Wednesday, December 31, 2014

Year End 2014

Alhamdulillah manage to work without any Medical Leave for 2014
Syukur Allah di atas nikmat kesihatan yang Kau berikan
Alhamdulillah juga utk rezeki yg tidak putus sepanjang tahun 2014
Ada saja cara Allah limpahkan rezeki-Nya
Syukran ya Allah

Aku tak tahu kenapa terasa sedih untuk pengakhiran tahun 2014
Mungkin kerana persahabatan yg putus tidak bertaut balik
Dan juga persahabatan yg akrab boleh terumbang ambing hanya kerana tiada nilai memahami dan egois

Semoga 2015 terus menjadikan aku manusia yg tabah
Dan semoga semakin banyak amalan dunia utk bekalan akhirat
Bukan senang untuk meneruskan hidup bila kita keseorangan
Tapi Allah ada sentiasa menjaga hamba-Nya
Semoga aku berada dalam limpah rahmat Allah

Aminn ya Allah

Monday, December 29, 2014

Shopping

Dah kenapa dgn aku ni?
Semalam habis lg dlm rm400 kot
Beli kuali la, beli comforter set la, beli bed sheet la
Banje itu ini la
Haish
Bila nak menyimpan?
Kata nak pergi Turkey tp berbelanja x igt dunia

Sunday, December 28, 2014

Kancilku

Alhamdulillah selesai juga urusan pertukaran nama pagi tadi
Tertangguh hanya kerana IC
Dan dipermudahkan segalanya
Alhamdulillah

Flight Missing... Flight Crash

Ya Allah
Besar sungguh kuasa-Mu
Hebat sungguh cabaran dari-Mu
2 kes Malaysia Airlines masih panas
Timbul pula kes Air Asia
2014 tahun sangat mencabar utk Malaysia

Kami sedang dilanda banjir hebat 
Ditambah dengan dugaan terbaru
Air Asia flight pula
Setabah mana kami rakyat Malaysia mahu menghadapi semua ini ya Allah

Jika bala yg ditimpakan keatas Malaysia bagi mensejahterakan negara
Ringankanlah bebanan ini ya Allah
Lindungilah aku dan keluargaku serta mereka2 yg aku sayang dari musibah ya Allah
Pelihara lah kami dengan rahmat-Mu ya Allah
Amin amin amin yarabbalalamin

Saturday, December 27, 2014

Nilai 3

Disebabkan kakak aku mencari ayat2 quran untuk gantung kt rumah
Maka aku bawa dia ke Nilai 3
Seriously first time dia dtg?
Mula la rambang mata
Kata nak cari cermin dgn ayat Quran
Terlajak pulak ke karpet

Aku yg tujuan utk teman aje
Dah terjebak sama
Carpet beli dua
Satu utk bilik alas sejadah
Satu utk ruang tamu 
Tp utk ruang tamu tu pakai time org dtg or raya aje la
Sebab ada anak berbulu ni susah
Dan beli juga ayat lakodjaakom
Rumah sgt kosongxde ayat quran gantung2

Tapi memang murah la
Rm900 je abis utk kitorg dua org
Which kalau carpet yg aku beli ni dekat jusco kemana
Memang dh cost me around rm700
Jimat banyak

Nanti insyaAllah dtg lg

JPJ

Semalam pagi ke JPJ Wangsa Maju
Amik annual leave utk uruskan transfer of ownership kancil
Tapi tak selesai juga
Kenapa?
IC kakak aku xleh read sbb IC lama
Dah kena buat IC baru pulak
Pegi UTC Sentul
Punya la ramai umat manusia
Terus cancel
Tertangguh lg
Dh 2 minggu xde kereta
Rasa patah kaki susah nak kemana2
Memang ada motor
Tapi aku hanya suka bw motor utk pergi keje je
Ada hikmah sebaliknya
InsyaAllah

Thursday, December 25, 2014

Membazir

Saya memang suka membazir duit
Beli mouse rm69 dan x sesuai dgn tgn
Membuatkan wrist sakit
Maka bg pd Afiqah

Beli kasut dekat rm400
Xmau pakai pasal besar
Masa beli gatal xnak try betul2 besar ke x

Beli backpack rm140
Tapi x guna langsung sebab rasa besar
Beli beg lagi baru dengan luggage beg almost rm600... Ni pakai pasal pegi europe

And many things more
Harus beringat selepas ni
Think wisely before beli

Monday, December 22, 2014

Epip

Aku rasa company makin kritikal que ticket
Biasa end of year mcm ni dh surut
Ni sampai ada epip td
Ayooo nasib arini buat keje relax2 x rush mcm last week

Semalam dh beli mouse baru
Rm69 tp rasa mcm besar sgt
Kecik sakit tgn
Besar sakit tgn
Cmna nk buat eh?

Sunday, December 21, 2014

People change

I know people change
Either to a good one or to the bad one
But I dont see anything on her
I mean that she's change a lot
And I dont like the change
I dont like the new her
Heartless
Break my heart
And no more care and understanding

Is that normal for someone to change after married?
I mean to change into cruel?
What i mean cruel is that...
She never care about me
She never listen to my heart
She never ask me anything to confirm on things
She never talk like before
She never contact me as usual
She dont share story to me and dont listen to me anymore

All of this
Really break my heart into pieces
If married can change people like that
That a good reason for me to avoid that
I do want to get married
Furthermore
Many cases happen infront of my eyes
Its a good lesson to avoid married

I know once a woman marry a man
She need to obey to her husband
But for this case
Ya i mean my case and her
I dont have any right to object that
Its just that
Why u need to change into a different people?
Totally a different person which i feel
I dont even know u anymore

If I can ever turn back the time
I dont want to get to know u
Its better we dont know each other
Rather than u break my heart into pieces



Saturday, December 20, 2014

Me time

What is exactly the meaning of me time?
Relaxing at home?
Go for shopping?
Or go to spa or saloon?
Well...
For me
Me time is whenever i am happy with my day
Either meeting with families or friends
Or do anything that i like

As for today
Jog with my sis in law early in the morning
Motorcycle service which ganti spocket, lining break and normal motor service
Cuci motor dekat kedai
And finally manage to cut my hair after few weeks tertangguh
And hair treatment as well

This is me time for me
But lack something
I miss my Kak Lina
Been a long time x jumpa
Hoping to meet my niece semalam tapi dia call cakap balik kampung
Alone lagi

Tomorrow planning ke low yat cari notebook for Afiqah
Means that tomorrow will neet my niece and have a lot to talk
Dia dah further study kat Pasir Gudang
So we might need to spend time and borak2

Aishah talked to me yesterday
Alhamdulillah
Anything that make me happy
Will always consider as me time

Weird
Lantak la

Thursday, December 18, 2014

Wrinkle

'You look so stress, see got wrinkle as well'
'I'm old pun' 
'I'm older than you'
Ops... Terus aku pandang muka Rachel
Yes she's older than me
3 years older than me but dia xde wrinkle
Just these week sangat stress
Team Leader, Helen bercuti
Dayalan taking care of us and seperti biasa
Tiket yg diassign sangat sangat sangat mencabar ketahan mental dan fizikal
Tangan sakit tak payah cerita sebab kena buat selaju mungkin
Kepala stress tgk consolidation berderet2
Dengan Super Combo Epip
Serius semangat nak resign
But deeply think
Mana nak dpt keje dgn gaji sekarang
Dah puas survey kt jobstreet
Semua beza sampai 1k+
Memang x sggup dh nak gaji kecik mcm dulu
Maka bertabah la
Ala stress bila TL xde n bila tiket susah je
Think positive ye Isma


Monday, December 15, 2014

System Down

Seawal sebelum 10 pagi tadi
CRM error
Berjangkit ke DET
After lunch system not stabil
Sempat buat 19 quote
Tunggu nak upload je sekarang ni
Memang sgt naya


Sunday, December 14, 2014

Flu = Selsema

Sudah sekian lama
Tak kena selsema teruk
Akhirnya selsema menjelma
Sampai langsung rasa tak ada tenaga

Kepala sakit
Badan lemah
Hidung berair

I dont like it
Tapi sakit itukan penghapus dosa2 kecil
Semoga berada dalam limpah rahmat Allah
Aminn

Wednesday, December 10, 2014

iPhone 5 replacement

Alhamdulillah Isnin haritu dapat dh replacement set iphone
Patut dah dapat awal lagi minggu lepas
Tapi busy xde masa nak pegi amik kt Meka
Selasa terus bawa pegi kedai tepon kt tesco
Pasang glass screen protector
Melayang rm60
Tapi sangat worth it 
Sangat crystall view
Terang ya amat
Sekali dgn silicon back cover
Memang boleh dpt murah lagi klu pegi low yat 
Tapi masa tu xde
Dan semata2 utk screen protector?
Sangat x berbaloi


Sunday, December 7, 2014

Politeknik Ibrahim Sultan

Alhamdulillah selesai urusan pendaftaran utk Afiqah
Aku drive seorang diri dari KL-Pasir Gudang-KL
Dah tua2 ni rasa sakit2 badan drive long journey

Bergerak seawal sebelum Subuh hari Sabtu
Dalam 6.35am singgah R&R Seremban utk solat subuh
Terus ke Sekolah Tahfiz utk hantar Nurin
Ada ujian kelayakan masuk sekolah Tahfiz di Pasir Gudang 
Tapi disebabkan swasta dan yuran pendaftaran rm5000
Dan bulanan rm500
Maka x jadi la walaupun dia lulus

Harini plak pepagi hantar afiqah pulak masuk PIS
Ada sedikit masalah tapi Alhamdulillah selesai juga
Dapat asrama
Dah tolong kemas soma hantar ke Jabatan
Jumpa Penasihat Akademik Ms Jane
'Anak manja ke?'
Soalnya
Eh tak lah... Anak sulung jawab Afiqah
'Oooo sebab biasa student dtg sendiri kesini (bilik lecturer), x pernah dtg dgn guardian'
Ops... Mungkin aku terlalu risaukan anak buah aku
Siap pegi teman sampai kedalam soma
At least aku kenal lecturer dia 

Pasir Gudang sangat nothing
Bagus utk Afiqah belajar
Xdela asik keluar berjalan hendaknya

Semoga Allah permudahkan segalanya utk Afiqah dan jadikan dia seorang yg berjaya dunia dan akhirat

Aminn