Saturday, February 21, 2015

Planning

Cuti Chinese New Year Khamis dan Jumaat
Seronok je orang pegi bercuti
Aku pula bekerja mencari duit lebih
Perlu mengumpul untuk tahun depan punya cuti
InsyaAllah duit utk ke Turkey dah cukup
Tahun depan start annual leave 17 hari
Boleh la panjang sikit langkah untuk cuti 4hr3mlm sekali dua dan cuti 2 minggu sekali
Hanya perancangan
Allah yang menentukan

Macam mahu ke Jepun tahun hadapan
Bukan setakat Tokyo sahaja
Kalau boleh nak ke Osaka, Narita, Kanagawa, Ibaraki dan mana2 lagi yang termampu
Alang2 bercuti dan naik flight lama
Harus menjelajah bumi ciptaan Allah
InsyaAllah dengan izin-Nya

Tahun ni insyaAllah ke Turkey
Tapi 7 state yang dihajati untuk dilawati
Istanbul-Ankara-Cappadocia-Konya-Antalya-Pamukkale-Ephesus
Kali ni mengembara seorang diri
Begini la jadinya bila kawan baik dah berkahwin
Semuanya seorang diri
Weekend dah tak happy macam dulu
Weekend terperuk aje kat rumah

Niat dihati mahu juga ke Bali, Krabi dan Phuket
Yang dekat2 ni pergi 4hr3mlm dh cukup
Kena buat calculation yang sempurna
Dan perlu ada kawan
Sebenarnya travel seorang diri sangat bosan
Dah merasa travel sorang diri masa ke Kota Kinabalu
Xde kawan untuk bercakap betapa kagumnya dengan keindahan alam ciptaan Allah
Tak ada kawan nak share perasaan 
Serius bosan yang amat

Semoga dipertemukan dengan rakan baru
Yang sesuai dengan jiwa
InsyaAllah

1 comment:

mR heArt said...

salam.. bila mahu ker istanbul.. jom la.. sy pun nak ke sana 28-7 mei ni..
sy travel sorang jugak.. tk der member.. if nak g sekali.. boleh jer...
anything add my wechat. 'ef_garfield