Saturday, November 30, 2013

Majlis Bertandang

Alhamdulillah selesai sesi bertandang
Tak seletih majlis dirumah sendiri
Tapi hati macam...
Uwaaa...
She's leaving me alone now
A bit sad tadi

Before balik salam macam biasa
Kiss pipi kiri kanan sikit
And ask Kak Lina to kiss me back
Actually rutin gak tu for special occasion or simply rasa nak kiss
I think itu la buat kitorg rapat
Sentuhan mampu mengeratkan kasih sayang

Pagi tadi bekpes sorang2 and terfikir
Biasa kak lina akan sediakan milo ais and sendukkan apa2 makanan yg mama masak
Tadi soma sedia sendiri...
Rasa macam...
Rindunya kehadiran dia
Tapi kena belajar terima
Sampai bila nak manja kan?

Sedikit gambar sekitar majlis bertandang




SMS yang menyusahkan

I cant sleep well
Ntah mana la dpt no aku ni
Lepas book hotel pakai agoda
Terus masuk sms ni berderet2
Setiap jam and plus
Arghhhh
Camna nak stop?


Friday, November 29, 2013

Bersendirian

Bermulanya episod bersendirian
Pergi keje sendiri 
Kemana2 sendiri
Its hard to accept at first
Tp have to learn to accept
Alhamdulillah pagi ni dah mula rasa normal

Sangat rasa kehilangan on Monday
Sangat dalam keadaan kemurungan
Wednesday let it out to kak lina
Baru rasa lega
Don't simpan sorang2
Sendiri gak menanggung sakitnya
Lepas luahkan semua baru rasa lega
Alhamdulillah

Semalam had chance to lepak sekejap dgn kak lina kt rumah mama
She's moving to Shah Alam
So lepas ni memang susah nak jumpa
Maybe kena cari masa on weekend utk spend together
Lepak... Memekak... Merayau... Merapu...
Thats was what we like to do bila ada masa lapang

Hopefully our friendship remain forever
Semoga Allah memberi kebahagian kepada Kak Lina
Aminn

Monday, November 25, 2013

Herlina Wedding Reception

Alhamdulillah everything went well
Happy for her new life
Nothing much to ask from Allah
Just pray that she will have a blessing life as husband and wife

Her friend is my friend
Need to greet as much as i can
Selesai iring ke meja makan
Membusykan diri dengan melayan kenalan

Sangat penat
It was my first time wearing dress
My family shocked to see me with dress and make-up
Well... pengapit kena make up juga kan
To be honest, terkejut gak tengok diri sendiri
Credit to Nani sebab make up aku bagi cantik
Huhu











Friday, November 22, 2013

Dentist

Semalam ke klinik gigi
Kak Lina tampal 2 gigi
Gigi aku plak xde lubang
So doktor suruh cuci
Berdarah2...
Weerrrkkkk
Karang tumbuh dekat gums
Sebab tu sakit kata doktor
Sampai berair mata tahan sakit kena cuci
Tapi lepas tu bersihnya rasa
Siap berkilat gigi kena polish
Huhu

Muka pun agak bersih lepas facial last week
Sangat puas hati hasil facial n cuci gigi

Wednesday, November 20, 2013

Semakin dekat

Cepatnya masa berlalu
Lagi 3 hari kak lina nak kawin dah
Rasa mcm byk benda x smpt buat sama2
Agak sibuk akhir2 ni
Teman kak lina kesana kemari
Weekend sentiasa schedule penuh
Tau2 je dh tggal 3 hari

Harini last keje utk mggu ni
Cuti sampai Isnin
Selasa baru start keje
Sangat penat!
210 instances nak kena buat manual refee
Sakit dah wrist kanan ni

Kenapa la fikiran ni masih terganggu
Bercelaru sentiasa
Macam2 benda difikirkan

Ke Sabah nanti seorang diri
Hotel langsung x cari lagi
Pakej melampau mahal
Apa nak buat 4 hari kt sana nanti?

Sangat cepat segala benda berlaku
Aku hanya berdoa
Semoga Segalanya dipermudahkan

Aminn

Sunday, November 17, 2013

Pakej Spa Perkahwinan

Akhirnya selesai spa utk kak lina
Sangat worth-it!
Harga berpatutan
Itu hadiah dr aku
Tapi kak lina cakap nak hadiah lain gak
Aik... Adiah apa nak bg ni?
Blank!

Thursday, November 14, 2013

A week Herlina Wedding

Macam2 dalam kepala
11 tahun berkawan rapat
Tetiba dia nak kawin dah
Gembira tu ada
Sedih pun ada
Semoga segalanya berjalan lancar

Monday, November 11, 2013

Rindu = Sedih

Semalam semasa solat Zuhur
Hati terasa amat sedih
Selesai solat
Terasa rindu yang amat
Tersedu sedan aku menangis
Mengadu nasib pd yg Esa

Agak lama juga hiba tu nak hilang
Sampai akhirnya aku memaksa diri utk bersiap
Kalau duduk sorang lagi mungkin berlanjutan
Maka aku terus kerumah kak lina
Membantu apa yg patut
Majlis 2 minggu aje lg

Kenapa sayang sgt aku pd Suraya?
Sampai sedih melampau?
Bermimpi pasal suraya last week
Kami berbicara dan saling memaafkan
Kemudian bermimpi kak lina pula menceritakan perihal Suraya 
Semua mimpi berkaitan Suraya
Apa petandanya?

Ikutkan kami baru mengenali 2-3 bulan dlm kondisi yg boleh dikatakan rapat
Sebelum aku patah just tegur gitu2 aje
After come back tu baru mula berkawan
Ada satu rasa dihati
Ingin mengenali lebih rapat
Hanya Allah yg tahu apa yg tersirat

Semoga terjalin semula persahabatan kami
Aminn ya Allah

Saturday, November 9, 2013

Hikmah

Ada hikmah disebalik semua ni?
Suraya x bercakap dgn aku
Maka terpaksa ke Sabah seorang diri
Azeani terpaksa cancel bawa jalan2 
Berani ke sorang2 travel?
InsyaAllah xde pape
Memang aku dah set nak bercuti
Gamble aje la nanti

Thursday, November 7, 2013

Fuel

Balik KL on Monday
Sedap je drive tak tgk minyak
Sampai dekat mana ntah baru perasan tggal 1 bar
'Akak, minyak tggal 1 bar' dgn nada terkejut aku
'Im ni kan... Next pit stop bape jauh?' Tanya kak lina
'Ntah...' Jawab aku

Memang dah glaba aa time ni
Drive pun senyap aje x bercakap
Berdoa minta minyak cukup
Exit bukit beruntung
Kak Lina gugel lg 12km br ada stesen minyak
Dah blinking weiii
Dengan izin Allah
Jalan sikit kedalam nmpak sign board stesen minyak lg 500meter
Alhamdulillah
Sempat isi minyak

Hari dah petang
Risau gak hati kalau minyak abis tgh highway
Bersyukur Allah menggerakkan mata pada bar minyak
Tak pernah aku leka mcm tu

Syukur Alhamdulillah

Wednesday, November 6, 2013

Sakit Kepala

Lama dah tak sakit kepala macam ni
Apa kena?
Keje x stress pun

Nikah Apit

3 Nov 2013
Alhamdulillah Apit selamat bernikah
Aku menjadi photographer
Sebab aku jenis selamba ke belakang tok kadi ke mana2 lokasi yg sesuai
Maka aku la yg diminta utk merakam saat akad dan moment indah majlis pernikahan
Alhamdulillah dapat shot semua sekali walaupun terkejar2

3 kali akad
Semua gara2 mas kahwin pakai bank draft
Susah sampai kena sebut no bank draft bagai
Leceh bebenar
Lain tempat lain cara pula
Boleh aje akad seperti biasa
Yang penting wang akad itu dibayar tunai
Punca buat bank draft sebab risaukan kecurian ke apa
Takkan nak bawa wang tunai beribu dalam perjalanan
Macam2 boleh jadi zaman sekarang

Gambar pengantin di tempat perjumpaan keluarga ada dibawah
Gambar lain soma dalam dslr kak lina





Saturday, November 2, 2013

Double Price

A bit shocked
RM8.50 utk kacang ni?
Kat KL baru RM4+...
Melampau sangat harga dekat R&R RTC