Sunday, June 30, 2013

Kinohimitsu

Tadi ke jualan gudang kinohimitsu
Kakak aku borong 10 kotak
5 kotak untuk aku
Disarankan untuk minum
Maklum dah tua
Tapi aku ni boleh ke discipline?

Maybe kena buat daily reminder la

Urat bengkak

Tak berapa clear urat bengkak
Tapi boleh nampak la terbonjol sikit tu
Kalau perhati memang nampak ketara tangan senget dan bengkak

Bengkak bukan sebab tulang dalam proses pertumbuhan aje
Bengkak pasal tulang tumbuh senget
Jadi ruang dia dah tak normal
Redha aje la

8 July ada check up
X-ray lagi sekali
Kena tanya doktor la ada apa2 kesan tak untuk jangka masa panjang
Boleh tak buat aktiviti daki gunung ke, archery ke, menembak ke, bowling mungkin?

Hopefully masih boleh
Sebab dalam tempoh 6 bulan ni
Masih tak mampu angkat berat sikit
Terus terasa macam tulang tu nak tercabut balik
Plus retak dekat wrist tu sangat kronik
Pertemuan retak membuatkan tulang tu patah
Dan selepas patah retak panjang sehingga lengan
Kalau ada yang genggam lengan aku kuat sikit je
Memang mudah je aku rasa macam tulang tu remuk

Nasib baru sekali digenggam kuat
Tapi tak ingat plak siapa yang genggam
Aku terus mengaduh sakit la
Xkan nak diam pulakkan



Friday the Coffee Bean

Last Friday beli PDC pepagi buta
Hahaha
Semua member cakap aku gila
Belikan Suraya Hot Double Chocolate with coffee

Kak lina plak double cappucino kalau tak silap
Tapi sebab rushing x sempat nak amik gambar air kak lina

Ni la minimum pagi aku 
Cum as my breakfast
Sangat yummy!!!


Wrist Support

I must wear this wrist support
Bila buat kerja2 rumah x pakai wrist support
Memang terasa sakit2
After full day overuse my right hand semalam without wrist support
Arini menanggung la rasa sakitnya
Tapi masih mampu utk memandu
Cuma sengal2 n terasa x selesa di bahagian patah dan retak

Aku masih boleh rasa tulang mencucuk isi
Semalam terasa seperti sedikit meletup
Macam tulang tu diluruskan bila aku cuba straightkan tangan
Sangat sakit

Cepat sembuh hendaknya
Banyak aktiviti tak dapat dibuat
I want archery!!!

Thursday, June 27, 2013

Sales Rep

Apa la bengong punya sales rep
Aku dah siap semua
Tetiba dia tampal notes nak support Production
Dah kena buat balik semua

Dah la sebelum tu silap letak nama sales rep
Kena redo semua
Geram!

Wednesday, June 26, 2013

Didnt hit target

Tough day!
Morning ticket banyak sangat on-hold
It takes time for me to put notes, send to respective department...
Evening oracle pulak buat pasal
Its swing my mood
Suddently plak sakit kepala
Rasa nak pecah sangat dah ni

Closed 24 ticket out of 26
Kak Mar cakap xpe, esok cover
Actually covered for 6 ticket dah
Cuma tak puas hati red color aje
Hopefully tomorrow will be better

And for my headache
Please go away
Rasa nak muntah dah tahan sakit ni

Tuesday, June 25, 2013

Coffee Bean


Sejak akhir2 ni sangat addicted to Pure Double Chocolate
Kalau dulu sesekali
Ni rasa every week kena minum
Ke sebab stress keje sekarang ni?
Macam mana nak menyimpan kalau asik belanja x beringat?

Jarang makan di coffee bean... 


Monday, June 24, 2013

ATM

What a bad day!
Withdraw from maybank ATM kat KL Sentral
Money deducted from Account
But there is no money come out from the machine
Nasib keluar seratus aje
Planning to withdraw more tadi tp x jadi
Nasib!
It takes at least one week to get the refund
Tak kisah la janji dapat balik duit tu

Terus call kak lina
Dia stuck kt kg baru
Putra rosak xleh gerak
Really a bad Monday for us

Semoga segalanya berjalan lancar untuk hari ini
Semoga Allah mempermudahkan segalanya
Aminn

Sunday, June 23, 2013

Kundasang

Gatal tangan survey flight ke Kota Kinabalu
MAS buat offer
Rm200 pergi balik
Terus whatsapp Suraya
Bgtau nak ke Kundasang
Suraya terus call n cakap beli je la
Aku tnya nak ikut tak n dia setuju
Terus book n beli
Yang silapnya
Aku beli tghari sampai ptg
Balik plak tghari selang 2 harinya
Napa la aku x beli Isnin sampai Jumaat
Apahal beli Isnin sampai Khamis aje?
Adoi isma pun

