Friday, August 15, 2014

Pot Luck

Next Monday company buat pot luck
Pandai nak jimat budget
Dikerah staff sediakan makanan
Company provide dessert dgn air je
6 floor keseluruhan
Semua kena sediakan menu mengikut team dan floor

Tadi discussion
Aku buat endah x endah pasal kak mar dan saida yang plan nak masak n bawa apa
Pakai duit balance of monthly collection kitorg dulu
Hema n Mahesh akan bw indian sweets kot
Kenneth n Paul as usual, nothing to contribute
This time aku pun lgsg x endah

If none among the malays talk to me
Should i bring something?
Sure dorg xkan makan
Sama la dgn aku
Aku xkan makan apa dorg bawa
Even duit aku pun ada dlm tu

Ada la company suruh plan pakai costume ke apa
Kak Mar suggest traditional costume
Aku terus bangkang
Pandang Helen n cakap
'I will not wear baju kurung'
Terus Helen cakap
'Dont want? Ok we choose other'
'Just wear purple tshirt pun ok' kata aku
Since Paul baju hitam n green dia x muat
So aku made the decision with purple tshirt
Helen agreed
Yang lelain terpaksa la
Actually kat sini aku nk tekankan
Aku saja bantah pakai baju kurung
Its a way for me to boikot kak mar n the gang
Alhamdulillah Helen agreed with me
Mungkin mereka makin sakit hati?
Biar lah..
Hati aku lagi sakit dipulaukan dan difitnah 

Semoga kesabaran yg ada masih bertahan
Semoga Allah memberi ketabahan dlm diri ni
Semoga Allah permudahkan dan perkenankan segala doa aku
Aminn

No comments: