Saturday, February 28, 2015

Annual Leave

Aku entitle for 15 days annual leave per year
Last year aku maximize the leave pegi Europe which ada balance yang bring forward 2 days for this year
18 day tinggalkan Malaysia
Including one day of public holiday
Gagah kau bertahan tak amik annual leave langsung dari January sampai October
And without any medical leave
Alhamdulillah

The balance of 2 days akan spend to Kelantan and Terangganu this coming March
And 1 day of replacement leave
Might be 3 or 4 days dekat pantai timur
Sekadar memenuhi hajat kakak aku nak bercuti ke Kelantan
Weird untuk aku travel Malaysia since semua state aku dah terokai 2-3 kali termasuk Sabah dan Sarawak
Demi kakak, x apalah gadaikan annual leave

Plan asal balance 2 days tu nak cuti ke Turkey on April for Tulips hunting
Top up another 10 days for current year punya annual leave
Dah too early kata orang dan langsung xde kawan
Belasah la pegi bulan August yang panas itu nanti
Pun pergi tanpa kawan...

Tahun depan kalau ada rezeki ke Japan
Masalah sekarang ialah
Cuti tahunan tak cukup
Tahun depan start 17 days sebab dah 3 tahun bekerja
Macam tak sangka boleh bertahan kerja sampai sekarang
Dah la dengan staff kat situ 2-3 orang macam langsuir
Hakhak
Astarghfirullah alazim



Tuesday, February 24, 2015

Tiba tiba

Semalam tiba tiba aje dapat email
OT 2 hours daily for the whole week
Apa dah jadi?
Queue melampau banyak ke?
Saturday voluntary memang x dapat la
Penat ooo keje 11 jam direct 5 hari

Sunday, February 22, 2015

Travel Towel

I bought this
Untuk menjimatkan space bagpack saya
Maklum bag 40Liter aje
Nanti nak masuk jeans 2 helai (sehelai pakai)
Suar tido 2 helai
Suar track
Baju jalan 5 helai
Pegi musim panas
Tak tau bertahan ke tak
Kena reduce space beg sebab xnak beg berat sangat
Telekung n sejadah
And few other things
Xleh shopping sangat macam kt europe
Pasal xnak kendong beg berat2
Haha



Saturday, February 21, 2015

Planning

Cuti Chinese New Year Khamis dan Jumaat
Seronok je orang pegi bercuti
Aku pula bekerja mencari duit lebih
Perlu mengumpul untuk tahun depan punya cuti
InsyaAllah duit utk ke Turkey dah cukup
Tahun depan start annual leave 17 hari
Boleh la panjang sikit langkah untuk cuti 4hr3mlm sekali dua dan cuti 2 minggu sekali
Hanya perancangan
Allah yang menentukan

Macam mahu ke Jepun tahun hadapan
Bukan setakat Tokyo sahaja
Kalau boleh nak ke Osaka, Narita, Kanagawa, Ibaraki dan mana2 lagi yang termampu
Alang2 bercuti dan naik flight lama
Harus menjelajah bumi ciptaan Allah
InsyaAllah dengan izin-Nya

Tahun ni insyaAllah ke Turkey
Tapi 7 state yang dihajati untuk dilawati
Istanbul-Ankara-Cappadocia-Konya-Antalya-Pamukkale-Ephesus
Kali ni mengembara seorang diri
Begini la jadinya bila kawan baik dah berkahwin
Semuanya seorang diri
Weekend dah tak happy macam dulu
Weekend terperuk aje kat rumah

Niat dihati mahu juga ke Bali, Krabi dan Phuket
Yang dekat2 ni pergi 4hr3mlm dh cukup
Kena buat calculation yang sempurna
Dan perlu ada kawan
Sebenarnya travel seorang diri sangat bosan
Dah merasa travel sorang diri masa ke Kota Kinabalu
Xde kawan untuk bercakap betapa kagumnya dengan keindahan alam ciptaan Allah
Tak ada kawan nak share perasaan 
Serius bosan yang amat

Semoga dipertemukan dengan rakan baru
Yang sesuai dengan jiwa
InsyaAllah

Thursday, February 19, 2015

Lucky Draw

Nama aku entitle utk 2 lucky draw
For the top performer
With high production
Tapi macam biasa 
Aku memang tak pernah menang
So xdela nak mengharap sangat
Alhamdulillah dapat jugak SPIFF utk quarter 4 2014
Jadi la dari x dapat pape
Syukur pada-Mu ya Allah

Friday, February 13, 2015

Demam

Setelah sekian lama
Semalam tiba2 tekak perit sangat
Pastu selsema
Hari ni dah demam
Tapi tetap kerja
Balik kerja terus pegi klinik
Tekak merah teruk doc cakap
So doktor bagi antibiotik
Banyak ubat kena makan
X suka selsema ni
Berat kepala


Thursday, February 5, 2015

Lesu

Sangat lemah
Sangat letih
Sangat lesu

Kaya sungguh bahasa melayu
Pelbagai perkataan membawa satu maksud

Sebenarnya nak memaklumkan
Diri ini terasa amat penat
Berderetan compulsory OT
Sampai minggu chinese new year
Mungkin akan berlanjutan lagi
Sampai bulan March 
Kalau queue tak surut lagi


Tuesday, February 3, 2015

Hati

Hati manusia ni sangat berbeza2
Ada yang sangat sensitif
Ada yang sangat kental
Dan ada yang tiada hati

Bagi aku
Sekali hati aku terguris
Aku akan beri peluang kemaafan
Tapi rasanya kali ni dah tak mampu lagi
Aku takut untuk dikecewakan lagi

Aku bukan perlukan dia sentiasa
Aku hanya perlukan dia bila aku memerlukan
Tapi dia tak peduli aku lagi
Bila mana aku sangat memerlukan
Selalu aje aku pendam rasa hati

Biarlah dia bahagia
Aku tidak diperlukan lagi
Bertabah lah wahai hati