Saturday, November 26, 2011

rabak

bulan ni sgt rabak
utk kereta habis rm400+
blanja pelbagai melebihi rm500
sewa rumah, dgn segala expenses rumah, bil telefon, ptptn, insurans dah rm500 lbh kurang
gaji xde balance siap negatif
alahai ganasnya berbelanja
kenapakah?

Wednesday, November 9, 2011

Coffee Bean

aku sgt addicted to pure double chocolate ice blended
everytime nmpak coffee bean confirm aku beli
dan sesiapa je yg keluar dgn aku kena paksa beli gak
huhu
tak suka la beli satu semata nak singgah

semalam beli kt the curve
budak cashier tu salah ambil order aku
dia dh chargepun kad debit aku tu
bila member dia tnya kau dh charge ke
dia cakap belum
dah balik umah hati terdetik nak tgk transaction for today kt maybank2u
tgk ada dua transaction terus je aku buka email
sent email to coffee bean
tp sampai arini takde respond

siang td cerita dgn kakak aku
dia suruh call maybank cerita mcm mana boleh double charge
banyak btl security question ditanya
maybank janji buat pemulangan baki dlm tmpoh 3-7 hr bekerja
tak kisah la
janji dpt blk duit tu

duit dr touch n go pun x dpt lg
ni dah dua bulan nk msk tiga bulan
janji dlm tempoh sebulan akan pulang blk

inilah payahnya
amik duit kita cepat
nak minta pulang balik payah
sakit hati je dgn kelembapan sistem

Sunday, November 6, 2011

Salam Aidiladha

Selamat Hari Raya Haji

Pagi ni terjg dr tido
terus ingat kat mak
rindunya!
sangat2 rindu smpai sesak dada rsnya
cuba membayangkan muka mak, tubuh badan mak
Ya Allah amat merindui mak :(

al-fatihah

Saturday, November 5, 2011

tender

minggu ni ada dua tender kena settlekan
malam td smpai dekat kul 12 masih bekerja walaupun dr rumah
rasa patut bos bg bonus ni
asal
ada tender je aku la orgnya yg akan blk lambat n siapkan segala keje

arini pun ada tender
tolong kak eja settlekan LOA aje
dlm ms sama sibuk trace stock2 yg missing dlm system
kena mencari segala document utk trace tu nanti
collection meeting lg
kemas n arrange store

banyaknya keje arini
patut la x sdr dh dkt kul 6 td
xleh blk lmbt sbb kak lina menunggu

next week nk cuti
tu yg kena settlekan semua keje
syida dh blaja sikit2 utk backup keje aku
tp itu br 10% dr tugas aku
byk lg nk kena ajar
dia dh siap remind get ready je phone utk dia call tnya itu ini
no problem aje klu nk mendidik org baru ;)

nak mengemas kedai n umah cuti nanti
hopefully will be a peaceful holiday
terpaksa cuti utk habiskan cuti tahunan yg x berusik itu
huhu