Thursday, April 22, 2010

Susah hati!

saya sangat susah hati
hati rasa x sedap
order dah ada
planning masih kabur2
minta price x dapat2
geram sangat pun ada
rasa nak cekik2

tunggu sampai seminggu
x dapat gak aku close
xmau susah2 hati lagi
BENGONG!

Wednesday, April 21, 2010

Ed Hardy

Tghari td
Yusuf call
we had a discussion about ed hardy
sebab aku mendesak nak catalog
n dia dah bincang dengan family dia
maka, dia akan bg juga
but susah sedikit kali ni nak approach
sbb facebook dah buat like rather than be a fans
so, aku x dapat tgk list fans anymore
kena la bergantung pd people yg memberi komen
actually those yg beri komen kat fans page lg bagus utk diapproach
those just be a fans sometimes saja suka2 to be a fans
or in other way to support their friend page
macam aku juga
support cousin ke, kawan ke n etc

actually dah 2 ke 3 kali aku jumpa Yusuf
Levi's. Ed Hardy dan Christian Audigier dia dah jd dealer/wholesaler
td dia cakap 'Ed Hardy will be fast shipment'
so, faham la yg Levi's aku kena kumpul order sebab amik dr kilang
Ed Hardy memang easily coz dia dah ada stock or the kilang very near the chicago
huhuhu

'You make a list in Microsoft Excel coz its easier for me to browse through your order'
i admit that sebab aku hanya email setiap order aku
'i received a lot of email everyday. its hard for me to write down one by one'
lebih kurang berginilah perbualan kami tadi
dan aku juga pantas menyedari kesilapan aku
'ok, i will make a list for my order in Excel, so that easy for u to see the order'
dan dengan pantas... balik dr niaga terus membuka Excel dan Hotmail
sebab semua order di situ
catalog customer pinjam
tp kul 5 td dah amik balik

sungguh aku leka bila ada kerja
selalu saja solat diakhir waktu
moga perangai ini akan berubah
amin

Saturday, April 17, 2010

Levi's USA

Sekarang tgh buat pre-order
ShopFrom-USA dah ada respond
tp lum ada yg konpem
rm300 je sehelai apa jenis pun
memang susah nak market
tp once dah dapat group
insyaAllah leh teruskan

akan berusaha lg...
insyaAllah

seperti yg dibaca mengenai business internet
untuk mendapat kepercayaan bukan senang
untuk berjaya juga bukan senang
untuk mengapproach juga amat sukar

cuba juga menanya kepada pelanggan di kedai
biasa la, bukan berminat pasal exceed rm100
tp ada sorg dua suka

apa2pun...
kalau rajin berusaha
tawakal dan doa
insyaAllah boleh berjaya

dan cuma mengharapkan
sama ada Allah memakbulkan
atau tidak

kadang Allah menguji
sehingga ke tua x berjaya
atau sehingga meninggal juga x berjaya
tp ganjarannya di akhirat

Ujian Allah itu cukup utk ditampung hambanya
dan aku yakin aku mampu
walaupun aku masih ditahap yg sama
harus berusaha lagi
walaupun masih sama setelah berusaha keras
tp aku yakin
ada hikmah di sebaliknya

Saturday, April 10, 2010

Picnic

Pukul 8.05pm selamat sampai di rumah
sangat excited dari pagi
asik melihat jam di tangan
tepat jam 11 pagi terus kemas kedai
mahu berpicnic!

perjalanan pergi dan balik smooth
pergi aku drive, balik kak lina drive
kebun pak lang dah banyak sangat berubah
setahun lebih x pergi
mcm2 perubahan ada
dah macam zoo
burung merak, racoon, beruang, landak, dan ntah apa2 binatang lagi
diimport seperti diceritakan pada raya tahun lalu

kolam mandi sudah semakin banyak dan besar dan DALAM!
aku amat cemas bila kaki tak sampai
terpaksa berpaut pada pelampung kak lina
surfing board x berfungsi dengan betul

nanti la cerita lagi
nak pergi rumah mak cik
td beli lemang untuk tok

Wednesday, April 7, 2010

Lesen

11 April Lesen mati
Mau renew pula
3 tahun cukup la kot
Tahun ni buat kat pejabat pos je la
Sebelum2 ni buat kat JPJ
Sekarang sibuk, masa yillek

April 2010 kewangan tenat melanda
Moga dibukakan pintu rezeki seluas2nya
Moga Allah memurahkan lagi rezeki hambanya ini
Amin

@E90

Tuesday, April 6, 2010

Cukai Rumah Gombak

Balik niaga di NSK
Nor msg tanya x bayar cukai rumah gombak ke
waran penahanan dah keluar
alamak!
aku xtau pape pasal cukai
dulu masa arwah mak ada, semua nor settlekan
bila mak dah wasiatkan utk aku dan nor
maka, masing2 settlekan la
terbang dah rm270 untuk cukai tanah
next month untuk cukai taksiran plak rm270 gak kot..
cukai taksiran nanti konpem dengan nor
dia bayar cukai tanah ke cukai taksiran tadi
siap transfer guna CIMB Clicks, lega ...

x jadi la menyimpan 500 next month
bulan ni sudah 3/4 gaji digunakan bayar itu ini
belanja itu ini
balance?
cukup utk belanja makan
harus pandai berjimat

Friday, April 2, 2010

CIMB Clicks

Semalam dah settle untuk celcom
hari ni dah settle untuk digi
ptptn juga dah diclickkan
dan juga tetiba nak try EPF
dan juga telah berjaya, masuk rm50 je dulu

rasa bulan ni dah habis separuh gaji bayar itu ini
dan juga belanja itu ini
nak msk asb mcm x cukup plak budget rm500
xpe, bulan depan msk rm500 (Wajib!)
apa lg kena belanja?
makan sahaja ke?
ye kot...
tunggu dan lihat