Azeani dah buat agenda
Dah bagitau mana perancangan dalam tempoh 4 hari tu
Cukup la kot
Jumaat boleh kerja kalau nak kerja
Atau relax2 sampai Ahad

Dah inform Suraya where will we go
And nampak semangat
Akupun excited
Memang nak sangat ke Kundasang!
Semoga Allah permudahkan segalanya
Aminn


Lepak

Melepak bersama iwan n meka
Install windows kt macbook iwan
Benda mcm ni memang cari meka
Mcm2 cerita keluar


Saturday, June 22, 2013

Delay

What a day (referring to yesterday)
At 6pm iwan fetch me from office
Drive to Low Yat...
Jalan jam x ingat2
Survey a few notebook
Convincing him to buy macbook air
Finally! He bought jugak
Price sangat murah compare dgn masa aku beli dulu

Macbook air akan produce new version
So kena clear all stock tu yg harga murah
Xpe, rezeki memasing
New version tu utk more to battery saving energy
Processor downgrade
So better beli sekarang punya
Processor most important
Battery still can sustain up to 2-3 hours for heavy use
Why choose downgrade processor just for long lasting battery yg xdela smpai 24 hours tu?

Lepak coffe bean and teach a few things
Pergi hsbc nak withdraw money la konon
Amik kau kad dia kena telan
Dah kena ke area wangsa maju pergi rumah kakak iwan
Terpaksa pinjam duit kakak dia sebab nak return my money
Tu la masalah org ada satu bank aje
Tau la keje dgn hsbc... Akaun pun dgn hsbc aje

Sampai rumah kak lina dh almost 12am
Makan sushi yg kak mar bg
Janji alas perut sudah la

Hari yg sangat letih

Thursday, June 20, 2013

Mood terbang

Kemana pergi mood ni?
Terbang kemana?
Tadi serasa semangat
Ni merudum hilangnya

My Journey

Every weekdays
Every morning
Around 5am...
Woke up... Take a bath
Solat Subuh
Driving to Kak Lina house
Fetch her and drive to komuter/putra

7.30am
Shuttle bus to office
Before 8am
Already infront of my computer 
Started to work
Always work early everytime ticket is around
If there is no ticket, there is nothing to do...
I don't know what to do...
Hahaha

I'm typing while i'm in a train right now
With a bit sleepy eyes
A bit headache
A bit stomach ache

My TL, Helen will come to work today
After 3 days...
Hopefully everything will be good
A good ticket perhaps

Need to find a good mood to start work
Need to find a good friend to talk with?
Nah! I dont need friend to talk at all to get the mood
Just need someone who can make me happy
By seeing she/he around...
It will make my day...
Ada ke? Hurm...

Monday, June 17, 2013

TL on PTO

Oh my!
Helen is on PTO
Dah boleh agak tiket mesti macam hampeh
Tak berjaya achieve target
Ticket payah2 benar
Banyak on hold yg membuang masa
Another 2 more days without TL
Merana la kami dengan tiket2 yg haru

Sunday, June 16, 2013

Philips

Sabtu
Appointment set before 10.00am
Ong from Philips came n change the circuit board
Without any questions
Terus tukar tv board
Hopefully xde la hang lg kt logo Philips tu


Saturday, June 15, 2013

Full 12 hours

Keluar rumah 10am 
Straight to Pantai pick my sis n brothers
Sent them to LCCT
All board to Vietnam

Direct to Wangsa Maju amik Kak Mar
Shop a bit at Aeon Big Keramat
Straight to Ampang Puteri
Visit Aishah yang dah seminggu admited
Lepak n borak until 4pm

Drive to Plaza low yat
Kak Mar beli notebook
Have some issue plak
Luckily aku cek sblum terus accept n blk
That's y Kak Mar need me as consultant
I know a bit pasal notebook
Tunggu sampai 8+

Send Kak Mar home
Drive back to home
Sampai at 10pm
And sangat mengantuk

A happy day actually
Talk a lot with Kak Mar
Never have chance to talk a lot bila kt opis

Need time to rest
Tomorrow will have another pack schedule
Nighty!

Friday, June 14, 2013

Bad Day

What a bad day
Bangun tido sakit kepala
Pergi Komuter, train xde pasal kabel putus kt Segambut
Drive ke Putra Gombak
Naik putra terhegeh2 plak
Sampai KL Sentral
Terlepas shuttle 7.30
Tunggu shuttle kul 8
Sampai opis amik air
Suruh Suraya cepat sikit basuh cawan tu
Kena tengking plak

Oh come on
Aku x pernah kena tengking camtu
Sesuka sesuki je

Wednesday, June 12, 2013

Gastric Attack

Since pre-dawn meals
Until break-fast
Finally feel relief now

Punca gastrik?
Makan pedas these 2 days
Beli nasi lemak with sambal
Amik kau!
Gastrik terus...

