Wednesday, March 30, 2016

Sieam Reap

Alhamdulillah semalam sampai Siem Reap
Stay dekat Heart of Angkor atas review dari blogger
Sebab dekat dengan night market, hard rock, muslim community
Semua berdekatan by walking distance
Sangat easy access kemana2
Recommended!

Lepas check in solat dan berehat
Kami ke War museum
Napa xde senjata cantik macam yang dalam blog?
Semua buruk2 dan x terjaga
Xpela.. Datang nak tengok koleksi and tau sedikit sejarah
Selesai terus pegi makan
Serius makanan dekat Siem Reap semua sedap2

Harini ke Angkor Wat, Bayon dan Ta Phrom temple
Panas dan penat
Berpeluh bagaikan mandi
Pakai tshirt tersangat nipis tapi panas dia ya Allah

Selesai visit temple pegi makan
Muslim restaurant dan yes
Makanan sedap2 semua
Alhamdulillah

Selesai makan dan solat
Gerak ke Art location
Ukiran2 kayu dan batu
Sangat impress dengan kemahiran mereka

Selesai melawat terus ke Tasik Tonle Sap
Sebelum tu singgah ladang bunga kiambang ke apa
Yang ada biji2
Tuktuk driver cadangkan untuk kongsi boat dengan 4 orang Malaysian
Memandangkan kami bertiga dan x kisah
Setuju ajela dengan cadangan dia
Tapi...
Mereka2 itu x setuju pula
Xpela dah orang xnak, xkan kita nak paksa

Kami bagi duit untuk sewa khas satu boat untuk kami bertiga + driver
Tiba2 Azim (tuktuk driver) pulangkan duit lebih dari yang sepatutnya
Sambil explain
Sebut aje berapa kena bayar, terus setuju nak naik boat sama
Itu maksud yang dia sampaikan
Jangan la sombong
Kitakan Malaysian
Lagi seronok share apa2 bersama terutama dari segi kos
Sini pakai USD
Kami memang x kisah
Kan akhirnya awak sendiri yang dapat malu
Eksen sangat mula2 tu kan

Balik dari tasik terus urut kaki
Balik ke bilik mandi solat kemas beg dan berehat
Sekarang tunggu masa untuk melelapkan mata

Dapat pas Angkor Wat dengan muka senyum riang


No comments: