Sunday, December 1, 2013

Tak rasa apa2 ke?

Badminton session semalam
Kak Ani (kakak ipar) bertanya
'Akak tanya abang lang, ima x rasa apa2 ke lina kawin? Best friend dia tu'
'Mana leh x rasa apa2.. Bengong sekejap gak la. Rasa macam... Aaaa tggal sorang dah. Mula hari nikah x rasa sebab still tido dgn lina. Hari Ahad tu... Waaa.. Terus balik rumah. Isnin dtg rumah mama. Lepak kejap je pastu balik. Sebab rasa macam... Susah nak terima gak. Rabu explain semua dgn lina, cite macam mana susah ima nak terima masa kitorg mula2 keje lain2 tmpt... Mcm tu la perasaan skrg.. Baru lina faham'
'Ye la... Ima dgn lina kan kawan lama'

Lebih kurang mcm tu la conversation kitorg
Sejujurnya... Menangis gak la on Sunday sampai Wednesday

Aku cite la kak lina whatsapp, sms, call n msg kt fb aku lgsg x reply. Sbb aku rasa mcm perlukan ms utk terima ni semua. Rabu aku whatsapp Su cite la psl ni and she ask me to reply... 

Lepas reply n explain panjang lebar baru rasa lega once kak lina reply dgn penuh perhatian dan toleransi
Alhamdulillah
Sudah boleh terima
Xde genang2 mata dah even ms tgh buat keje

Su kata aku lembik sgt
Kena strong
Bukan buat2 lembik ni
Bila bab perasaan aku mmg camtu
Nampak je brutal
Tapi jiwa lembik Allah je tau

Kak lina penah ckp
'Im doa la ditemukan dgn kwn rapat yg baru'
Siapa aku tnya
'Sebab tu akak suruh doa'
Mengong la aku ni
Actually aku memang berharap baik semula dgn Suraya
She's a perfect person to be my friend and to share everything
She know how to convince me
How to advice me in proper way
Dan aku xtau camna aku easily can listen to her
Biasa aku ni memang degil yg amat
Tapi Allah lbh tahu siapa yg sesuai

Ada jodoh x kemana, insyaAllah
Esok ke Sabah seorang diri
Sangat berani?
Takut gak tapi kena harungi la
Sampai bila kemana2 nak berteman
Usaha la semua sendiri
InsyaAllah... Allah ada membantu

No comments: