Tuesday, October 20, 2009

Handphone

Malang sungguh nasib
semua handphone yg dipakai rosak
semua handphone2 yg lama rosak juga
padahal elok je sebelum ni
nak beli yg baru?
10x kena fikir..
pakai la 6680 yg sangat setia dr 2006
walaupun 6680 itu selalu sangat gila
tp dia x penah rosak sampai xleh guna langsung

E90 nak repair ke?
rm300 paling kurang costnya
itu baru utk lcd depan dan cover
belum campur lcd dalam
total soma rm500 kalau kwn abg ipar yg buat
itu harga murah dia bg
kalau NOKIA yg buat
msk je dah rm80
lcd depan saja rm350
cover saja dlm rm250
lcd dalam lagi rm350 gitu anggaran
baik kumpul beli handphone lg baru
tp xde plak berminat dgn mana2 handphone lain buat ms ni

apa la nasib
tgh gawat2 ni mcm2 problem plak

Sunday, October 18, 2009

Rezeki

Bermula dari Sabtu lepas 10/10/09 char koey teow lama itu beroperasi semula
kami amat la terjejas
ramai juga yg marah dengan sikap mereka
tapi apa boleh buat, PHD itu lebih

Tapi kalau dah Allah nak bagi rezeki
sungguhpun char koey teow kami amat terjejas
dari 30-50 pinggan pada sabtu dan ahad dahulu
menjadi kurang dari 10 pinggan kini
Kami mendpt tempahan 3 rumah open house
dan insyaAllah kalau mendpt rezeki lagi
Hujung tahun mungkin akan ke Putrajaya atas permintaan
Moga ada rezeki utk kami
Amin

Semalam aku msk hampir 80 pinggan tanpa henti di sri gombak
Ya Allah, lenguhnya tangan dan basahnya muka serta baju dengan peluh
rehat sebentar 30 minit lebih kurang sebelum jemputan khas sampai
sambung lagi 20 lebih masak tanpa henti
menggenapkan 100 tempahan
satu perkara baru utk aku
tidak aku jangka aku mampu masak tanpa henti sebegitu banyak

balik saja dr open house
badan dah tak tertahan
bagi makan pada Notaiel (anak kucing yg dah putus ekornya dimakan tikus)
anak kucing yg parah itu sudah beransur pulih, alhamdulillah
cek facebook sebentar
Ah, aku x tahan lagi
terus pejam mata dan tido

Hari ini alhamdulillah
rezeki masih ada
walaupun x banyak, tp cecah 23 pinggan
customer yg amat rapat dgn kami memberi sokongan
pak cik2 yg x penah lepak dekat kedai kami dtg memberi sokongan
syukur alhamdulillah
terima kasih pada mereka semua

Thursday, October 8, 2009

Kitten yg parah dijumpai lagi

Again...
Berulang kembali...
Jumpa anak kucing yg dah parah dimakan tikus kaki dan ekornya
dulunya Imad
skrg baby yg amat comel, lingkungan sebulan lebih usianya

td ke klinik haiwan
doctor mencuci kaki dan ekornya
kaki telah berlubang tembus x berisi
ekor pula akan putus bila2 masa sebab dah reput
terlalu sakit sampaikan jari aku digigit
kotak dan kertas2 digigit

Pulang ke rumah
beri makan (makanan pembuka selera utk kucing sakit) yg dibeli di klinik
Beri susu
beri antibiotik
beri ubat tahan sakit
sapu krim
dan baby telah tido

aku x berani jamin dia akan sembuh macam Imad
walaupun Imad dulu lagi parah
tp Imad agak besar berbanding baby ini

Berulang kembali misi menyelamat
moga kali ini akan sembuh seperti Imad
Akan mula busy kembali pd pagi, tghari, ptg dan malam utk mencuci luka2 baby

Nasib x mahal sgt bayaran td
mcm2 pula dibeli
susu kucing, botol susu kucing, bekas minum kucing, makanan, ubat2...
Kalau sihat, boleh la gantikan tempat Tam
dah seminggu lebih Tam hilang
dah redha mungkin dia mati
sebab bau bangkai dekat longkang kedai amat kuat
berkemungkinan Tam jatuh amat tinggi
sebab dia tgh lari waktu tu
dan longkang itu terbuka penutupnya
Apa2 pun redha je la Tam dah xde

Wednesday, October 7, 2009

Doctor Ina

Arini doctor Ina dtg ke kedai
selepas lama x dtg
semalam anak dan menantunya dtg
maka kak lina bertanya khabar doctor ina

Doctor Ina dtg maklumkan kena jaga baby
jadi memang susah nak keluar
dah 40 hari baby tu baru la dia senang hati

Lepas explain napa lama x dtg
dia pun order makan dan minum

Tetiba masa bayar
dia bagi duit raya dekat kak lina
suruh pas utk aku sekali
segan la plak
kami yg meniaga ni dpt duit raya
patut kami yg bg duit raya
huhuhu
alhamdulillah rezeki