Monday, February 29, 2016

Tahun lompat

Yes
It is tahun lompat
29th February 2016

Kampung

Was talking about kampung 
Jay balik kampung on April
Saja gatal cakap 'nak ikut'
Ala I balik kampung je, bukan pegi memana
'I xde kampung' balas aku
Borak2 sikit pasal kampung
Jay bagi cadangan bernas
Beli tanah kat kampung
Ask your mom and dad duduk sana
Nanti you balik la kampung

Still until now 
I kept my secret
I don't want my colleagues know
That my parents passed away
Long time ago
Aku xnak orang rasa simpati
Aku x suka orang simpati
Atau kesian pada aku


Sunday, February 28, 2016

My finance manager

Kak Lina
Dia ni selalu tolong manage perbelanjaan aku
Bila keluar dengan dia
Semua benda dicatu
Ini x penting
Tu untuk apa?
Kenapa kena beli?
Banyak sangat duit dah beli la...
Bla bla bla
Tapi bagus
Sebab aku dapat saving
A few months back
Memang aku belanja suka hati mak bapak aku
Bila dia dah start jadi manager semula
Perbelanjaan dapat dijimatkan
Bagus ada seorang kakak macam ni

Friday, February 26, 2016

Fitbit

Sebab dah 2x tunjuk fitbit kat kakak aku
And dah berkali2 cerita pasal nak beli
Tetiba pagi ni Nor msg
Hantar gambar
Oren ke biru cantik
Oren nampak sporty
Biru cun sebab aku suka biru
Tapi dah dia nak bagi
Apapun x kisah la
Hihi

Saturday, February 20, 2016

Brownies

Since along dah pindah ke KL
Kak Lina cerita pasal dia order brownies utk office dia
Aku pun terus order utk bw pegi opis
Dan rasanya sangat yummy
Less sweet and chewy
Ya Allah sedapnya
Puas hati
Member office semua suka
Alhamdulillah

Tapi terlupa plak lupa bagi kt akak sorang ni
Cuma aku agak terasa dengan dorang kt office
Apa2 dorang bawa x penah pelawa aku
Selalu makan sesama dorg aje
Tapi bila aku bawa
Memang aku bagi kt dorang
Dan bila aku terlupa bagi
Mula demand nak request special dari aku
Eh? Apahal?
Ko bawa pape penah bagi aku ke?
Ikutkan hati malas layan

Buat je la amalan mulia
Biar Allah je membalas



Thursday, February 18, 2016

Angpow

Alhamdulillah
Tahun ni dapat 3 angpow
1 dari Chevlyn, manager level 2
1 dari Chris member satu team
1 dari Wai Kuan ex vmware

Rezeki kalau Allah nak bagi
Memang kita x terduga

Pagi tadi tgk ada notes atas meja
Wai Kuan bg angpow
Balik kerja plak abg sebelah panggil
Dia suruh tunggu, pastu dia masuk rumah dia
Tetiba dia anta limau
Allah
Rezeki-Mu melimpah pada hamba-Mu ini Ya Allah

Aku bersyukur atas segala nikmat-Mu
Alhamdulillah

Wednesday, February 10, 2016

Friends

F.R.I.E.N.D.S.
= Fight for you
= Respect you
= Involve you
= Encourage you
= Need you
= Deserve you
= Save you

Tuesday, February 9, 2016

Bersin

Adelle ni
Ibu bersin pun nak marah
Ganggu dia nak tido
Hihi

Monday, February 8, 2016

Sakai

Apa punya manusia
Kau gaduh dengan kakak aku
Aku pulak yang ko nak bermasam muka
Laki bini sama
Patut Allah menjodohkan



Saturday, February 6, 2016

Quota top up

Sabtu lepas beli data top up 1GB bersamaan rm20
Untuk tempoh 7 hari
Baru hari Rabu, malam tu digi dah message kata expired
Agak2 la nak menipu
Petang tu baru cek banyak lagi quota 1GB tu
Patut la dulu Mahesh cakap digi menipu
Dia beli data top up sekejap gila dah habis
Pasni memang x beli dah la
Serik

Still thinking to apply for unifi
Calculating the cost
All the commitment
See how