Saturday, October 27, 2012

Melayu ke?

Disebabkan hari ni xtau nak buat apa
Semalam dh sehari suntuk lepak aje kt umah
Cuma pagi semalam ziarah mak abah n ke bank bg transfer duit ke akaun bank yg berlainan
Maka hari ini telah ke saloon
Bukan rambut terukpun nak buat relaxing
Sekali Ah Kin hair stylist aku x bg buat relaxing
Buat bulan December katanya
Sebab xleh buat aku suruh potong
And dia suggest treatment hair fall and dry n shampoo
Buat aje la
Terbang rm91...

Terus ke speedmart beli sedikit barang
Air mineral, biskut, sos cili, serbuk kari, ridsect n telur 10 biji
Total rm22.20 murah la tu mcm2 dpt
Tgn penuh so kena letak yg kecik2 kt kaunter dulu
'jap ye sy nak amik air mineral'
Dengan muka terkejutnya minah cashier tu bertanya 'melayu ke?'
Dgn senyum akupun menjawab 'ye melayu, tp looks like chinesekan'

Aku biasa aje beli kt situ
Biasa aje minah tu yg kira total
Tp psl biasa blk keje dgn pakai baju keje n rambut sedikit panjang
X nampak sgt muka cina aku kot
Ni pasal br lps ptg rambut pendek
Memang ketara chinese look aku ni

Terasa lawak bila kenangkan muka dia td
Drivepun siap tersenyum sorang2
Adoi la pun...

No comments: