Thursday, January 31, 2013

6 weeks MC

Don't ever think yg MC 6 minggu sangat best
Segala pergerakan terbatas bila tangan bersimen
Setiap kali bergerak sakit di bahagian patah dan retak
Risau dihati bila doktor mendesak untuk masukkan plate

So jangan la cakap 'syoknya mc 6 mggu. Nak jugak la'
Yg dimaksudkan 'Nak' itu adalah patah
Bukan main2 bila patah ni dik oiii

Sihat Walafiat aku x suka amik cuti n x suka mc
Bila sakit terpaksa mc terseksa rasa jiwa
Semoga cepat sembuh wahai tulang yang patah dan retak

Tuesday, January 29, 2013

ING

HR dah bagitau ING aku unlimited
Tapi ntah napa x ingat langsung
Boleh pegi spital govt tahan sakit 4 jam
Ni baru call confirmkan
Next follow up aku akan ke tawakal
Tak sanggup dah nak tunggu lelama

Monday, January 28, 2013

Tangan bersimen dan lebam di kaki

Terdapat 4 kesan lebam di betis n peha kedua2 kaki
Bengkak di lutut kanan
Tgn terasa semakin sakit selepas jatuh tersemban Sabtu aritu




Sunday, January 27, 2013

Patah tangan

24 January 2013
Accident motor
Patah satu n retak 3 tangan kanan
Bersimen sudah sekarang
Cepat la sembuh
X sabar nak keje

Ya Allah
Perkenankanlah doa hamba-Mu ini
Aminn

Wednesday, January 23, 2013

Pay Day!

Arini dah gaji
Tiap2 bulan time dpt gaji mesti x tergesa2 ke bank
Sebab semua bayar online
Plus xde apa nak dikejarkan
Tapi tiap2 bulan gak gaji cepat habis
Duduk kt KL ni semuanya mahal

Sunday, January 20, 2013

Liat utk bangun di hari minggu

Sangat terasa malas untuk bangun di pagi Ahad
Satu2nya hari dalam seminggu dapat memalaskan diri
Tapi terasa lesu2 pula
Harus bangun membasuh baju
Harus bangun mengiron baju
Harus bangun memasak utk anak buah

Wednesday, January 16, 2013

Rezeki

Alhamdulillah dikurniakan rezeki dr Allah
Perlu berusaha lebih utk mencari pendapatan lebih
Telah mendaftar diri utk bekerja pada 5 hari public holiday
Yes i do need money
Banyak benda yang diperlukan
Simpanan untuk masa tua lagi
Simpanan untuk masa2 terdesak

Monday, January 7, 2013

Gatal-Gatal

Bermula tumbuh biji2 merah dikaki
Terus penuh seperti geligata ke org ckp tu di kedua belah kaki
Bengkak2 besar n kaki dah macam kena gigit tebuan
Naik ke badan sudah
Tangan sudah dipenuhi juga
Mula menjalar ke tengkuk
Kalau naik ke muka tak kerja la aku
Apa kena plak tetiba kena gatal2 ni?

Saturday, January 5, 2013

Kemusykilan

Sedang bekerja
Ada panggilan masuk dari Balang (Abg no.3)
Balang: Assalamualaikum
Aku: Waalaikumsalan
Balang: kau sihat x? Ada apa2 ke...
Aku: sihat la... Ada apa2 mende
Balang: kau jaga2... Ada org dengki dgn kau ni
Aku: ha? Sapa cakap?
Balang: malam ni ko dtg umah balang
Aku: aaa ok

Aku x dtgpun umah balang. Malas la nak fikir. Memang la terasa ada gangguan... Mimpi la, org panggil la n pelbagai jenis lg.
Paling aku terasa gangguan masa xleh fokus buat kerja
Puas baca ayat kursi n macam2 surah nak pulihkan fokus aku
Bergelut sebelah pagi utk halang gangguan syaitan kt opis
Memang on that day aku langsung x achieve target... Gila low production aku
Tapi aku ignorekan aje

Tapi bila Balang dah call...
Tetiba rasa musykil mana balang tau ada org dengki?
Sebab aku langsung x cerita kt sapa2 pasal gangguan kt keje
Cuma cerita gangguan ms tido n gangguan2 misteri kt org terdekat aje
Tak termasuk adik beradik la pasal aku x suka cerita hal x best dgn dorg
Tp kakak aku tau la... Memang selalu cite soma benda dgn dia

Siapa plak nak dengki?
Aku bukan paling power kt opis tu
Hurm...

Tuesday, January 1, 2013

Happy New Year 2013

1 Jan 2013
Time moving fast
Will be 30 this year
And nothing to be proud with my achievement
Or in other words... I have no achievement for the entire life

29 years left
Hope 30 will bring more success
Aminnn