Friday, March 30, 2012

Kitty

Ahad lepas aku bawa Kitty ke klinik
Doktor india tua tu membebel2 ntah pape dgn aku
Aku tgk dia cucuk Kitty tu dos ubat mcm byk sgt je
Kitty makin xleh jalan
Semalam aku perhatikan dia btl2
Macam dah mula nak lumpuh
Arini blk keje terus bawa jumpa Doktor yg selalu rawat kucing aku
Dulu klinik dia dekat Carrefour kepong
senang la aku nak anta anytime
sekarang dah pindah ke Segambut
Disebabkan sayang sgt
sanggup aje berkejar kesana lepas blk keje td
Doktor terus tnya camna boleh jd mcm tu
Aku cerita la bawa dia ke klinik kepong tu
klinik yg dekat dgn kedai jual ikan
aku cakap la doktor tu cucuk kitty
terus doktor Lin tnya mcm mana dia cucuk
kasar ke, kuat ke
aku cakap la sampai Kitty menjerit
sebab biasa kalau Doktor Lin cucuk
kucing x jeritpun
diam aje x sakit ke apa
Doktor Lin cakap mungkin dia cucuk terkena saraf besar
sebab tu Kitty makin teruk
X boleh berdiri n berjalan
Doktor bagi ubat saraf and antibiotik
dan menyarankan utk fisioterapi hari2
tgk perkembangan 10 hr ni mcm mana
Lepas 10 hr dtg blk utk rawatan susulan
Ya Allah, sembuhkanlah Kitty
puas aku menahan diri dari menangis depan Doktor Lin
semua salah aku
sebab xnak pegi klinik Doktor Lin dekat segambut
Aku hantar Kitty ke klinik yg ubat2 dah expired ke apa
Masa masuk klinik tu hati terus rasa something
tp dah nak jd
Pengajarannya, hantarlah kucing ke Doktor yg selalu merawat kucing2 kita
Biarlah jauh manapun asalkan kucing kita kembali sihat

Thursday, March 29, 2012

Sakit Bahu lg

Bahu kanan saya masih tak hilang sakitnya
Masih berterusan sakit walaupun ketika memandu dan menunggang motor
Kalau angkat berat sedikit juga terasa sakitnya
Tapi tidaklah dimanjakan
Belasah gak angkat appliance berat2 kat office tu
Angkat gak apa2 yang berat
Sebab bila angkat berat2 terasa sakit tu macam sedap plak
Saya memang ada masalah
Bila sakit lagi saja suka ditekan2
Sebab kepala dah set
Bila sakit ditekan nanti cepat la sembuhnya
Tapi kalau dimanjakan lambat la sembuhnya
Cumanya kali ini
Sakit bahu ini langsung tak kurang
Bahkan sakitnya nak merebak ke serata bahu
Memakai baju sakit
Membuka baju sakit
Asik kata nak cek klinik lain
Tapi tak gak ada masa untuk pergi
Bilalah agaknya ada masa utk kesihatan sendiri ni

Tuesday, March 27, 2012

sakit kepala

rasa macam hari2 dah sakit kepala ni
dulu dah lama x sakit2 kepala
ke sebab rambut dah panjang?
kena potong rambut la jawabnya ni
makin panjang makin kerap sakit
rambut dah sangat nipis
macam mana nak lebatkan semula?
depan dah botak
uwaaa

Saturday, March 24, 2012

a broken heart

A broken heart
1st time mungkin akan sembuh
2nd time adakah akan sembuh?
3rd time?
when it comes to 3rd time
i will bring my broken heart to a safer place
which is far away from here
u really want it happen right?

Thursday, March 22, 2012

instinct

bila hati terdetik
mesti ada something ni
dah jmpa jawapan
btl la apa yg diduga
sbb tu boleh terasa kejauhan dirinya
sbb tu boleh terasa kelainan sikapnya
percayalah pada kata hati
90% kata hati itu adalah benar

masih sakit

Sehingga hari ini
bahu kanan masih sakit
bahkan bertambah sakit
puncanya x tertahan tgk office Data yg selerak dgn stok
maka telah menggagahkan diri mengemas dan menyusun atur
terasa sakit2 tu makin menjadi
ditambah pula hr ini ke cyber office mengambil stok lg utk pdrm
nasib kak lina tlg urutkan blk keje td
terasa juga leganya walaupun sangat sekejap
ni mula balik serangan sakitnya walaupun hanya membasuh baju
kenapa teruk sgt sakitnya ni?
xkn sampai nak jmpa pakar pula

Tuesday, March 20, 2012

Sakit urat di bahu kanan

Sabtu masak char koey teow
bukan msk bykpun
dlm 20+ pinggan mcm tu
tp bahu terasa sakit
Ahad pula main badminton
rasa mcm bertambah tekanan sakit tu
Hari ni, Isnin
sakit dh tersangat sakitnya sampai kepala pun turut sakit
jmpa doktor
doktor cakap effect urat bahu membawa ke kepala
tp hal kecik je kata doktor
dia bg ubat sapu n ubat tahan sakit
doktor ckp jgn angkat berat2 guna tgn kanan
camna nak prepare utk setup booth esok?
konpem2 kena angkat berat2
td stock sampai tp aku x jenguk
sebab klu aku jenguk memang habis aku punggah
tunggu la sembuh sepenuhnya baru jenguk store di opis data itu
hope x lama la sakitnya

Sakit urat di bahu kanan

Sabtu masak char koey teow
bukan msk bykpun
dlm 20+ pinggan mcm tu
tp bahu terasa sakit
Ahad pula main badminton
rasa mcm bertambah tekanan sakit tu
Hari ni, Isnin
sakit dh tersangat sakitnya sampai kepala pun turut sakit
jmpa doktor
doktor cakap effect urat bahu membawa ke kepala
tp hal kecik je kata doktor
dia bg ubat sapu n ubat tahan sakit
doktor ckp jgn angkat berat2 guna thn kanan
camna nak prepare utk setup booth esok?
konpem2 kena angkat berat2
td stock sampai tp aku x jenguk
sebab klu aku jenguk memang habis aku punggah
tunggu la sembuh sepenuhnya baru jenguk store di opis data itu
hope x lama la sakitnya

Monday, March 19, 2012

Pulau

Jumaat ke MATTA Fair
Afiqah teringin naik cruise
Kak Lina nak bercuti ke Pulau
Dua2 aku nak pegi
Maka kena berusaha mencari kewangan yg lebih
Mana nk keje part time?
Keje tetap skrg ni ckp2 aje utk belanja bulanan
Memang xkan ada nak dapat bercuti suka2 anytime
Berjanji nak bawa Afiqah naik cruise dan bercuti ke Pulau
Harus berusaha mencari duit lebih!

Friday, March 16, 2012

Selsema dan sakit tekak

Akhirnya selsema menjelma dgn begitu serius
x selesa buat keje dlm keadaan sok sek sok sek
telak plak rs sakit semcm
tp sebab keje terlalu byk
gagahkan juga menyiapkannya
sebab semua tugas itu urgent

Sunday, March 11, 2012

Tak Sihat

Khamis malam Jumaat tido rumah kakak aku
Anak2 buah semua demam dan selsema
Tido lgsg x sempurna sbb anak buah melalak sepanjang malam
Jumaat jam 6 pg dh keluar dr rumah
Panaskan enjin kereta sementara tunggu kakak aku siap
6.30 mcm tu gerak ke LCCT
7.30 lebih kurang sampai ke LCCT
Terus gerak ke rumah kakak aku semula utk ambil motor ke tmpt keje
Jalan jam meroyan...
9.30 br sampai rumah kakak aku
10.15 baru smpai ke office
Kepala rasa sakit sangat
Buat keje dalam pressure sakit kepala
Daniel belanja makan utk birthday aku di Full House
Sambung bekerja dan menunggu waktu pulang
Sebelah malam sakit kepala tak hilang
Tido seawal jam 9 malam dan bangun seawal 5 pagi
Kepala rasa berat dan bengal
Selsema sudah menjelma
Terus sediakan training agenda
Kira duit syiling yg terkumpul
Jam 8.30 terus ke rumah Nor Taman Koperasi Polis
Balong direct kesana
Tunggu dan lihat Balong trace electric problem
Pergi beli barang utk elektrik and pipe
Tunggu lagi they all siapkan kerja
Keluar lg beli barang utk paip
Dan belikan makanan untuk Balong dan Abg Shah
Kembali jd penunggu setia
Beli lg barang utk paip yg Balong lupa
Menunggu lagi dan meminta izin untuk pulang jam 4 petang lebih kurang
Sampai rumah rasa nak pengsan
Saya sangat tak sihat
Muntah dan terus tido
Jangan demam sudah
Isnin nk kena train new admin n new sales
Selasa plak nak attain ePermit training
Doakan saya sihat sentiasa
Aminn

Thursday, March 8, 2012

7 March 2012

7 March kembali lg
setahun lg menginjak usia
setahun lg bertambah pengalaman kehidupan
setahun lg mengembang pemikiran
setahun lg berusaha membuat yg terbaik

Tak ada sambutan
Tak ada apa yg istimewa

Di pejabat membuat kerja dgn tekun
sehingga Syida terus ucap Happy Birthday bila dia smpai
terus teringat, eh birthday aku la arini
walaupun malamnya kak lina dan adik dah wish
tp bila msk pejabat dan buat keje
aku lupa semua hal2 lain selain kerja

bila akan ada perubahan?

Wednesday, March 7, 2012

School Holiday

next week cuti sekolah
planning nk amik anak2 buah kt semenyih tu dtg KL
tp kesian plak nnti makcu keje dorg kena stay kt rumah je
so amik cuti hari Jumaat
boleh spend a lot of time 3 hr bersama
boleh borak2
boleh jalan2
paling penting boleh hilangkan stress bekerja

Saturday, March 3, 2012

sakit belakang

Ya Allah sakitnya belakang aku ni
sejak dua menjak ni menjadi2
mesti sebab kerja mengemas teknikal room aritu
mengemas dan menyusun atur appliance yg berat dalam lingkungan 5-50kg
ditambah bebanan kerja yg semakin byk
bidang tugas makin byk
gaji xde plak nak naikkan
kalau kaum dia dulu dia bg smpai 3k+
bila melayu gaji beza smpai 1000
xpela, amik pengalaman dulu
hopefully one day akan jmpa kerja yg sesuai dan bebanan itu pula dibayar dgn setimpal