Friday, June 26, 2015

Tazkirah

Lepas sahur bagi tazkirah sikit dekat afiqah
Pakai whatsapp aje
Afiqah ni jenis mcm pahat
Kalau x ketuk x jalan
Ntah mana dtg perangai mcm tu?
Selalu je nak kena tegur dengan aku

Dia xde usaha untuk sesuatu
Kalau bab keluar dengan kawan2
Uimakai... Terbaik urusan dia dulukan

What will happen to her in the future kalau keep dengan perangai tu?
Dengan parents yang x berapa nak terurus
Aku yang pening fikir masa depan dia
Sampai bila aku nak support dia?
Dia ada parents bukan xde
Aku cuma nak dia buka mata
Fikir jauh ke depan
Jangan berharap pada sesuatu aje
Kena usaha untuk sesuatu yang lain juga

Semoga dia mampu merancang masa depan dengan baik
Jangan menyesal x buat sesuatu dr sekarang
Sebagai mak sedara
Aku dh puas nasihat
Tapi xde satupun tindakan dia ambil
Sampai satu masa
Aku akan berhenti menasihati
Sampai lah masa dia kena usaha semua sendiri
Sebab masa tu aku dah x mahu ambil peduli

No comments: