sungguh cara nak main dgn alya... mcm hantu cina cite dulu2 je cara afif nak main dgn alya... huhuhu

Monday, March 9, 2009

Flu n Fever

Pagi tadi meniaga, badan x larat nak bangun tp paksa gak... around 10am dah ckp kat Kak Lina nak tutup sebab dah x larat sgt... dah bgtau aku demam, Kak Lina cakap x demam, saja manja sangat... memang selalu cakap demam tp x demam, tp arini serius demam smpai lemah sgt badan... selsema melampau lagi... ubat Kak Nora bagi langsung x berkesan...

Balik umah makan nasi lemak akak blakang kedai bagi... mama bising suh makan ubat. dia belikan vitamin langsung x makan, seround kena sound dalam diam :D ni la bestnya, walaupun bukan anak kandung family ni, aku tetap dilayan macam anak2 mereka... ubat dibelikan, makan disediakan, soma free... insyaAllah bila berjaya nanti akan aku balas budi baik baba n mama...

Lepas makan nasi lemak, makan vitamin, mama siap suakan 2 biji utk ditelan :p naik bilik makan vitamin C baru beli tadi... tido dari kul 12.30 gitu smpai 5 petang.. tp terjaga2 gak... bangun makan nasi, makan ubat demam plak.. kat kedai td dah makan ubat selsema... x larat meniaga petang ni... dah bangun tp kepala berdenyut2...

Kak Lina nak ke selayang mall.. mcm nak ikut tp kepala berat n badan x larat... baik rehat je. Khamis nor ajak pegi beli jam tangan hadiah besday aku... huahuahua... bestnya leh pilih sendiri... Swatch kot yg akan aku pilih... tgk la nanti cmna... ke Mid Valley biasanya sbb situ segala yg aku nak ada... :D

Sunday, March 8, 2009

Ketidaksihatan

Arini rasa x bape sihat la plak... rasa letih je dari pagi. dah 2 milo ais aku minum tp rs letih gak lagi. ni rasa mengantuk... solat zuhur jap gi, pastu tido la. selsema plak tetiba...

semalam kak nora x jd dtg hujan lebat... nor sms ucap happy birthday n tnya nak adiah apa... as usual, x jam tangan, perfume la aku minta, tp last year mnta beg travel sbb bulan 4 ke gold coast... tiap2 tahun hadiah pilih sendiri :D...

aku x heran benda lain, hanya jam tangan n perfume yg aku minat... handphone minat gak, tp dah dpt banyak sgt handphone dr kakak aku... last sekali E90, pastu langsung x heran handphone lain... rasa ada la 10 biji handphone yg nor belikan untuk aku... tp xtau mana hp2 tu pegi... hehehe... lagipun skrg xleh mnta handphone, nor dah x keje kat Nokia Care... :D

Kak Lina nak belikan perfume, jd Nor belikan jam tangan... cukup la pakej. Perfume dah habis lama, xde kesempatan n xde kewangan nak beli.. Jam tangan dah comot2, memang kena beli baru... biasa setahun sekali ganti.. tp Kak Lina suh pakai je apa yg ada... swatch kak lina bagi 3 tahun pakai, pastu casio yg skrg ni dh 2 tahun... memang layak ganti baru la kan... hahaha

lidah kena ulser, sakit la... x selesa nak makan pun... nak titon. pasni solat zuhur... tido... bangun makan nasi n makan ubat... siap pegi meniaga... letih sangat badan rasanya

Saturday, March 7, 2009

7 March 2009

12.00am 7 March 2009, bertambah setahun lagi usia aku... genap 26 tahun. belum ada apa2 yg aku kecapi sepanjang hidup ni... harap2 selepas ini akan mencapai kejayaan atas apa aje yang aku rancangkan...

Sambutan birthday bukan la tradisi keluarga aku... tapi masih ingat masa kecik2 dulu... aku tido dulu, mak akan kejutkan untuk potong kek lepas balik dari meniaga... bukan langsung x penah sambut, ada juga sambutan birthday tapi masa sekolah rendah je... sekolah menengah xde langsung...

Bab hadiah plak, family aku bukan la jenis wajib bagi hadiah... seumur hidup penah dapat hadiah dr mak n kakak aku je... lepas kenal kak lina br la birthday disambut every year n hadiah sah2 dia bagi... akupun akan mengikut tradisi dia, insyaAllah...

Dah jam 1 pagi, nak tido.. esok nak meniaga...