Thursday, December 30, 2010

Printer

adoi la
sakitnya hati
masa kecemasan nak print resume la printer ni nak ragam
esok dah makcik tu nak
semalam dia pesan bawa arini
tp semalam balik dah 9 lebih
memang ketiadaan masa nak prepare n print
printer ni memang dah bangang since beberapa bulan lepas
ni dah semakin bahalul la plak
makcik tu siap cakap esok dia datang lagi yea
serius dia dtg sbb nak amik resume aku je
semalam dah siap tanya 'kerja apa2 boleh?'
aku mcm tercengang2 gak la
apa makcik ni cakap
pastu tetiba tanya
'awak ada diploma?' soalan lagi
'ada diploma' jawapan ringkas aku
'berapa pointer awak?' soalan juga
'3.5' dengan bendul aku jawab
makcik tu pandang suami dia n cakap
'bagus result dia'
pastu pandang aku plak
'esok bawa resume yea. anak makcik keje Human Resources dekat SSM'
akupun mcm blur2 n angguk sambil jawab 'insyaAllah'
ada la nampak anak dia yg keje SSM tu
terdetik nak tanya masa nampak dia
tp segan la kan
pakai baju SSM tratantang depan mata aku
nak tanya keje segan silu itu ada
handsome ok!
huhuhu

No comments: