Saturday, July 23, 2011

Seminggu

Isnin 18/7/11
- seharian sibuk dgn urusan pejabat, ajar budak tele-marketing baru dgn info2 yg aku tau... bagi sample email yg aku hantar pd potential partner...kena prepare semua barang yg nak dibawa untuk event esok... setup backdrop form yg BlueCat hantar as a testing mode before pasang btl2 kt Berjaya Times Square nanti.... Booth setup time patut mula jam 8 malam. Pergi setup keseorangan diri, berlarutan smpai ke 10 malam begitu. sempat makan burger wendy's yg aku claim resitnya sebab kena keje smpai lewat malam... huhu... Call CK maklumkan boothpun dorang tak pasang lagi... CK suruh balik tak bg tunggu smpai lewat malam, risau.  sebelum balik berjaya setup backdrop form and minta event organizer tlg letak elok2 kt booth aku bila booth siap dipasang nanti...Lebih kurang 11 lebih smpai rumah... sedikit scary sebab sunyi semcm je kwasan perumahan ni...tido sangat lena sebab keletihan melampau.

Selasa 19/7/11
- UEM E-Procurement Training. Suka juga dgn system baru yg they all setup, tp masih ada kelemahan. Feedback form dah aku submit, explain apa yg perlu diperbaiki dalam system baru itu. Start 1 September semua urusan tender, document submission, invoice and apa2 yg related with finance akan guna system tu. Cuma yg peliknya kenapa Kenef hantar aku ikut training ni? Patut Finance yg pergi sebab dorang kena belajar guna system tu... tugas aku tak ada kena mengena dengan procurement rasanya. Balik dari training Kenef tanya mcm mana training tu... and aku explain semua info yg aku dpt... dan sungguh yg seperti aku jangka... apa2 urusan berkaitan UEM aku yg kena uruskan sebab Portal tu aku kena install kat notebook yg aku guna. Adus!!! bertambah lg satu kerja... It's ok Isma, take it as a learning process. Good for your future :) positive thinking ... huhu... sebelum balik rumah diskas dgn Kenef n CK utk IPv6 conference esoknya sama ada aku kena pergi atau tak... punyala lama diskas... akhirnya aku senyum and buat keputusan aku tak pergi sebab banyak lagi kerja yg tertangguh...

Rabu 20/7/11
- FMM leads tak habis lagi masuk dalam google documents. dah kena get ready dengan government list... Ya Allah pening kepala dengan bos aku ni. Jap suruh siapkan FMM, jap suruh siapkan government. At last aku siapkan government list sebab sangat penting untuk budak2 sales aku. Timbul isu dokumen yg Albert minta... mana aku nak cekau dokumen tu sebab aku tak tau apa2 pasal PO dr kami kepada principal. Sama2 selesaikan dengan Wana... tak juga berjaya cari dokumen tu... Akhirnya Ms Looi dpt detact dokumen lain yg patut dicari. Ciss... penat aku dgn wana selongkar bilik file. hampeh btl... tp masih x jumpa juga dokumen yg dicari itu... huhu... selsema menjelma pula.

Khamis 21/7/11
- Selsema dah semakin teruk juga masa ni. Tapi gagahkan diri bangun mandi pergi kerja sebab kena set down booth... budak sales dah chase aku utk leads... aku dah siapkan yg cukup utk dorang cuma tunggu Kenef assign aje...pagi berusaha buat sebanyak mana leads yg termampu sebab akan tinggalkan budak2 sales lepas jam 12... jam 12.30 lebih kurang aku dah gerak ke berjaya times square.. sempat print out quotation yg kak eja minta tlg print sebab dia ada meeting kul 3. agak kelam kabut mengejar masa... kena replace tmpat nick yg kena balik ke pejabat sebab ada meeting dgn partner...nick half day aje jg booth... nak replace tmpt kak eja lg... smpai2 pegi makan dulu sebab dah lapar sgt... settle makan terus kembali ke booth. sunyi aje sbb org tgh berconference... final tea break org dtg berkerumun... mak aih, teknikal question... mati aku tak terjawab. jawapan terbaik aku 'its too technical for us, maybe u can drop an email or i can assist my technical to explain more details to you'... huhuhu... mana la aku reti nak jawab psl IPv6 dgn details. sikit2 aku tahu la... apa appliance yg digunakan n soalan2 comel... soalan2 besar gedabak mana la termampu aku nak menjawab.  Set down booth dengan Nurul aje... org kagum sebab dua2 perempuan yg buat kerja tu. And siap kena tolong ajar org sebelah camna nak tutup backdrop dorang... sendiri punya pun xtau apa mcm... adoi la. balik ke opis menghantar appliance and barang2 company yg berharga. balik lambat lagi... makan malam dengan kakak aku. dia ajak teman dia makan kat tesco... makan sambil bercerita hal kerja n keseronokan. 'sekarang awak dh suka la kerja situ?' tanya kakak aku... aku dengan senyuman 'hehe... dh suka'. 'sekarang susah kita nak dpt keje yg btl2 kita suka. apa yg ada tu buat yg terbaik' lbh kurang gitu la nasihat kakak aku... dan aku memang simpan  nasihat dia tu. kalau tak rasanya aku dah berhenti dari bulan pertama lagi...

Jumaat 22/7/11
- Sedikit panas2 badan... mungkin sebab selsema n batuk. Masa lunch kak Eja dah tanya, kenapa batuk tak elok lagi? actually dah nak elok, tp start balik sebab selsema plak tetiba... Kak Eja agak alert pasal aku ni... sakit kepala pun dia alert siap bg ubat... hari ni balik agak lewat. aku siapkan semua leads untuk FMM. sebab dah dapat arahan baru utk Bursa Saham leads plak nak disiapkan. Filing kena semak semula mana yg ada adjustment nak kena buat Marketing Fund Form. Rasa Isnin boleh siap kot leads bursa saham kalau xde nak kena buat quotation or mengajar budak sales baru or buat kerja2 yg tak terduga. Alamak... portal UEM tak sempat setup lagi. Isnin dah kena siapkan semua tu... Balik sama2 dengan Kak Eja. Esok panjat gunung lagi katanya... alahai aktifnya kak Eja ni mendaki gunung. Dia tunggu aku siapkan kerja baru balik sebab kalau tak aku tinggal dgn Fahmi je... lega siap FMM leads. xdelah nak termuntah tgk senarai company yg beribu2 tu...

Sabtu 23/7/11
- hari ni busu ada buat Majlis Tahlil kalau x silap balang call semlm. tp malas nak pergi sebab batuk2 n suara sangat kejantanan. Kak Ana call pun terus tanya demam ke... tekak gatal x terkira la. Lepak2 dirumah aje... nak relaxkan kepala n badan. Pagi2 bangun dah siap Iron baju seminggu, basuh baju, menyapu dan mengemas rumah. Sebuah novel habis dibaca... xtau nak buat apa dah... hurmmmm....

No comments: