Friday, June 29, 2012

Hati yg Panas

Bila hati dah panas
Lagi saja disimbah dgn kata2 yg menyakitkan hati
Bertambah panaslah hati

Salah ke kalau tak menyakitkan hati?
Susahkan ke nak menyenangkan hati?

Dah sakitkan hati
Nak berego tinggi sangat plak
Umur dah berapa x berubah sikap
Mengata aku pandai

Itu namanya manusia
Kesilapan org nampak
Kesilapan sendiri taknak mengaku

Sunday, June 24, 2012

Corelle

mahu memulakan sesuatu
mahu mencari pendapatan sampingan
mahu mencuba

Mana nak cari buyer utk corelle?

Thursday, June 7, 2012

Resign

31st May 2012
Aku submit resignation letter
Ditanya kenapa?
Gaji jawapan ringkas aku
End of year 2011 promise increment
Smpai bulan 5 nothing
So it is time to quit
Gaji aku x berbaloi dgn keje yg banyak
Ditanya berapa agaknya gaji yg layak bg aku
Bila dimaklumkan diketawakan dgn ketawa yg menjengkelkan disertakan dengan memek muka dan kata2 yg sangat menyakitkan hati
Ini ke bos yg sibuk canang nama aku atas semua kerja?

They r not professional
Aku submit resign with 3 months notice
Means aku masih bekerja dan akan menjalankan kerja2 harian aku
Boleh plak aku kena marah kenapa aku masih handle psl stock
Bongok ke apa bos aku ni?
Mana ada replacement lg
Of coz la aku yg buat
Sibuk suruh ajar budak admin
Admin plak memang xnak amik alih keje aku
Dia takut x tahan dgn boss n x tahan dengan beban kerja

3 months ni memang seksaan la
Baru submit last Thursday
This week dah dilayan dengan dingin
Come on, be professional lah
Takkan aku submit resign korang semua nak dingin memanjang
Aku masih buat kerja2 aku
Aku dah state dalam surat tu akan settlekan kerja2 aku dan ajar new staff nanti
Jangan layan aku mcm ni
Kalau x sabar nnti takut aku blah mcm tu aje
Tahap kesabaran aku ada hadnya

Ya Allah
Bantulah hamba-Mu ini
Semoga aku mendapat kerja baru dgn gaji yg berbaloi