Friday, August 30, 2013

Many ways

I have tried many ways
Sms her for raya and birthday
Approach her at office to talk
Webex her to meet after work
And my final option was wrote a letter
A bit old skool but its the only way i can express everything

But there is no reply from her
Still...
I'm hoping to have a chance to talk
But if Allah will...
Surely she will contact me
If Allah not willing it to happen...
She will never have any feeling to clear all this matter

But i keep thinking
What have i done?
Until now...
Am losing her without an explanation 
May Allah help me 

Monday, August 26, 2013

Mid-Year Kick Off Review

Hari ni ada review event kt Eastin Hotel
Aku bw la camera psl nk bergambar
Semangat la plak

Tp gmbr upload dlm fb
Ada a few gmbr aje dr camera





Gigitan dan Cakaran

Adelle sangat aktif
Langsung x reti duduk diam
Sentiasa mencakar dan menggigit
Aku perlukan suntikan mungkin
Perlu berjumpa doktor untuk consultation
Pedih, gatal, sakit...
Semua ada

Sila lihat sebahagian tangan
Tidak termasuk di lengan, di kaki...



Sunday, August 25, 2013

Lorry terbalik lagi!!!

Semalam Friday otw to Gombak LRT ada lori terbalik merentang jalan
So tu yg lambat
Hari ni plak ada lagi lorry terbalik dekat susur keluar ke KL bulatan batu caves
Amende soma lori nak terbalik ni?


Saturday, August 24, 2013

Raya 6

Alhamdulillah
Semalam selesai hari ke-6 berpuasa
5 hari direct tetiba hari ke-6 period ditengahari
Maka terpaksa puasa semalam untuk melengkapkan 6 hari itu

Hari ni raya tp hari yg tak berapa baik
Meredah jammed
System computer hang and stuck
Ticket sangat2 mencabar minda dan kesabaran dan ketajaman mata

Bad Friday

What a bad day!
Plan to avoid delay by komuter
Change plan to take putra LRT
massive jammed at MRR2 due to lorry accident
1.5 hours stuck there
Luckily manage to take 8.30 shuttle to office

Arrived office at 9am
Workstation not working
PC hang
Restart the whole PC
Though its just stop there

Continue with consolidation with a long contracts
Not even a single ticket with auto quote
Oh my! What happen?
At 4.30 still did not hit my daily target
Request easy ticket from my TL
Alhamdulillah manage to get 3 auto quotes and 1 consolidation
Hit 26, thats it...
I'm totally exhausted!


Thursday, August 22, 2013

Rindu

Seriusly aku rindu?
A week x jumpa kot buat terasa rindu di hati
Biasa tu nampak aje daily
Pls come back to work!
Miss u already...

Teringat penah whatsapp suraya macam ni
That was when almost a week she's MC
And this time happen again
X sihat katanya
Need to talk n ask later
Hope she will recovering soon

Wednesday, August 21, 2013

Make a move

After berfikir 
Didesak oleh kak lina n Subiha
Akhirnya aku make a move
Approach Suraya

'Hi morning, i need to talk with u.. In personal. If possible today. After work would be good'
'I dont think can... I cuti the whole week. I x sihat sgt... Next week ye. Boleh?'
Dia tnya sambil senyum
'What happen to u?' Dgn muka curious aku
'Ada la, adala...'
Itu la jwpan dia

At least aku lega dh bercakap gak akhirnya
Even next week baru nak talk
X kisah la janji aku dah approach dr takut

Tapi napa dia buat mcm xde pape happen?
Aku mmg jangka dia akan layan baik if i know her well
Tp klu mcm yg wc aku ckp
Sure she will ignore me
Alhamdulillah i know her better than my wc perhaps

Hopefully boleh berbaik semula tnpa blocking apa jadah
Semoga Allah permudahkan segalanya
Aminn

Sunday, August 18, 2013

Raya

Semalam ikut abg2 beraya
Aku dh x mkn byk
So perut rs nak pecah kena makan kt setiap rumah
Nasib 4 rumah aje

First aku pegi umah balong
Pastu kerumah Busu
Ada jamuan makan sket
Ke rumah abg Acid
Kemudian ke rumah nor
Malam ke rumah abg Syah
Umah abg Syah makan nasi
Lemak cili padi ayam
Jgn harap aku nak lepaskan walaupun kenyang

Smpai rumah almost 1am
Letih!!!

Harini keluar dgn afiqah
Rasa nak tercabut kaki
Anak buah yg sorang ni
Kalau shopping memang lama
Susah nak jumpa baju yg dia berkenan
Nasib berhasil


Saturday, August 17, 2013

Coffe Bean

Around 9pm gather dengan Anis and Su dekat coffee bean mont kiara
Dekat dgn office aku je
Rasa macam nak pegi keje pulak

Imagine aku langsung x kenal Su before
Macam mana kitorg boleh jumpa dah 2-3x 
Lepak ini kali kedua
Oh ya, 4 kali jumpa dah
Mula2 Su dtg opis amik CD Ruqyah yg aku tlg belikan
Then Su dtg opis anta rendang
Lepak kt Leomag ms Su anta oven utk aku
Lepak semalam kt coffee bean

Aku dgn Anis mmg baik gak masa sekolah
So x weird la bila we can talk non stop sharing story
But with Su... I felt like i know her for so many years
This is what people say chemistry?
Alhamdulillah dpt kwn mcm Su 
She created a group for me, aidil n her discussing my issue and aidil create a group mix and match for us to share anything there
Kesian aidil jeles x dpt join
Dia hidup di melbourne, so kena la tunggu dia blk 30 nov nnt
Dec akan hang out slalu la dgn dorang ni
InsyaAllah

Ada aje topic perbualan
Non stop
Not a single moment we kept silent 
Not even a seconds
Its really a girl power
Sharing story is always caring

Balik around 12.30 mcm tu
Sebab kak lina dh suruh balik
Lewat sgt dah katanya
Tp happening aje lg kt coffee bean tu
Ramai aje manusia
Next time kena gather awal and borak la smpai esok pg ke apa
3 org pun rasa x puas
Imagine klu lg ramai
Bahagia rasanya!

I close to Su
Sebab dgn dia share segala benda
Alhamdulillah Allah pertemukan kami
At least i have more friends to share

Tuesday, August 13, 2013

EPIP

Alhamdulillah hari ke-3 dapat EPIP
RM50x3= RM150
Kalau esok ada EPIP lg, aku nak usahakan lagi untuk dapat
The only way nak earn extra money masa ada Incentive macam ni la
Buat 32 quote blh dpt rm50

Tengah usaha cari duit extra
Nak pergi Europe next year
So kena gandakan usaha mencari duit

Sunday, August 11, 2013

Kata Nasihat

Sejak group Convent Girls wujud kt whatsapp
Macam2 cerita kami share
Aku paling kerap memberi nasihat bila ada isu yang berbangkit
Aku paling rapat dgn Subiha
Dengan dia aku cerita segala hal psl Suraya
Dengan dia aku mnta pendapat
Hari ni Suraya birthday
Aku tanya Su patut tak aku wish
Dinasihatkan wish aje
Sebab seeloknya kita berbuat baik dgn orang
Kalau org nak buat hal, biar lah
Allah ada nak membalas

Aku cukup pandai menasihat dari bab agama ke hal duniawi
Tapi aku sendiri x sempurna
Mungkin ada yg kata
Diri sendiri tak ckp bagus nak nasihat orang
Tapi tak salah menasihati
Sebab kita sama2 nak yang terbaik

Aku dh sms wish birthday and raya pada Suraya
Dia xnak balas xpe
Kat pejabatpun xpela x bertegur sapa
Sampai masa nanti
Allah bukakan la pintu hati Suraya
Untuk berterus terang apa masalah kami

Semoga dipermudahkan segala urusan
Aminn

Friday, August 9, 2013

Puasa sunat 6 hari Syawal

Aku memulakan puasa sunat 6 hari dibulan Syawal pd hari ini
Dengan niat  mengqada kan puasa ramadhan sekali
Puasa 6 ni dugaan lain
Pepagi dah rasa lemau semcm
Kena kuat semangat
InsyaAllah akan usahakan 6 hari direct


Wednesday, August 7, 2013

Salam Aidilfitri

Ramadhan berakhir pergi
Syawal pula datang menjelma
Ada sedih dan gembira Ramadhan kali ini
Gembira kerana selesai khatam Quran
Sedih kerana diblocked tanpa tahu apa kesilapan aku
Semoga Allah membuka pintu hatinya untuk berterus terang dan menyelesaikan masalah yang ada

Takbir raya mampu membuatkan aku menangis hiba
Masih ingat semasa kecil
Menemani mak ke surau bersolat sunat aidilfitri mahupun aidiladha
Aku pasti menahan sebak mendengar takbir
Bertambah hiba apabila aku turut sama melaungkan takbir
Ya Allah
Sayu sungguh hati memuji kebesaran-Mu

Semoga ada rezeki bertemu Ramadhan di tahun mendatang
Semoga Allah memberikan aku kesihatan yang sempurna
Supaya dapat aku beribadat dan menambahkan lagi ibadah yang ada

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Batin

Sunday, August 4, 2013

Blocked

Terasa seperti di block
Bukan terasa tapi terbukti
Apa salah aku?
Tetiba tak bertegur sapa
Tetiba mempamerkan muka benci bila bertembung
Tetiba busy sentiasa bila aku menegur
Dgn org lain ok je
Aku rasa xde buat pape pun


Message

Received a message tru whatsapp
'Testing'
Name appeared is Taufiq-Msia
Taufiq is back?
Aku ni jenis excited every time kawan blk mesia or dtg mesia
Ntah napa perasaan tu seronok
But this time akan cuba gak la utk jumpa
Last time x sempat jumpa
Nak jumpa Zikry anak Taufiq
Sangat comel!

Saturday, August 3, 2013

Prihatin

Aku agak terpesona dgn keprihatinan yg Baba bg pd aku
Disebabkan kak lina ckp aku xde
Jd Baba hanya bw balik 2 bungkus nasi
Bila tgk aku ada
Baba dh tegur kak lina kenapa cakap aku xde
Baba terus ckp 'Ima bawa la nasi tu balik. Nasi sedap tu. pak cik makan bubur je'
Akupun jawab 'eh xpela, ima dh ada nasi' (referring utk bersahur)
Baba ckp lg 'nasi ni utk sahur. Bw la blk'
'Xpe xpe, ima ada nasi dgn lauk dh. Pakcik makan la'

Aku nk solat Baba tnya lagi
'Btl ke ni?'
'Btl btl, makan la' kata aku

Abg2 akupun x penah pk aku ada x makanan utk sahur ke berbuka

Memang dlm Islam suruh kita utamakan keluarga
Tp klu keluarga x amik kisah pasal kita
Org luar yg xde kaitan darah lbh mengambil berat
Dah sah2 aku utamakan dorang
Pastu nak mengata belakang

Allah aje yg tau
Aku malas nak amik tau psl dorang
Lantak la
As long as kakak aku ada
Cukup la
Abg2 bkn aku heran sgt
Dorang x penah amik tau psl aku pun
Sebab tu masa patah tangan aku bgtau kakak aku aje
Yg lelain mmg aku x inform lgsg
Memang xde pun dorg nk dtg lawat ke apa
Ms dorang sakit aku lawat gak la kt spital ke rumah
So waste of my time n money to inform themkan

Teruk ke aku?
Biar Allah yg menghukum
Bukan kita sesama manusia

Thursday, August 1, 2013

Khatam Quran

Alhamdulillah
Buat pertama kali khatam di bulan Ramadhan
Setiap apa kita inginkan
Mesti diusahakan dengan kesungguhan
Dengan izin Allah
InsyaAllah segalanya akan berjalan dengan baik

Semoga berkesempatan Khatam di Ramadhan mendatang jika umur masih panjang

Victoria Secret

Today's Rieya birthday
Since dia request Victoria Secret
And stock lama ada lagi
So aku hadiahkan sempena birthday dia
Suka sangat dia
Kak Lina cakap Rieya memang suka Victoria Secret
Alhamdulillah dapat buat orang happy

Tu pun stock lama yang Nor beli dulu
Daripada x berpakai n tak terjual
Bagi aje kt orang
Pahala sedekah kat Arwah Mak n Abah