Tuesday, June 24, 2014

Kering

Sekian lama
Baru terasa kering
Mana duit pergi?
Sampai kak lina nak bg duit belanja la sementara tunggu gaji
Cuma aku xnak terima
Korek la duit raya tahun lepas yg ada balance
Dapat rm20 jadi la sementara gaji masuk esok

Apa aku beli?
Macam xde beli pape
Ni yang malas keluar on weekend
Dapat gaji nanti dah macam2 nak kena asing

Kandang kucing rm200
Repair ekon kete budget dlm rm1000
Makanan Adelle dah janji nak beli yg mahal dlm rm150
Belanja rumah dlm rm1000 termasuk sewa n api air n segala bills
Nak puasa ni belanja makan extra sebab sahur dan berbuka ... Budget dlm rm500 ok kot?
Belanja itu ini yg jenis x sedar diri tu biasanya almost rm500 gak

Aik...
Mana nak simpannya?
X dapek nak menyimpan la jawabnya bulan ni
Next month insyaAllah boleh saving
Eh...
Raya kan?
Duit raya nak kena asing plak dalam rm1000
Haish
Peluh2 dengan duit zaman sekrang ni
Kasut nak kena beli
Pakai je la apa yg ada

Bersederhana la jawabnya

No comments: