Monday, September 29, 2014

RM500

Weird
Tak pernah sms call or whatsapp
Suddenly around 7.09am macam tu whatsapp
Aku kalau org x penah contact tetiba contact memang rasa pelik la
At first kata mimpi jumpa kawan2 school/kawan2 lama
Aku layan kan je memula
Pastu kata nak minta tolong
Dalam kepala aku dah tau apa dia nak
Dan betul
Nak pinjam rm500
Apa kes tak pernah contact tetiba nak pinjam duit?
Last jumpa masa sekolah kalau tak silap
Terdesak katanya

Honestly, aku memang xkan bg pinjam duit kt orang. 
Itu la jawapan aku
'Ala isma, boleh la ye'
Hello!! Nak pujuk2 salah orang la
Aku memang tak akan bg pinjam
Kalau adik beradik yes aku boleh tolong
Ko tu orang luar kot
Kawan kat sekolah dulu pun xdela rapat mana
Nama penuh ko pun aku xtau
Siap kata bayar balik
Tau jd darah daging bagai
Semua yg meminjam mcm tu
Time nak bayar liat

Agak musykil
Janji bayar balik October
Dia minta pinjam ni masa aku weekend dekat Majestic Hotel
Dah la dia x friend dekat facebook
Langsung tak ingat wujudnya dia
Pasal tak rapatkan
Sekali contact pepagi buta nak pinjam duit
Kalau dah konpem boleh bayar balik on October
Cuba manage duit yg ada tu
So that tak payah pinjam2 dah
Utk anak2 katanya
Aku ni walaupun xde anak
Aku ada kucing
Operation kucing dah sekian duit abis
Kandang kucing dah sekian duit abis
Makanan kesihatan kucing lg
Bukan nak berkira berhabis utk duit
Tapi kita bekerja dan bergaji
Allah bg rezeki cukup utk hamba-Nya
Pandai2 la uruskan

Bulan August n September aku memang habis duit banyak utk kucing2
Sebab aku nak pergi Europe bercuti
So aku nak anak2 aku selesa dan terjaga kesihatan sepanjang aku tak ada kat rumah
Nanti nak bagi upah dekat anak buah tolong jaga Adelle
Yang kt rumah mama xpe, mama sentiasa uruskan dorang
So duit yg ada tu pandai2 la aku uruskan

Belajar kawal perbelanjaan
Aku pun bukan gaji besar
Tapi pasal aku setia pakai kancil
Aku dapat la berjimat
Rumah pun sewa dgn dbkl bayar murah
Cuba cari gaya hidup yang sederhana
Tak perlu bermewah
InsyaAllah
Cukup rezeki yg ada
Dan harus sentiasa bersyukur

Alhamdulillah dengan rezeki yg Allah bg




Saturday, September 27, 2014

Sakit kepala

Perkara paling aku tak suka
Tapi selalu jadi
Sakit kepala dari malam
Dah tido dan bangun pagi esoknya
Masih sakit kepala dan bertambah sakitnya

Semakin kerap pula jadi 
Risau kalau bercuti nanti
Especially kalau bantal tak sesuai
Aku jenis kena bantal rendah dan lembut
Kalau kena bantal tinggi
Esok bangun sure kepala sakit berdenyut satu hari suntuk

Tapi 
Sekarang ni
Bukan masalah bantal
Apa punca selalu sangat sakit kepala?
Tak cukup rehat ke?
Kepala terlalu banyak berfikir ke?
Entah la



Friday, September 26, 2014

Restless

Do i look restless/Tired?
People keep telling me
'You look tired now compared to last time'
'You look restless, u need some rest'
'Hey, u look pale'

Yes i am
I don't even have 'me' time on weekend
I mean lepak/baring/golek for at least one full day
Every saturday n sunday
Move out as early as 8 
Back late at night
Rumah dah mcm hotel

On weekdays
Move around 7.30
Back around 6-7
Biasa after work no where to go
Just have some rest
Clean up Adelle cage
Btw, Adelle just had her surgery for spray
Doc cakap she just eat utk hidup, that the reason dia semakin kurus
Umpama kucing terbiar dah aku tengok
Nasib cepat bawa kasi (mandulkan)

Just a few more days before my UK and Europe travel
And i really need rest
I will be super tiring during travel nanti
Semoga Allah memberikan kesihatan yg sempurna dan mempermudahkan urusan percutian aku nanti
Aminn

Sunday, September 21, 2014

Nilai RM

Kecil benar nilai ringgit
Beratus keping rm50
Aku tukar me GBP, EURO dan CHF
Hanya beberapa keping je aku dapat



Friday, September 12, 2014

Kening

Kening bergerak2
Belah kanan sahaja
Dua tiga hari sudah
Apakah?

A few months back pun macam ni jugak
Tp xde apapun
Tp mungkin rezeki
Sebab dapat award

Hanya Allah yang tahu

Monday, September 8, 2014

TM Fan Run


Alhamdulillah berjaya menamatkan 10km run
Jalan yg mendaki dan menurun
Membuatkan setiap anggota badan mengalami kesakitan hari ni
Terasa macam x larat je nak kerja
Tapi gagahkan diri
Aku xnak MC tahun ni
Once i have set it up
I will try to get it
Apa ni ayat merapu?

Dapat medal
Alhamdulillah






Friday, September 5, 2014

Maybank

Interesting
Maybank for iphone dah cun
Ada rimau
Baru la nampak gagah
Interface menarik dah
Xdela kuno sangat





Thursday, September 4, 2014

Adelle

Dia sangat manja
Suka melekap dekat badan
Tapi...
Jangan kita pegang dia
Memang konpem kena gigit
Tangan ni penuh kesan2 calar
Parut2 juga la hasil cakaran dan gigitan dia
Dia sangat agresif
Sayang sangat
Tapi bila suka kencing merata
Mencabar kesabaran

Tak boleh tinggalkan dia dari pagi ke malam
Especially on weekend
Memang dia akan buat perangai 
Kencing mana je dia suka
Tapi kalau teman dia kt rumah
Elok aje pulak tu
Adelle Adelle


Wednesday, September 3, 2014

Laser

Member di opis
Webex
Bgtau xnk ckp dgn aku. Hanya akan webex
Reason sebab aku laser
Aku admit je la aku laser
At least aku ckp direct xde umpat belakang
Tp peliknya apa yg aku laser?
Which part 
Dia kata aritu dia tnya
Isma naik motor ke
Aku jawab sambil gelak cakap naik beskal
For me itu gurauan
X sangka pulak dia take it serius
Tnya kak lina pula
Cara aku jawab memang menyakitkan hati
Kalau org xleh terima
Memang susah

Hurm
Never know about this before
Laser tu kadang2
Penat la asik nak jaga hati org
Tp kadang aku laserpun tnpa niat
Cuma mengucapkan apa yg terlahir on the spot
Pape je la

Korang memang pulaukan aku pun
Ada ke xde ke
Tak effect hidup dan kerja
Cukup la

As long as mental mampu mengatasi situasi mcm tu