Monday, April 28, 2014

Welcome back

Finally Helen is back
After 3 weeks
3 weeks yg menyeksa perasaan
3 weeks yg menyeksa otak
3 weeks yg menyeksa ketabahan
I hate my wc.. Damn hate
Hoping that i can change to a new team
But i want Helen as my TL
Hah...

At last
Manage to do my work dgn hati yg tenang
X rasa stress melampau
Alhamdulillah

Thursday, April 24, 2014

Hard Week

Less ticket
But with hard ticket
Ya Allah seksanya minggu ni
Cepatlah Helen balik
Terseksa aku dgn keadaan ticket berderet console
Selasa ngam2 hit target
Rabu kurang satu utk hit
Hari ni push my hand n my mind harder to hit extra one to cover semalam
Alhamdulillah berjaya
Esok kena work more hard to hit daily target

Biasa la bila TL xde
Memang dianak tirikan
Ticket yang susah2 aje
Tp the rest of the team elok je ticket dorang
Xdepun merungut
Biasa tu klu ticket susah memang merungut

Bila request ticket
Its take about 2-4 minutes 
Before WC aku sent ke que aku
Musykil
Apa jadah lama sgt masa nak hantar?
Hurm...
Kak Lina cakap jgn buruk sangka
Suraya pesan (dulu la kisah dia pesan ni) dont jump into conclusion

So amik aje nasihat yg baik
Jadikan panduan

Tuesday, April 22, 2014

Award

Semalam bercuti jadi xtau pape pasal huddle
Pagi tadi Paul maklumkan
'Isma u dapat award'
Hah? X payah tipu la Paul balas aku
'Betul la. U dpt award utk production n less error. I pun dpt, kenneth, wan ling and kak mar'
Serius ke ni?
'Betul la. U dapat award. Rm250 for quarter one'
Alhamdulillah
Satu lg punca rezeki yg Allah bukakan
Syukur aku pada-Mu ya Allah

Friday, April 18, 2014

Jam vs Bag

Sepetang bersama kakak aku Nor
'Ani (refer to my SIL) cakap dgn akak, ima beli jam harga seribu lebih. Akak cakap, dari abis beli jam beribu baik beli beg. Pastu Ani jawab 'kau beg, dia jam... Sama je'

Aku hanya gelak
Memang sangat betul
Aku memang suka jam
Dan kakak aku suka beg
Beg dia memang la berlambak dan mahal2
Sedangkan jam aku x banyak dan sekitar harga ratus2 aje
Baru ni la merasa jam harga seribu lebih
Itupun Kak Lina yang hadiahkan

Simple je design ni... Komen Nor pd jam aku

Bagi aku... Dah cukup cantik sebab aku x suka yang crowded
Yang penting kak Lina yg pilihkan dan aku memang suka sangat
Selama ni memang kak Lina la pilih baju ke seluar ke jam ke... 
Soma benda pun dia tlg pilih tp aku buat la keputusan yg mana aku nak
Tak cantik ke jam ni? 


Ticket Yillek

What a boring day
Ticket xde since 11.30am
Luckily i manage to closed 18 by that time
And at 4pm got another 1 ticket
Enough!
Give the rest of the ticket to others team members
I hate working when there is no work to be done

Perut pun rasa x berapa sedap aje lately
Haritu puasa elok je
Rasa elok la puasa lagi utk neutralkan balik perut ni

Wednesday, April 16, 2014

UOB Bowling Tournament

Agak lewat nak update
12 April teman kak lina macam biasa
Every event tournament dia aku mesti ada
Moral support kata orang
Alhamdulillah team kak lina juara
Sepanjang game aku berdoa supaya kak lina menang
Kak Lina cakap main bukan untuk menang...
Hanya suka2...
Tapi aku yg teman plak lebih2 siap doa dia menang
Dengan izin Allah
Team Versus menang walaupun seorang dr ahli kumpulan smpai masa game kedua dah start masuk 3 round

Sedikit gambar untuk santapan mata
Alahai jendulnya dahi aku
Huhu
Semakin membotak dah sekarang






Nazar

Yang sebenarnya aku berpuasa Nazar dari hari Isnin
Tapi aku hanya maklumkan puasa sebab xde kawan nak lunch
Ya Allah sadisnya life dekat office sekarang
Huhu
Dipulaukan oleh semua kaum melayu dalam team sendiri amatlah sakit
Apa punca pun aku xtau
Dari elok2 bercakap dah membisu semuanya
Bermula dr seorang ke seorang
Paling ajaib kwn baik sendiripun terjebak sama
Mungkin aku ni jahat sangat atau menjengkelkan dorang
Tapi tak salah menegur apa yg patut diubah

Hampir setahun dah bermasam muka dgn Suraya
Dan hampir setahun juga lah team aku pulaukan diri aku ni
Semoga Allah permudahkan segalanya

Btw, boleh ke puasa nazar utk mendapat apa yg kita nak?
Biasa puasa nazar bila dah dapat apa yg dihajati kan?
Tapi rasa boleh sebab dulu ms Yusuf kritikal, bangah puasa 3 hari minta anak dia selamat. 
Alhamdulillah Yusuf selamat dgn izin Allah

Puasa x salah rasanya bahkan berpahala
Semoga apa yg dihajati tercapai
Semoga Allah memperkenankan permintaan aku
Aminn

Sunday, April 13, 2014

Late Birthday Present

Finally kak lina bought me this


Alhamdulillah
Semoga makin murah rezekinya


Friday, April 11, 2014

Operation Service Specialist

Alhamdulillah got promoted
Increment of RMxxx
Syukur ya Allah

Monday, April 7, 2014

Tiring

What a tiring weekend
Saturday buat surprise kat kak lina
Tetiba call bgtau dh depan rumah dia
Driving sorg2 ke shah alam
Tlg potong apa yg patut, tolong masak apa yg patut
Lunch hour mama nani apit cik putih mak long n kak ina datang
Aku balik awal
2.30 dah gerak x sempat jmpa mama nani n apit

Balik rumah jem tahap gaban
Sampai rumah rehat2 pastu gerak ke mid valley
Birthday party Alya dekat Barbie pula
Gedebak gedebuk around 11 mcm tu smpai rumah

Ahad pepagi bangun jogging
Dah smpai titiwangsa tapi patah balik pergi metropolitan
Titiwangsa ada autism run, jalan ditutup
Balik jogging membasuh baju, iron baju keje seminggu
Siap2 terus pegi umah mama
Tlg apa yg patut sbb bakal besan mama nak dtg

Dalam 3.30 gerak balik rumah
Tertido sekejap dalam setgh jam
Terus gerak ke keramat AU2 pula
Archery dgn family
Balik dh malam around 10 macam tu

Harini kerja pun x energetic macam biasa
Lemau jek rasa
Tp Alhamdulillah exceeding target
Sekarang time to rest
I do really need a vacation!

Friday, April 4, 2014

Lonely

Is that what i feel now?
Or its a normal feeling?
Well... I'm still in learning process
To accept that Kak Lina dah kahwin
11 years together
And suddenly she's moving away from me
Its almost the same feeling when i lost my mom (kembali ke Rahmatullah)
Its totally hard to accept the feeling of losing people that we love

She told me that
Allah will replace her place with someone else
And i'm asking ... Who is that person?
Only Allah knows the answer

Subiha always pray that Suraya will be the person
I dont see any chances to berbaik semula
Whatever happen
Allah dah tentukan
Qada' and Qadar
Accept with redha
InsyaAllah there will be a good reason behind all this