Monday, September 30, 2013

UOB Tournament

Semalam dari pg smpai ke ptg teman kak lina 
Tournament badminton utk company dia
3 match double women menang
Yeayyy!!!
Masuk semi final kalah
Mawar tgn dah lebam
Kak Lina kaki dh terseliuh
Tapi agak kagum dengan kehebatan kak lina
Dah jatuh tp bangun lagi kejar shuttle
Semua bersorak tgk
Akupun duk jerit 'smash' bila tgk ada peluang

Kata kak lina kt kwn2 dia
Ni coach akak (referring to me)
Coach akak xde marah2
Main tgn kiri tp power gak

Hahahaha
Aku dah prektis main tgn kiri dari masa tangan kanan bersimen
Boleh imagine main badminton sambil tgn masih bersimen?
Basah kuyup simen aku masa tu

Saturday main badminton kak lina terkejut tgk cara aku pukul shuttle
Kuat macam guna tgn kanan
Akupun br realize kalau dia x tegur
'Uish'
Haha

Aku nak guna tgn kanan semula tp masih sakit yang melampau
Wrist sangat rasa terbarai urat bila aku try main
So x payah la menyeksa diri kan



Sunday, September 29, 2013

Badminton

Dah bermula main badminton
After a long break
Patah tangan main gak
Walaupun tgn bersimen
Pastu cuti sebab puasa n raya
Last week dah start semula
Semoga sentiasa sihat hendaknya

Last week berjaya ajak kak lina main badminton sama2
Aku masih main tgn kiri
Cuba juga main tgn kanan
Tapi pergelangan tangan sangat sakit
Maybe sebab retak teruk
Disebabkan retak dikiri kanan bertembung la tangan aku patah
Semoga cepat sembuh

Kak lina ckp power gak aku main walaupun tgn kiri
Maybe sebab sepanjang tgn bersimen aku dh ajar main dgn tgn kiri
Mula2 dulu lenguh gak
Pukulpun lembik
Sekarang Alhamdulillah
Practise make perfect
So amalkan selalu

Esok kak lina ada sport day
Dia main badminton beregu lelaki dan perempuan
So kira last week training n malam ni final training
Aku dh ajar sikit kedudukan mcm mana
Pastu service macam mana
Dapat point mcm mana
So esok xdela dia tercengang2 kena duduk belah mana masa service

Nak tido
Sangat mengantuk

Tuesday, September 24, 2013

Hutang

Banyak pulak hutang rasanya
Baru selesaikan ptptn secara langsam
Pinjam kak lina seribu
Tadi dah bayar habis sebab dapat gaji
So bulan ni memang kena berjimat sungguh2
Hutang Taufiq insyaAllah bonus nanti bayar sekali harung
Hutang Nor insyaAllah settle Januari nanti
After Januari will be free from hutang
InsyaAllah
Semoga Allah permudahkan segalanya

Saturday, September 21, 2013

Flu

Suddently got flu on Thursday night
Friday dah menjadi dihari kerja
Kepala bengal aje buat keje
Tapi exceed target itu wajib

Paul n Aishah wondering
Isma ni sakit kepala ke selsema ke
Target hit sentiasa siap hit lagi
Itu kata mereka
Alhamdulillah Allah bg kekuatan mental utk aku bab2 sebegitu
Jawapan aku ringkas
It is the power of focus
U just need to focus alwaya
Haha
Nasihat sungguh pandai aku ni

Tapi jiwa aku sgt fragile
Serabut aje kepala bila kes dengan Suraya x settle
Semalam tetiba she came to work after long holidays
Tetiba aku rasa xleh buat quote
Apa kena dgn aku ni?
That was what my mind think at that time
Its really a hard time to pull back my semangat
And finally manage to control my emotion

Maybe sebab i miss her so much kot
I mean miss in term of our friendship before
And suddently happen this kind of situation membuatkan aku tak tentu arah