Need to be more careful

Tuesday, June 11, 2013

My right hand

Bila drive
Pegang stereng terlebih sikit
Mula terasa sakit dibahagian patah
Seperti dicucuk tulang

Rasa macam tak lasak
'Tangan im ni sakit la bila pegang stereng, nak kata lasak im x lasakpun' kata aku pd kak lina
Jawapan dia pula 'hmm... Ye la tu x lasak'

Mana la reti aku nak duduk diam
Semoga cepat sembuh
Sekarang rasa semakin kerap sakitnya

Honesty

To be honest is a good things
But to be too honest is not a good things
Depends on the situation

Sometimes by telling the truth
It will give good impact to us
But sometimes it is vice versa

As for me...
I will told the truth if i believe it is good for me
Whatever it is...
Always come back to Allah
Ask from Allah guide
Istikharah
That was the key for each decision i make

Believe in Allah
Have faith on Allah
Allah always beside us
Whatever comes around us
Accept it with redha

Sunday, June 9, 2013

Convent Sentul Gathering

Finally manage to meet my school friends
Tak pernah berjaya join any gathering or reunion before

Meet up with Hafiz before meet up with friends
Discuss and talk a lot with Hafiz
Sharing a lot of info
Knows a lot about his job
Interesting!

Done lunch which on Hafiz 
Tetamu katanya so he pay for that
Start to whatsapp my friend, Anis
Baru sampat at 2.45pm
Amboi janji 2.00pm
Nasib Hafiz ada boleh borak2 until they all come

Amik a few photo together
Masing2 dah kawin
Ada la a few masih belum kawin tp dah berpacaran
Aku je masih single mingle
Kena mencari ni!
Haha

This is the time sharing about what we have did since year 2000
Business for some of them
Private sector and govt sector
Baru kenal job each of them
Maybe can help each others juga nanti





Friday, June 7, 2013

Shopping

Saya sangat sakan bershopping
Arini beli jeans pula dengan sehelai tshirt
Mungkin kerana habis baju jalan dijadikan baju kerja
Maka perlu beli sedikit demi sedikit untuk jalan pula

Terasa penat bekerja
Perlu memanjakan diri dengan shopping
Sesekali
Asalkan jangan bankrupt

Thursday, June 6, 2013

Hard Day

What a hard day
What a hard ticket
What a hard time

Oh! Struggle
34 tickets only
But work like hell

Suraya kata muka serius garang
Console berlambak
Anta SAS boleh plak tendang balik
Semua!
Sangat kepenatan

Kenneth x kerja
Seorang diri nak cover team production
Sangat letih
Tido time!

Wednesday, June 5, 2013

Chicken Chop

Adoi la Suraya
Chicken Chop pun boleh jd isu utk menyakat di pagi hari
A good starter of the day
But suddently ticket sangat mencabar
PC yang kerap hang
Terus mood rasa melayang2
Buat sekadar termampu sambil usaha hit target
Alhamdulillah dpt gak buat 28
Stress pun target kena usaha 

Tuesday, June 4, 2013

Tiring, Stressed

What a tiring day
Almost 6 tetiba rasa mcm malas nak balik
Boleh je balik kul 6
Tp ntah napa rasa nak melekat kt office
Teruskan close mana2 pending opp load
Settlekan ticket yang boleh diclose

Teringin chicken chop
Webex Suraya bgtau
Dia ckp area office memang xde
Bila penat 
Akan lapar
Bila lapar
Selera mula merapu


24 Contracts

Sepanjang kerja
Ini la yg paling banyak aku pernah dpt
Last week 20 contracts
Nasib la senang2 aje nak tarik
Xde la susah nak pening2 sangat

Arini pecah personal production
Sebelum ni 35 max
Arini 36

Semoga xde Audit Error
Aminn

Monday, June 3, 2013

Oracle hang

What a day
Half of the day melongong xleh buat pape
Luckily sempat pull RER and buat research utk instances yang pelik2
Dah lunch hour baru boleh buat quote

Mampu buat 21 aje
Sakit gila belakang
Stress agaknya nak kejar target

Sunday, June 2, 2013

Gastric Attack

Been a long time rasanya
Gastric x attack secara serius
Ni suddently rasa sakit sangat
I've done with my breakfast this morning
Just not hungry at all for lunch
Nak bangunpun x larat ni