Wednesday, July 29, 2015

Portluck

Harini ada portluck
Aku just bg duit
Kak Linu tlg masak nasi 
Sedap 
Nama thailand nasi tu xtau
Yang aku tau mcm nasi beryani
Alhamdulillah
Macam2 ada
Mee kari
Lemang rendang
Satay ketupat soma ada
Kek coklat n etc
Pulut kuning pun ada
Wallah

Esok vmware raya celebration
The last one
InsyaAllah

Saturday, July 18, 2015

Duit raya

Every year
Since aku duduk dengan mama n baba
Sehingga la kini duduk sendiri
Aku x miss lagi bagi duit raya
InsyaAllah selagi hayat mereka masih ada
Tapi...
Tiap kali nak bagi
Tiap kali tu la mama baba menolak
Niat aku nak memberi
Sekadar termampu
Untuk mengenang budi
Menumpang dikala susah dahulu
Alhamdulillah Allah kurniakan rezeki
Untuk aku hidup sendiri
Mengurus segala keperluan dan kehendak diri

Baba cakap malu nak ambil duit raya tadi
Apa nak dimalukan?
Aku dah anggap macam bapa sendiri
Walaupun x panggil baba
Hanya panggil pakcik makcik
Aku dah anggap keduanya seperti ibu bapa aku sendiri
Semoga Allah memberikan mereka kesihatan yang sempurna
Aminn

Thursday, July 16, 2015

Masa berlalu

Sangat pantas
Dah last day Ramadhan
Ada peluang ke Ramadhan tahun depan?
Semoga Allah memberi kesempatan untuk bertemu Ramadhan kembali

Tahun ni paling teruk
Langsung x masak
Hari2 naik rumah balang
Kesian kak ani kena masak

Esok raya
Tapi tak prepare apapun
Selamat sambut raya semua
Maaf zahir batin

Sunday, July 12, 2015

Kisah anak2 berbulu

Mencuit hati bila tengok ruby tido dalam keadaan begini




Manja nak pegang tangan ibu
Tapi at the same time nak gigit


Adelle pulak terkangkang tido




Thursday, July 9, 2015

Headache

Dah tau silau 
Dah ada spek
Tapi x bw pegi opis
Training 2 hari dah
2 hari dah sakit kepala
Kenapa?
Pasal cahaya projector
Terasa mata dicucuk2
Allah sakitnya
Balik rumah pakai spek
Sikit2 surut sakit kepala
Maknanya
Jangan gatal x pakai spek lagi

Monday, July 6, 2015

EMEA Time

Seperti yang aku nak
Management akhirnya bagi
Emea working hour
3+1
Bermakna
3 weeks emea time
1 week apac time
Semoga aku masih mampu menerima ilmu baru
Dan semoga pintu rezeki semakin terbuka luas
Aminn

Friday, July 3, 2015

Prihatin

Abg Somad lebih prihatin
Bertanya aku sudah tidak bekerja ke
Company masih bayar gaji ke
Sebab vmware dah terminate

Abg2 aku?
Hurm
Jangan harap la
Kalau xde hal nak mnta tlg
Memang xdela nak contact aku

Itu la adik beradik
Orang luar lagi bagus

Wednesday, July 1, 2015

End of Contract

30th June 2015
Officially contract with vmware terminated
Bermakna aku dah xde kerja
Sebab xtau lagi which account they going to send me
Kenneth nasihat approach Chevlyn
Jangan duduk diam
They will think you are ok with any

Pemikiran aku pula
They must have plan for me
Kalau x kenapa they promoted aku kan?
Just bersabar
Relax while you can
InsyaAllah everything will be ok