Tuesday, February 28, 2012

Cuti2

Mahukan percutian
at the same time perlukan kewangan
mana perlu diutamakan?
dah lama sgt x bercuti ni

Friday, February 24, 2012

MC

hari ni saya MC
sakit kepala sangat2
bila bangun je rasa berpusing2
stress bekerja mungkin

Sunday, February 19, 2012

jogging

sudah menjadi rutin mingguan
berjogging bersama abang2, anak2 buah
bermain badminton bersama2
di titiwangsa

mahu menyihatkan badan yg semakin lesu
mahu menyegarkan otak yg semakin kelam

wah!

lama juga x update blog
dipejabat dr jam 7.40 smpai la ke 6.00-6.40 aku busy bekerja
walaupun waktu bekerja patutnya 9-6 sahaja
tp memandangkan kerja 2-3 org yg dibuat
maka kerja xde nak habis2
dirumah pula x kuasa nk buka notebook lg
plus blogger x install lg dlm iphone lps update ios 5.0.1
macam2 cerita terlepas sepnjang 2 bulan ni

baru2 ni mimpi flat yg aku tggal tu runtuh
apakah maknanya?

baru2 ni juga GPS boleh jd akuarium
penuh air hujan
baru2 ini juga iphone n blackberry dimasuki air hujan juga
cuma x seteruk GPS
iphone sudah blinking2 and restart non stop
tp berjaya dipulihkan hasil rendam didalam beras semalaman dan mengesearch utk pulihkan non stop restart itu
blackberry pula light belakang xnak padam2 smpai kena cabut bateri
blackberry boleh nampak air dalam screen tu
tp masih working ok la tu
rosakpun lantak la
company punya
haha... jahatnya aku!

kerja bahagian collection pula membuatkan aku stress
its not my job tp apakan daya
bos cakap putar alam kena la terima
cari pengalaman dulu ye

operation memang aku suka
sebab aku dah mahir flow dia
dan bahagian stock membuat aku pening
terpaksa tegas dan garang dgn setiap tindakan
membuatkan ada saja yg mudah terasa
ini kerja namanya
kena terima bila dimarah atas kesalahan sendiri
jangan mudah nak sentap2

kereta pula asik meragam sejak kebelakangan ini
Alhamdulillah 2012 dah beli motor dr kakak aku secara lum sum
dah membyr duit muka n bulanan kereta kancilku itu kepada kakakku juga
aku xkan beli kereta baru sementara waktu ni
aku akan pulihkan kancil tu sikit2
sekarang masa utk mengumpul semula kewangan yg dah lama musnah itu

stress bekerja dah mula dirasai bila kenef dh start bekerja
semua report nk kena buat
stock report, cost report, maintenance report, project report, RMA report, collection report
itu bukan tugas aku kesemuanya
product manager patut bertanggungjawab
tapi dah semua lepas tgn apa nk buat

boss terlalu racist dr segi gaji
beza gaji cina dgn melayu antara 500-1000
keje melayu mcm nak gila
keje cina relax2 aje
tp sbb nak cr pengalaman
aku cuba la bersabar dahulu

tahun ini mahu bercuti
berharap cukuplah savingku nanti
moga kesihatan sentiasa baik
moga rezeki semakin melimpah ruah
moga semakin bahagia