Tuesday, June 16, 2009

Lencun

Saat selesai mengemas dan membasuh kedai...
Tetiba kepala paip patah...
diketuk oleh Kak Lina...
kami berdua usaha utk menggantikan yg baru...
nasib memang ada 2 kepala paip lama...
dgn xleh tutup air dr tangki...
air memancut keluar...
kedai habis basah...
kami berdua basah jeans n t-shirt...
muka aku penuh air mcm mandi...
akhirnya misi ganti kepala paip selesai...

ada hikmah disebalik kepatahan kepala paip ini...
dah lama nak ganti sbb dia asik menitik2...
rugi byr bil je n membazir...
dan akhirnya...
atas sbb kak lina mengetuk hingga patah...
akhirnya terganti jua...
tiada lg masalah air menitik selepas ini...
huhuhuhu

Saturday, June 13, 2009

Hadiah Untuk My Niece

Aritu dah belikan Jam Tangan Disney - Mickey Mouse untuk Afiqah...
Hari ni plak belikan handphone Sony Ericsson T303 - atas permintaan nak yg ada camera...
Duit belanja pergi Perth pun dah bagi...
Dia kat Perth, Makcu godek2 dulu handphone ni...
Perjanjian budget RM500 telah tercapai untuk hadiah kecemerlangan UPSRnya...
walaupun lambat hadiah dibagi, tp yg penting tetap dapat...

Lega hati x berhutang apa2...
Kena menyimpan semula...
Bulan 4, 5 dan 6 terlalu boros berbelanja...
satu sen pun xde simpan...
dah la bulan 1, 2 dan 3 income teruk...
Gaji bulan ni mesti sikit sebab sales teruk...
So, bulan 7 adalah bulan utk berjimat cermat...
xde lagi novel, xde lagi beli2 baju, xde lagi belanja bukan2...
Set dalam kepala... budget setiap perbelanjaan...

Friday, June 12, 2009

Jun Mati

7.40 smpai kedai...
kemas2...
tetiba kak lina cakap anak May May mati....
terus aku terjerit... HA??
terus aku cr mana dia...
leher patah...
May May punggah dia kesana kemari...
Kalau tau, semalam x niaga petang aku bw dia blk...
dia dah pndai minum guna botol susu...
rasa terkilan sangat...
botol yg ada terpaksa disimpan buat kenangan...
br 2 hr kot dia minum pakai botol...
susu yg ada xtau nak buat apa...
xkan la rajin sgt nak bg kucing2 kt pasar air susu...
balik rumah gali lubang...
leher dia terlalu lembik (maklum patah)...
kena pegang hati2 masa nak tanam...
lepas tanam terus basuh kasut...
naik atas...
rehat2...
sedih gak la tp dah ajal...

Monday, June 8, 2009

Jun

Jun nama anak angkat May May...
arini dah belikan botol susu baby...
susu baby (susu kucing) pun dah beli...
esok leh cuba bg botol susu tu...
kalau x sesuai puting tu...
kena tukar puting dr baby mcm anak2 kucing2 sebelum2 ni...
klu x sesuai gak nnti...
kena beli botol susu kucing...
dulu ada dh... tp kemana hilangnya...

arini niaga siang je td...
malam x niaga..
esok br leh cuba la bg Jun minum...
dah seminggu bg pakai shrink je...
sian x puas...

Sunday, June 7, 2009

Kampung, Western Food & Wayang

Khamis 4 jun lepas abis niaga, kul 12 gitu gerak ke Parit Buntar kampung Kak Lina...
Sampai around 5... dr 1.34 smpai 2.43 gitu lepak kat Tapah, solat & makan...
Sampai Parit Buntar rilex2 dulu... pastu gi umah org ubat...
Balik dr situ, pergi beli ticket...
Masuk Billion... alamak! cantik2 baju kat sini...
2nd time dtg Parit Buntar msk Billion mmg kagum n geram dgn t-shirt2 disana...
Sempat beli 3 helai... 1 utk raya (cantik sket) 2 utk niaga (cantik x byk).. huahuahua
Ticket kul 10 pagi 5 jun..

Jumaat 5 Jun... pgi 9.30 Baba dah bising2 x siap lg...
dekat kul 10 baru smpai stesen bas...
rupanya kami ber2 je yg lambat... huhuhu
driver bawa slow... rs mcm aku nak drive je...
kul 2.45 smpai Pudu...
Jalan kaki sampai Daya Bumi...
Naik Komuter... betul ke komuter nama train tu? lupa plak...
smpai umah dlm 3.30... fuh! penat...
petang x jd meniaga sbb bahan x ckp...

Kul 7pm... kami pergi kampung baru HR Steak kot...
boleh tahan la rs chicken grill dia...
tp kuah dia x sesedap kuah chicken blue kedai abg Uda kat Kg Baru gak...
Habis makan, kami ke KLCC...
Masuk Kinokuniya... alamak ada buku ahadiat akashah yg br...
sambungan untuk 3 hari...
RM21.90 habis utk buku itu...
kelemahan aku masuk sebarang kedai buku...
pasti ada novel yg dibeli...
x satu. dua... x dua... tiga...
lepas beli buku...
tgk syurga cinta...
sungguh menginsafkan...
bergenang juga air mata...
ingatkan aku sorg hiba, blk tnya kak Lina dia bergenang x...
rupanya sama2 hiba n insaf...

Blk dr wayang kul 12 lebih kot smpai umah..
aku tertido 30 minit...
kul 1 kak Lina kejutkan...
Kami ke pasar membeli udang plak...

Blk dr pasar...
Kul 1.30 kot...
kami dah siap2 apa yg patut..
naik ke bilik...
salin baju...
naik katil...
tido!

Pagi 6 Jun...
kelam kabut siapkan bahan niaga...
hari sabtu mmg ramai org...
tepat kul 8 pagi, dah ada 2 order...
dgn cili x prepare lg...
lepas tu direct 8 lg order...
nasib kami sempat siapkan soma...
xde customer yg tarik diri...
alhamdulillah...

blk meniaga...
ke NSK membeli barang...
membeli telur juga...
Beli Durian...
huhu...
Beli makan tghari (Mama xde, kena beli kt luar :p)
lepas makan nasi...
Kopek Durian...
Keras nak mampus kulitnya...
tp berjaya membuka...
terima kasih pd kak Lina...
klu aku yg buka sah2 hancur...
makan durin seulas dua...
angkat Kiki letak atas perut...
usap2 dia...
pastu letak dia kt bawah..
tau2 dh terlelap...
5.30 bangun...
siap2 pergi meniaga...

Kul 8 lebih...
balong n nor dtg sekeluarga...
kelam kabut siapkan bahan...
ada plak customer lain...
fuh! alhamdulillah soma siap...

malam blk rest...
taip blog...
nak tido...
Gud Nite!