Saturday, November 10, 2012

Pasangan Arab

Hari ni ke low yat dengan kakak aku, nor
Menghantar mp4 yg kelihatan seperti rosak
Hakikatnya cable saja yg rosak
Dr rumah aku dah cek n kata cable rosak
Akhirnya dapat cable baru

Dah drive nak ke ampang point
Boleh plak aku tersilap jalan
GPS dipasang n terus follow jalan yg diberi
Apa daa dia patah balik ke Pudu
Kat traffic light sepasang pasangan arab memandu wira
Dia buka tingkap and memandang aku
Aku dengan berat hati memandang kakak aku 'boleh ke? Buka je la eh... Bismillahirrahmanirrahim'
Kakak aku sendiri x perasan aku bertanya
Tetiba dia pelik aku buka tingkap
Minah arab bertanya 'KLCC?'
Aku pun pandang kakak aku n bertanya... Masuk kiri kata kakak aku
Disebabkan susah nak explain pasal lampu dah hijau n jalan jauh lg
'turn left... You follow me'
Dengan drastik aku buat keputusan nak menghantar
Sebab aku nak ke jalan mamanda 5
Belakang ampang point
Memang jalan sehala
So akupun memandu mencari jalan yg x jem mengikut petunjuk kakak aku
Memandu sampai ke laluan ke parking KLCC
Dorang dah selamat sampai la tu
Rezeki dia berjumpa aku
Sebab ikutkan aku x lalu situ td
Allah maha mengetahui setiap apa yg dirancang
Hari ni aku membantu org tunjuk jalan
Lain kali org plak bantu aku
Lgpun sedekah minyak ke atas nama mak abah kata kakak aku

Lawak gak cara aku td
You follow me
Kakak aku terus tanya
'awak nak hantar ke klcc ke?'
Aku jawab 'aah... Susah nak explain'
Hehe...
Kakak aku asik gelak je cara aku cakap 'u follow me'
Sangat drastik and sarcastic...

A happy day dengan kakak aku

No comments: