Friday, March 28, 2014

Alhamdulillah

2 bulan berturut2 rezeki melimpah
Dapat menyimpan lebih
Semoga perjalanan yg dirancang dipermudahkan
Ada je kawan2 yg sudi share information
Alhamdulillah

Thursday, March 20, 2014

Loss Appetite

Lately selera makan xtau kemana
Maybe stress kerja?
Epip straight 4 days dah
SLA 24 hours memang buat aku terasa bahangnya
Sangat stress nak clear que

Complaint ticket with valid error bukti stress?
Ticket consolidation yang berderet
Nak cepat sampai lupa update service
Just to hit my epip target
Need to be more berhati2 lepas ni

The whole day loss appetite
Continuesly until the next day
Ini masalah aku
Kerja mengganggu kepala
Sampai loss segala selera

Nampak muka sedikit kurus
Seluar dah longgar
Need to maintain my weight ni

Monday, March 17, 2014

Distance

I feel like i need to keep the distance
So that i can know
Who i am to them

If they look for me
Means thats i am someone to them
If they ignore me
I know where i am in their life



Saturday, March 15, 2014

Birthday

Terlupa entry birthday tahun ni
Alhamdulillah setahun lagi usia meningkat
Alhamdulillah dikurniakan kesihatan yang baik
Semoga Allah memberi rahmat dan hidayah pada hamba-Nya ini
Aminn

Celebration agak meriah
Berkumpul semua di BurgerByte
Bangah aje yang xde
Tapi cukup meriah dah
Semua kongsi bayar
Aku lepak la x payah bayar pasal besday girl

Dapat hadiah kemeja dari my niece, Afiqah
Cake from my Team Leader
Birthday party from siblings
RM100 maybank transfer from my sis, Nor
Wallet from my bro in law... Charles n Keith lagi tu
Cuma macam x pakai je
Besar n white...
Raya nanti pakai la kot
Yema bagi chocolate kt opis
Wishes banyak dapat





Tuesday, March 11, 2014

Hopeless

Sometimes its happen
Putus harapan
Kecewa
Semua ada

Sampai bila harus bersabar?
Dugaan yang satu
Tapi Allah permudahkan segala urusan yang lain
Cuma hati tak sekuat mana
Mudah aje rasa mengalah


Monday, March 10, 2014

Technology

Ada tak technology canggih yang mampu luruskan tulang yang dah patah
Tapi tulang tu tumbuh dalam keadaan senget
So alat tu mampu luruskan semula
Ataupun
Technology yang mampu membuang rasa sakit dibahagian yang patah

Nampak seperti aku normal
Tapi tangan sangat sakit setiap hari bekerja
Ataupun mengangkat barangan
Air 6 liter pun boleh membuatkan tangan sakit bila mengangkatnya
Pegang mouse dan menggerakkannya juga sakit
Nak kata tak urut
Dah berkali2 urut
Tapi masih sakit

Kekalkah sakitnya?

Sunday, March 9, 2014

Pray For MH370

Walaupun xde sesiapa yang aku kenal
Tapi hati terasa hiba
Semoga dipermudahkan urusan mengesan pesawat tersebut

Ya Allah
Bantulah hamba hamba Mu dalam misi pencarian pesawat MH 370
Permudahkanlah urusan hamba hamba Mu yang terlibat
Aminn

Saturday, March 8, 2014

Shooting

M16
Senapang yang kami gunakan semasa berada di kawasan Cu Chi Tunnel
17usd utk 10 bullets
Aku sangat tak mahir menembak
Memanah masih kena juga pada sasaran
Tapi mengikut kata abang aku
Senapang yang disediakan tidak diselenggara
Tembakan memang tak tepat
Masa dia dalam latihan, senapang sangat tepat katanya
Mungkin terlalu ramai guna kot
So selenggaraan tak dapat dibuat mengikut skala yang betul






Sunday, March 2, 2014

Ho Chi Minh

Alhamdulillah sampai lagi ke Vietnam
Kalau dulu namanya Saigon
Sekarang adalah Ho Chi Minh
Tahun lepas kemari dalam keadaan tangan baru dibuka balutan simen
Tahun ini Alhamdulillah sihat hendaknya sentiasa

Semalam melawat kawasan peperangan
Cu Chi Tunnel namanya
Sangat sempit
Laluan yang dibina dengan tenaga manusia tanpa mesin
Laluan membongkok
Membuatkan hari ini peha sangat sakit

Berjaya juga menggunakan senapang M16
Beratus habis dan sangat berbaloi
Bahu ditahan oleh penjaga disana
Sangat menendang bahu apabila peluru dilepaskan
Bergoncang badan rasanya
Mula2 agak risaukan tangan yang belum sembuh 100%
Tapi memang ada kesannya juga
Terasa sengal2 ditempat yang patah ni

Hari ni akan follow city tour
Akan update yang kemudian
Sedikit gambar jerangkap samar dan kawasan Cu Chi Tunnel dikongsi