Monday, March 30, 2015

Rezeki

Alhamdulillah
Pertama kali seumur hidup
Dapat lucky draw
Biasa tu x pernah langsung
Rezeki Allah bagi
Antara top performer nama aku naik

Dan rezeki lagi
Kak Lina sponsor rm500 utk beg Fossil tu
Hadiah besday katanya
Alhamdulillah

Syukur ya Allah atas nikmat rezeki dari-Mu

Saturday, March 28, 2015

Fossil

Tadi menghabiskan duit
Sling bag almost rm700
Terasa membazir tapi dah puas rayau sunway pyramid
Yang ni jugak berkenan dari haritu
Maka beli jugak
Aku jenis pakai sampai lunyai
InsyaAllah berbaloi


Kancil

Clutch plate + Drive shaft
Cost me rm1050
Tetiba plak gear box bocor and tangki air kotor and absober dah perlu ganti
Bape pula kali ni
Masa income banyak x ingat nak menyimpan
Amik ko sekali beribu nak habis
Korek la segala tabung yang ada
Dugaan

Wednesday, March 25, 2015

Gastrik

Sampai KL muntah
Ahad pergi Klinik
Gastrik dah teruk kata doktor
So dapat ubat kuat sikit dos nya
Tapi pasal sekali je makan ubat
Sampai harini masih rasa mencucuk2 sakit di perut


Sunday, March 22, 2015

Kelantan

Bercuti ke Kelantan
Rantau Panjang


Ice Cream Baba sangat famous


Cuti yg x rasa cuti
X dpt explore places
Haish

Dunia Akhir Zaman

Masjid yg dibina bukan utk didirikan solat
Masjid Kristal Terengganu


Monday, March 16, 2015

Packing

Aku sebenarnya sangat tak pandai packing utk travel
Masa nak pegi europe siap minta anak buah tlg tgk
Eeee x malu dah tua pun x reti
Siap kena tnya kak lina beg tak muat camna nk buat
Aku xleh fikir mcm mana dorg fikir utk muatkan semua brg

Tadi dah siap packing untuk ke Kelantan dan Terengganu
4 hari 3 malam
Ikut aku duduk homestay je save cost
Kakak aku jenis x suka homestay
Mesti nak hotel
Paling cikai 3 bintang
Standard biasa dia 4-5 bintang
Untuk tido aje kot
Buat pe nak habis sampai ratus/ribu
Pembaziran
Allah murka pd hamba-Nya yg membazir kan

Harap trip ni best la
Sebab Kak Ani join sekali
Xmau la asik kena jadi nanny nanti

Packing dah settle
Packing awal sebab esok malam nak lepak dengan convent girls lagi
Tapi orang yg berlainan pula

Ready to go

Saturday, March 14, 2015

Belated birthday celebration again

Today, 14th March
After a week
Subiha ajak kuar n celebrate birthday aku
Walaupun sebenar plan dengan Anis utk visit Jaja
Tp since Jaja not available kitorg tukar plan
Dan Dayah pun dah memang ajak lepak2 kuar minum
Dan akhirnya berjumpa la kami di publika
Ben's lokasi melepak
Enjoy sakan borak
Dari kul 6.30 mcm tu sampai dekat kul 10
Ya Allah
Bila dengan kawan2
Memang hilang segala hal dalam kepala
Alhamdulillah



Tuesday, March 10, 2015

TL wish

Ops lupa nak update
Morning 7 march Helen sms
Wish besday
Sesuatu yg aku x jangka
Seronok seronok seronok
Haha


Monday, March 9, 2015

Rezeki

Bersyukur pada-Mu ya Allah
7 March
Pak teh membaca doa selamat sempena birthday aku
Sesuatu yang tidak dirancang
Alhamdulillah

Malam pula aku belanja abg2 n kakak makan kat kedai char koey teow
Tapi masing2 makan lain2
Laksa la, mee kari la..
Aku tetap setia dgn char koey teow

Ahad pagi selepas jogging
Aku belanja balang kak ani n nor n anak2 bekpes
Hanya roti canai dan roti sardin dan roti planta

Dan hari ini Isnin
Lunch Kak Fazila belanja makan sempena birthday
Malam Daniel belanja makan sempena birthday juga
Alhamdulillah

Nampak rezeki Allah bagi
Kita belanja orang
Allah turunkan rezeki dengan orang belanja kita pula
Ya Allah
Besar kuasa-Mu

Aku bersyukur atas segala nikmat-Mu ya Allah


Saturday, March 7, 2015

32

Alhamdulillah
Mencecah 32 years old
Syukur pada Allah atas segala nikmat-Nya
Semalam buka macbook
Ada reminder 'isma 32'
And it makes me think
'Eh aku dah 32 ke?'
Hakhak...
Lupa diri dah tua


Thursday, March 5, 2015

Bad news

Allah hu Akbar!
Semalam CEO maklumkan
VMware take back their account
Erti kata lain
SSI lost biggest account
Which separuh dari profit tahunan adalah dari VMware semata
So sudden
By end of this month
VMware stop paying SSI

However SSI will still pay you all kata CEO
Shrinking the staff
And going on with new account
Night shift
Semoga bertabah

Aku agak risau
Tapi jika Allah berkata ya
Maka akan adalah rezeki yang diperuntukkan oleh-Nya
InsyaAllah


Wednesday, March 4, 2015

Gift

Early morning semalam before start keje
SP bagi air coke sempena CNY
With symbol of kekayaan
Semoga kaya ;)

Before lunch pula
Company bagi angpow
First time company bagi
Macam pelik
Tapi pasal company dah cut off banyak gila budget
No wonder bagi angpow yang pastinya lebih menjimatkan
No more mid year kick off meeting and annual dinner dekat any hotel or dewan2 besar
Kan jimat budget tu?
Company semakin kedekut


Tuesday, March 3, 2015

Weekend

Last Sunday
After few months
Akhirnya berjaya melepakkan diri kt rumah mama
Borak2 duduk kt buaian dgn mama time petang
Cerita macam2 hal diri dan keluarga

Having some talk with kak lina as well
'Im ni pakai ke? Akak tau im ni... Beli pastu nanti x pakai'
Ini ayat kak lina bila aku ckp nak beli beauty set
Haha
Pelik benar aku ttiba nak beli beauty set
Saja la nak membeli sebab bc review memberikan hasil yg bagus
Tak salah mencuba
Lagipun terpengaruh dengan Namy
Pengusaha bucketlistabroad tu

My weekend sangat best
After few months jugak baru jumpa kak lina
Merajuk + busy
Macam ni la kitorg skrg
Sangat susah utk berjumpa

Sunday, March 1, 2015

Pancit

Harini joging bersama2 anak2 Nizal
Berlari mengejar Iman
Pancit makcunya
Sekali bila ditanya
Tahun lepas no 3 merentas desa
Tahun ni no 9
No wonder makcu pancit
Haha