Tuesday, December 27, 2011

Mood

Langsung xde mood nak bekerja
Adakah tanda perlu mencari kerja baru?
Hilang selera bekerja bila penat lelah kita dipandang sepi

Tuesday, December 20, 2011

performance review

rasanya company aku ni mmg x reti menghargai pekerja
suka2 CK ckp sehari maximum 4 jam je aku keje
abis tu yg aku blk lewat selalu tu mende?
yg aku xleh cuti direct tu kenapa plak?
yg phone asik bunyi memanjang ms aku cuti tu mende plak?
smpaikan aku x rs nikmat cuti lgsg

mnta increment kata xde dlm sejarah company dlm tempoh x smpai thn naik gaji 3x
bila x mnta dia sibuk tnya berapa aku target utk increment
memang x lama la rsnya keje sini
semua staff sakit hati je

bila dia dh ckp maximum aku keje 4 jam je sehari
aku ckp la system dorang teruk
amik kau
berubah muka kau
kau ingat company kau bagus sgt?
company management macam org xde akal
sakit btl hati bila usaha kita tak dihargai

dah la kepala serabut masalah peribadi
lagi serabut pk bos2 yg mcm tapir
yg patut review aku ialah kenef
tp sbb dia maternity leave ck kna amik alih
ck bkn tau tugasan harian aku

masa utk mencr kerja lain ya

Sunday, December 18, 2011

France

indahnya pemandangan org bermain boat
indahnya pemandangan ikan lumba2 membuat aksi tepat didepan mata
indahnya pemandangan belukar di ladang abg Somad
itulah mimpi aku
yg bertambah indahnya apabila mak ada bersama
mak turut bergembira bersama melihat boat yg penuh
mak turut teruja bermain ikan lumba2 bersama
dan abg Somad setia memerhati dan bergembira bersama

Ya Allah tak dpt aku nak gambarkan
betapa indahnya mimpi aku di France bersama arwah mak
sedangkan dialam nyata tidak pernah kesampaian kesana
dalam mimpi saja sudah membahagiakan hati
bertambah bahagia pabila mak turut disisi

Adakah mak wujud didalam mimpi utk menghiburkan hati aku yg lara?
diminda terfikir mahu ke perth
alih2 sudah bermimpi berada di France
adakah tanda2 mak tak izinkan utk membazir ke Perth selagi byk lg tanggungan yg perlu diselesaikan?
atau adakah itu tanda mak sentiasa ada disisi bila aku merasa keseorangan?
mungkin kesemuanya sekali
tapi smpai hari ini masih terbayang lg
keindahan laut yg dipenuhi dgn boat dan aksi ikan lumba2 yg mencuit hati
aku bermimpi dimalam jumaat kalau tak silap perkiraan aku

cuma yg aku terasa ganjil
bila aku cuba mengambil gambar arwah mak
hanya bayangan yg nampak
adakah org yg sudah meninggal sebegitu jdnya bila dialam mimpi?
aku dapat rasa dan lihat kehadiran mak
tp bila aku cuba sentuh tidak berjasad
mak tidak bercakap tp dari tingkahnya mampu membahagiakan hati aku

Ya Allah
aku amat bersyukur mempunyai mak yg sebegitu luhur hatinya
walaupun telah meninggalkan anaknya kerana kehendak-Mu
mak tetap ada hampir disisi
setiap kali aku kesusahan
pasti mak akan hadir dalam mimpi
syukur ya Allah

Ima bangga ada mak yg sgt penyayang dan penyabar

Al-Fatihah

Friday, December 16, 2011

Nafas berbunyi

Tgh tido boleh terjaga pula
sebab nafas boleh dgr di dada
seperti mahu check up di hospital
tp takut pula klu kna tahan wad

battery kong

adoi la nasib
disebabkan mencari buku sewa mps
lampu dlm kereta dibuka
x jmpa buku sewa terus lock kereta
lupa plak nk padam lampu dalam
arini konon nak panaskan enjin
skali try buka alarm langsung x on
aik kenapa ni?
dah buka pintu msk dlm br teringat lampu x bertutup
nak mnta tlg sapa la jumper kan kancilku itu
boleh jump lg ke?
bateri tu dh pernah kong skali aritu
masalah betul
dah la nak pakai kereta pergi bercuti
malang sungguh nasib
sudah jatuh ditimpa tangga pula
sudah la hidup seorang diri tanpa sesiapa disisi
bagaimana?


Tuesday, December 13, 2011

Masuk Campur

Tolong jgn masuk campur urusan aku boleh?
Yang sorang tu pulak duk sokong memanjang mcm lembu kena cucuk hidung
sayang sangatpun fikir la kat kepala otak tu
Allah bg akal fikiran
untuk berfikir duduk sebenar perkara
bukan Allah bagi fikiran untuk menidakkan yang benar
matang2kanlah fikiran kau tu wei

review

year end
review time
bila ek akan direview?
Kenef cuti bersalin
makanya berkemungkinan besar TS yg akan review
kita tgk camna
schedule for december sgt pack
patut kenef dah remind awal2 aku x boleh cuti bulan december
whatever it is
aku akan pergi bercuti ikut langkah kaki
xde planning kemana2
tp akan keluar dr KL mengikut gerak hati

Sunday, December 4, 2011

4 December 2011

happy birthday to herlina and taufiq
dua2 insan yg byk membantu dlm hidup
kak lina yg sentiasa ada bila susah dan senang
taufiq yg sedia membantu setiap kali diperlukan
syukur dipertemukan dgn dua2 insan ini
moga Allah membahagiakan kehidupan mereka
moga Allah memberi ketenangan dan kesenangan hidup didunia dan akhirat kepada mereka