Wednesday, February 26, 2014

ServiceSource Kickoff Annual Dinner

25 Feb 2014
Annual dinner
Last year on 8th March aku x dpt join sebab long mc tangan patah
This year Alhamdulillah dapat join
Walaupun x duduk dgn team sendiri (maksud disini adalah tiada team melayu yg join table aku)
Semeja dgn Yema, Kenneth, Paul and Jeremy dah cukup menceriakan aku
Langsung tak terasa kekurangan

Lupa bergambar dgn Yema. Huhu




Thursday, February 20, 2014

KL Calling t-shirts

Finally dapat jugak
Itupun selepas submit pertanyaan dekat tribunal pengguna utk filekan kes
Bagi screen shot case file no dekat whatsapp
Terus reply dengan tracking #
Kalau tak buat senyap je walaupun dah berkali2 tanya
2x warning akan report they all ignored
3rd time terus bg screen shot
Ha amik ko
Tau takut
Nak main2 tgk org la kan
X pasal2 kita turun naik mahkamah nanti
Mengong betul
Langsung tak professional
Entah apa yg TizZaqyah promote sangat
Kaum kerabat dia agaknya

Wednesday, February 19, 2014

Jerawat

Apa kena ntah
Muka makin banyak jerawat
Dah ramai menegur
Stress?
Mungkin...
2 weeks plus ticket que tinggi
EPIP is on...
Sambil kejar EPIP try as best as i can to reduce the volume
Might be because of this

Or...
Office colleagues?
No...
Not at all
They are not effecting me at all
But only one..
Always membuat jiwa aku kacau
Dia suka buat aku restless dulu
Sekarang tidak lagi
Umpama tidak pernah kenal sesama sendiri
Atau lebih tepat
Umpama musuh sudah kini

Blinq Beauty Drink
Berkemungkinan juga
Lepas habis Kinohimitsu Collagen memang ada naik bintik2 kt bawah dagu kiri kanan
After that macam xde dah
Once consume blinq mula naik jerawat besar2
Mula ingatkan sebab period
But ni lain macam
Dah habis period pun masih jerawat besar2
So disarankan utk stop sehari dua dan consume balik
Harapnya kembali normal 
Sampai telinga n hidung naik jerawat
Memang sangat parah

Sunday, February 16, 2014

Mengada

Bila kak lina balik rumah mama
Seboleh mungkin aku akan spend masa bersama
Semalam mengemas rumah memang x dapat nak lepak sama
Harini telah mengfreekan diri utk lepak
Makan di restoran bonda seperti dulu
Borak2 di dapur dgn mama, fina n kak lina

Satu perangai mengada aku
Boleh je amik air sendiri
Tapi manja...
'Akak, tlg amikkan im air'
Kak lina pun jenis ikutkan
Dia amikkan gak la air utk aku
Sesekali mengada x salah rasanya
Hehe

Thursday, February 13, 2014

Tribunal Pengguna

Akhirnya telah mendaftarkan diri
Submit borang pertanyaan
Kalau boleh failkan
Aku akan failkan kes atas KLCALLING
Dari 2 january buat payment sampai sekarang tak dapat tshirt
Dekat IG kata akan bg tracking # tru whatsapp
Tapi sampai harini senyap
Tak kisah la nak buka file kena byr rm5 ke apa
Janji aku bg lesson kt dorang
Main2 berniaga
Just watch n see
Sabar aku ada hadnya

Wednesday, February 12, 2014

Tersilap tetingkap

Sangat la kelakar
Sepatutnya webex Yema
'I think express europe trip is interesting. Lets say the cost is rm4k'
Tetiba aku terperasan
Aku webex Helen, TL aku bukan yema
Adoiii
Malunya
Helen replied 'funny la u... I was thingking what Express Europe Trip is interesting'
Hahahaha

Always je salah tetingkap
Dulu masa mula kerja nak webex Nita pegi webex Telacia
Nak webex sapa ntah pasal business n markup pegi webex Suraya
Adoiii

Need to be more alert la kot

Compulsory OT

Wednesday n Thursday
OT have been triggered
12 days EPIP still tak mampu clearing all the que
Furthermore vmware set a new rules
All ticket must be closed within 24 hours
The SLA have been discussed...
Before within 3 working days...
Now within 24 hours... 
Or else...
Penalty will be charge by vmware to servicesource

So today and tomorrow
Lets work together to clear the que
1 hour OT from 6pm to 7pm
I'm a bit tired
But its my job

Friday, February 7, 2014

EPIP

Alhamdulillah
10 days EPIP
Semua aku dpt
Rezeki Allah nak bg
1 day equal to RM50
10 days equal to RM500
Boleh la menyimpan kalau xde kegunaan
InsyaAllah

Thursday, February 6, 2014

Lapar

Oh saya sangat lapar
Kenapa sekarang kuat makan?
Berat semakin bertambah sudah
Tolongggg!!!!

Wednesday, February 5, 2014

Ego

After lunch
On my way to pantry
Terasa arteri menyemburkan darah dengan sangat deras
Berderau darah aku
Hanya sebab bertembung dengan Suraya
Spontan dr senyum aku merubah riak menjadi serius
Pandangan terus dikalih kearah bertentangan
Apa salahnya senyum?
Kenapa nak panjangkan lg sengketa? 
Entah la...

Monday, February 3, 2014

Instinct

Khamis lepas
X pernah tertinggal tag utk keluar msk opis kt surau
Boleh plak tertinggal haritu
Masuk blk surau n amik
Dlm hati 'nak bertembung ke apa ni'
Dan benar..
Aku mahu menaiki tangga
Suraya nak turun tangga
But still...
Kami seperti x mengenali sesama sendiri

Hari ini
Public Holiday
Suraya memang x kerja on PH biasanya
Tapi dari pagi hati kuat mengatakan dia kerja
Dengar org br smpai opis and berborak
Instinct kuat kata tu Suraya
Tapi hati tetap menidakkan
3-4 kali menidakkan
Akhirnya menoleh gak tgk
Aik... Dia keje ?
This is instinct
Kenapa mesti ada instinct macam ni dengan Suraya?
Yema cakap fated
Ntah la...
Org lain aku xde rs instinct kehadiran

Aku boleh je rasa dia kt mana
Mata x payah mencari susah2 kalau tgh townhall
Automatik je boleh jumpa dia kat mana dalam celahan ratusan orang tu
Masa firedrill pun boleh gak nampak dalam ribuan orang

Tapi...
Kami tetap seperti tak kenal satu sama lain
Aku ego mungkin?
Entah la...
Aku ada harga diri juga
Tak perlu la sampai orang cakap terhegeh2

Cuma aku x suka keadaan sekarang
Satu team melayu pulaukan aku
Tanpa aku tahu apa salah aku
Bermula dengan Suraya yang dihasut
Penghasut pun memainkan peranan x bercakap dgn aku
Mamat yg rapat dgn wc aku
Minah yg kamcing dgn mamat tu
Member yg blur2 alam pun sama
Aishah yg close dgn aku pun terpengaruh

At the end
Aku seorang diri
Allah maha adil
Allah maha mengetahui
InsyaAllah
Dengan izin Allah
Segala cerita akan terbongkar juga nanti
Allah menguji hamba-Nya setakat yg mampu ditanggung oleh hamba-Nya

Semoga terjalin kembali persahabatan aku dan Suraya
Semoga terjalin kembali ukhwah aku dgn team melayu
Aminn

Saturday, February 1, 2014

OT

CNY semalam OT
Harini Saturday pun OT
Do i need that much of money?
Yes i am
October plan still far utk dikejar
Semoga dipermudahkan semuanya
Aminn