Saturday, October 29, 2011

hujan

sekarang dah masuk musim hujan
hari2 balik keje hujan
semalam nyaris berlaku accident
semua sebab pemandu kereta yg suka nak menyelit tanpa fikir penunggang motor

masa hujan la paling aku risau bawa motor
pandangan tak jelas
jalan licin
pemandu kereta tak prihatin
ini semua faktor punca penunggang motor mudah tergelicik jatuh


Thursday, October 27, 2011

ruby dan rantai

ruby ada satu masalah
setiap kali mahu memakaikan rantai
confirm akan tersekat dekat gigi dia
tadi beli rantai baru sebab rantai lama
dh ketat
tengah pakaikan tersangkut kat gigi berjaya dilepaskan
sudah pakai belum sempat dikemaskan dah tersangkut lagi
berderau dah darah bila tgk lidah dia dh pucat
langsung x dpt nak pegang pasal dia meradang
ruby memang sukar utk dipegang mahupun dibelai
melainkan memang mood dia mahu dibelai
jadinya aku dengan kak lina berusaha la menangkap
aku terus tangkap kepala (tengkuk) dia
kak lina cuba buka tapi sangkut
aku buka balik ikatan n berjaya
ruby tak puas hati terus cakar kaki aku
tak puas hati lagi dia gigit tangan aku
ruby ni memang anti dengan aku
suka dia je nak gigit aku kat mana2
tengah lepak2 dia boleh datang gigit pastu lari lintang pukang
sebab dia tau
kalau dia lambat sikit je dapat la dia penampar sekali
hahahaha jahatnya aku

Thursday, October 20, 2011

sakit tekak

sakit tekak since kelmarin
td pegi klinik
mak ai byk ubat dpt
rajin ke makan ubat tu nanti?
hurm

Sunday, October 16, 2011

Kasih Sayang

Selalu aje dibaca atau didengar
Sekiranya kita kasih dan sayangkan seseorang
Tak semestinya kita memiliki dia
Jika kita kasih dan sayangkan dia
Kita kena melepaskan dia pada orang yang dia kasih

Jika kita berkorban
Melepaskannya pd orang yg dikasihinya
Jiwa kita sendiri terseksa
Kebahagian dia penderitaan kita

Kenapa mesti ada orang ketiga dalam setiap perhubungan?
Dan kenapa orang ketiga sentiasa menang?
Adakah sebab kita tak cukup baik?
Adakah sebab kita tak cukup sempurna?
Adakah sebab dia mudah muak dengan kita?

Aku berfikir semasak yang boleh
Cara terbaik adalah melarikan diri
Jika dia boleh membuat kata dua pada aku
Aku juga boleh berbuat begitu padanya
Tetapi kata dua dia sahaja yang aku terima
Kata dua aku dicampak terus ke laut

Kenapa dia tak boleh setia pada yang satu?
Kenapa hati dia mudah sangat berubah?
Kenapa dia boleh mengatur hidup aku?
Kenapa aku tidak boleh menegur tindakannya?
Sudah bosankah?

Aku berfikir jauh
Mahu menjauhkan diri sehingga dia sedar kesilapannya
Tapi aku yakin
Sedikitpun dia tidak akan merindui aku
Malah bergembira sekiranya aku pergi jauh dari hidupnya
Itulah yang diharap

Tanggungjawab yang ada sahaja membuatkan aku bersabar
Ikut hati sudah lama aku pergi
Moga Allah menunjukkan jalan yg terbaik




Sunday, October 2, 2011

Nama

Sejak Kenef cuti n x boleh aktif bekerja
aku yg bertanggungjwb handle semua benda
aku yg kena monitor segala benda
jadi secara automatik nama aku naik
semua benda kena go through aku
x boleh direct ke kenef lg

aku memang sangat sibuk dan xde masa utk mendgr cerita2 remeh diwaktu pejabat
dan bukanlah aku nak tunjuk kuasa
kalau xde report utk dihantar pada bos aku yg kena marah
jadinya nampak la aku busy kesana sini
bukan nak mula lupa diri
tp masa yg ada kt pejabat sgt suntuk rasanya
memang x sempat nak catch up semua benda
aku dapat rasa ada suara2 yg x sedap mengata

the best way is dorang semua kena letak diri kt tmpt aku
rasa kerja aku mcm mana
bukan saja2 xnak dengar cerita remeh mereka
tp masa sgt suntuk sehingga kadang2 lgsg x sempat makan
kalau masa puasa dari jam 8pg smpai 6ptg mmg aku xde rest langsung

tp Alhamdulillah
sejak syida ada mana2 task yg x sempat aku buat
aku serahkan pd dia
tp dah tentulah task yg aku dh ajar dia mcm mana nk buat
dan dia takut bila dia asik bertanya
aku x akan marah sbb itu process dia belajar
aku perlu monitor ecah dan syida
sebab both of them yg akan assist aku dlm segala keje
kenef dh byk kali tegur suruh ajar dorang
tp nk buat camna aku dh terbiasa semua buat sendiri
tp bab arrangement utk hantar n collect brg dh boleh hrp pd syida
apa2 related to document syida sangat membantu
dan rasa boleh get long bekerja dgn dia
alhamdulillah ada rakan sekerja yg memahami dan sangat membantu

compliment to syida sbb dia dh mcm PA aku plak
semua benda mnta dia tlg remind
n dgn efficientnya dia akan memberi sticky note tugasan aku yg pending
n lekat pd notebook yg sah2 aku akan nmpak
thanks syida even dia xtau blog aku
hihi

bos janjikan kenaikan pangkat
tp aku xde mengharap sgt
sbb keje skrg dh berlambak
klu naik pangkat mau aku tido kt opis
moga dpt bertahan bekerja dgn mereka yg x efficient
haha

potluck

3rd oct nanti ada potluck
aku msk stroganof je la nmpaknya
x reti nk msk yg lain
huhu

kami dh bincang 2 mggu lepas
this week br aku shoot email to malay ladies
n within this week gak cc to two guys yg willing to bring something
n khamis aritu terus email invite semua staff
and respond amat memberangsangkan
kenef terus panggil msk blk
ingat nk marah psl aku lgsg x bincang dgn bos2 yg ada
rupanya dia nak bg duit belanja sikit katanya
skali rm500 dia bg
dah ckp byk tu bg aku
semlm plak kai jern tnya ckp ke duit
ckp la utk staff yg seramai 30 org tu
lagipun masing2 masak
bukan beli
kalau beli mmg mahal la

aku yg bertanggungjwb pegang duit tu
so sapa2 yg melampau mmg aku xkn bg claim
tau je dpt rm500 dah ada yg merancang mcm2
pantang btl aku
ms suruh kuar duit poket sendiri menu yg nk dibawa sgtla senang n murah

please la rakan2 pejabat aku
jgn la kedekut n buat perangai org hulu tu
duit rm500 bkn besar mana