Monday, December 31, 2012

MacBook Air

25/12/2012
Beli MacBook Air di The Machine
30/12/2012
Install Microsoft Office for Mac

Within 5 days...
Tak berkesempatan lagi nak explore kelebihan Mac
Semalam jumpa Meka
Teknisen di MacCity
Ada la learn something new from him
Kalau x, tau guna biasa2 aje
Meka jugak la yg installkan office
He teach how to install, back-up, repair pendrive, format external hard disk so that boleh msk windows and mac, gesture utk trackpad and etc

Ada kelebihan ada kawan sebegini
Dinasihatkan utk jg baik2 sebab Mac sekarang x sebagus macam masa Steve Job ada
Steve dia jaga kepuasan pelanggan so susah rosak barang2 Apple
Penggantinya sekarang mementingkan profit
So punya la banyak yg msk repair selepas batch terbaru
Hopefully mine will be ok

Sunday, December 23, 2012

Gangguan

2-3 weeks sudah
Pelbagai jenis gangguan makluk halus
Bermula dgn dikejutkan dgn 3x panggilan nama jam 2-3 pagi
Diikuti dgn sergahan ketika tido selama 2 hari
Panggilan misteri di pejabat yg mana kawan sepejabat juga mendengar dan merasa seram
Bunyi geselan ketika baru mahu melelapkan mata
Bunyi bisikan yang tidak aku kenal butir bicaranya
Ketika solat mendgr budak mengaji yg mana kak lina ckp x dgr pape
Apakah semua ini?
Membuatkan fikiran sedikit terganggu
Sentiasa rasa seram utk pulang kerumah
Itu tidak termasuk mimpi2 yg pelik2
Gangguan jin mungkin
Bunyi mainan guli ketika tido
Seretan perabot di tengah malam buta jam 12-5 pagi
Perlukan bantuan pakar mungkin
Ya Allah, lindungilah hamba-Mu ini dari gangguan iblis, syaitan dan jin

Aminnn

Saturday, December 22, 2012

Dilanda Kebosanan

Kereta kat bengkel
Xtau nak kemana
Bosan gila!
Baring2 aje
Terasa nak burger
Tapinya malas mahu keluar
Motor aje yang ada
Seperti kemalasan mahu mengride

Bonus

Baru 4 bulan kerja
Alhamdulillah dpt bonus
Walaupun prorate
Tp ckp bersyukur
Dapat juga ganti bumper kancil yg dihentam smpai pecah
Langgar lari punya kes

Saturday, December 15, 2012

A very difficult time

Aku sentiasa susah satu ketika dulu
Dan mula merasa selesa sekitar awal tahun 2012
Mula terasa sesak sedikit november to december 2012
Bila agaknya akan kekal selesa tanpa kesesakan kewangan?

Wednesday, December 12, 2012

Surprise/Kejutan

I'm totally shock
Saida tetiba buat pengumuman next week dia kawin
Siap pas kad kt semua org
Aku paling emosi rasanya
Smpai kak mar tegur suruh control suara n emosi
3 bulan kitorg bekerja bersama
Boleh dia diam x bgtau pape

Agak lama utk pulihkan kejutan itu
Sampai panas muka terkejut
Nita ckp ketara muka aku sgt berubah
Kak mar pun perhatikan aku yg sgt terkejut

Surprise/Kejutan

I'm totally shock
Saida tetiba buat pengumuman next week dia kawin
Siap pas kad kt semua org
Aku paling emosi rasanya
Smpai kak mar tegur suruh control suara n emosi
3 bulan kitorg bekerja bersama
Boleh dia diam x bgtau pape

Agak lama utk pulihkan kejutan itu
Sampai panas muka terkejut
Nita ckp ketara muka aku sgt berubah
Kak mar pun perhatikan aku yg sgt terkejut