Kalau diizinkan Allah
Semoga persahabatan kami kekal ke akhir hayat
Semoga dirapatkan semula hubungan yg keruh
Semoga dipermudahkan segalanya
Aminn

Wednesday, September 18, 2013

PTPTN

Last Friday
Kak lina bc paper about 20% discount for those who pay langsam
Aku dah lama tau and fikir2
Ntah cmna mendgr nasihat kak lina
Aku bayar langsam hari Sabtu
Maka habis la duit flight ke europe
Semoga ada rezeki lebih utk ke europe

Tuesday, September 17, 2013

Hari Malaysia

Actually semalam 16 Sept adalah hari Malaysia
Tapi aku kerja
Itu aje cara nak cari duit lebih
Gaji kecik ni semua kena catu

Badan sangat letih
Dari Jumaat-Ahad kesana kesini
Gagahkan gak bekerja
Demi mencari rezeki

Audit Error

Stress dgn situasi di tempat kerja
Bukan stress dengan kerja
Itu kata kak lina
Aku setuju

Aku sentiasa ok dengan keje
Susah mcm mana pun bila settle lega
Tapi bila dlm situasi sekarang
Aku sangat stress
Di depan mata
Tapi tak bercakap
Masing2 mengelak
Adui... 

Audit
Error utk julai dan august hanya satu setiap satu
Utk september aje dah 3 kalau x silap
Atau mungkin lebih
I need to free my mind from those kind of problem/stress

Semoga dipermudahkan segalanya
Aminn

Friday, September 13, 2013

Full Day!

Since morning around 7.00 dah keluar rumah
Breakfast dgn kak lina sblum ke kompleks MAS konon nak bayar sewa sekali tutup
Terus ke Kompleks Sukan Sri Delima utk sewa karpet majlis kawin kak Lina
Tapi org bertugas xde, kena dtg blk bape hr bln ntah
Balik rumah sekejap tggu nor dtg utk ke Publika
Rendam kaki, sauna, urut, lulur dan jakuzi
Alhamdulillah segar

Ke Sentimas amik kete Audi Fauzi beli tp atas nama Nor
Lunch ayam penyet kt Seri Gombak
Hantar Fauzi ke Bukit Aman
Ke Sri Gombak semula
Patut ke pejabat tanah tp sangkut banjir sejam lebih
Pejabat tanahpun dah tutup
Pegi rumah balong amik baju2 Nor utk dijual

Ke Sogo makan utk dinner
Balik rumah
Zumba
Makan durian
Rehat time
Taip blog

Haha
Mental dah
Penat sangat

Wednesday, September 11, 2013

Losing weight

Am losing 3 kilos
And now looks like losing more
What happen?
I do take my lunch and dinner
Both with rice

Problem?
Yes!
Thats the reason
Everytime... Each time... Anytime...
When i have any problem
It will effect my weight
Hurm...
When it will settle?
Only Allah knows
Hoping that everything will be back to normal
May Allah ease my way

Aminn

Monday, September 9, 2013

Europe Trip

Around 4pm td dh xnak buat tiket
Already exceeding target with 30 closed ticket
Ok la sesekali nak rest
Biasa tu aku non-stop buat keje

Since malas buat quote
Baca2 la sikit psl europe trip
Write down sikit apa yg perlu

Semoga Allah permudahkan urusan aku


Tuesday, September 3, 2013

Return

She returned back the gift
With just a note
On my chair
When did she returned it?
Maybe last Thursday
Dissappointed!
Regret!
Only Allah knows how i felt

Adelle

Kadang kesian
Kadang geram
Kesian bila asik kena tinggal dari pagi smpai malam
Kadang geram bila gigit n cakar sampai parut
Bukan kadang tapi sentiasa geram
Sakit sangat kena cakar n gigit
Gigi Adelle sangat tajam

Bila balik aje dia terus meluru ke kaki
Cium2...
Kaki busukpun cium ke
Hahahaha
Tapi cium kejap aje
Pastu terus gigit n cakar
Tangan n kaki dh xde rupa asal
Penuh kesan cakar dan gigitan