Monday, May 30, 2016

New York Steak Shack

Tiba2 Nor ajak makan
Masuk n tengok price
Affordable
And the taste
Marvelous
Alhamdulillah rezeki
Kenyang 😄

Bobbi Brown

Dah kenapa tetiba nak jaga kulit muka ni?
After consideration and calculation
Entah macam mana boleh terbeli
Toner dengan face cream
Dah siap google antara MAC and Bobbi Brown
Terbuka hati nak masuk kedai and tengok2
Terus cakap I nak cari foundation
Lepastu dia terus explain
Toner and face cream lagi penting
Cuba dulu these 2 products
Sesuai nanti boleh la nak beli serum and foundation
Serum and foundation can cost me another rm400+
Tadi pun dah habis rm333
Angka cantik 😄

Harap2 kulit better lepas ni
Sebab dehydrate sangat


Sunday, May 29, 2016

Kecik hati

Pagi2 dah kecik hati
Duk interested cite pasal instagram Siti Nordiana
Bagi la tgk instagram video 
Memang dia pun tersenyum

Baru nak cite pasal peminat hina Nana
Dia buat dek je
Aku cakap baru nak cite akak buat dek je
Boleh dia jawab
Bosan la asik Siti Nordiana
Aku baru nak bercerita kot
Apa yang asik?
Dah la kat kedai mamak
Malu la aku bila dia cakap macam tu
Kuat
Apa la orang lain ingat

Aku ni duk umah sorang
Dengan siapa lagi nak bercerita
Sesekali jumpa memang soma benda la nak share
X suka xpela
Pasni x payah cite pape dah

Friday, May 27, 2016

Day 4

Gastrik attack
Dah lama x kena
Pagi ok
Kat opis dia start attack
Kul 5 ptg dh rs mencucuk
Pastu blk umah kul 1 pg pun rs x tertahan

Lemah je rasa these few days
Semoga cepat sembuh

Wednesday, May 25, 2016

Farah Fauzana

Apa kes mimpi travel dengan Farah ni?
Siap travel bawa Adelle
Memang xleh blah la
Adoiiii

Friday, May 20, 2016

Berperang

Adeh xleh blah
Pagi tadi berperang dengan Adelle
Mula2 dulu bagi vitamin dia suka
Nampak je shringe kita panggil dia datang
Sejak dia rasa badan makin gemuk
Nak lompat dah sedikit terganggu
Dia mula lari bila nampak shringe
Penat pagi ni kejar kesana sini
Buat psiko konon2 buat dek pun x jalan
Biasa tu boleh je 

Last skali tangkap gak paksa makan
Kesian plak kena paksa
Tapi untuk kesihatan 


Delivery

Hari ni first time buat delivery untuk Luvly Taste
Bukanlah extra income yang aku cari sangat
Tapi sekadar mengisi masa lapang sementara tunggu jam 3 untuk gerak ke opis
Sejujurnya seronok jumpa manusia2 
Dapat bercakap walaupun sebentar
Membalas senyum dan ucapan salam
Berterima kasih sesama sendiri
Allah
Satu perasaan halus
Kegembiraan
Syukur pada-Mu ya Allah
Memberi aku rezeki kebahagian hati
Alhamdulillah





Thursday, May 19, 2016

Siti Nordiana

Since menang GegarVaganza
Aku selalu dengar lagu2 dia nyanyi dalam reality challenge tu
At first memang x follow gegarvaganza tu
Sampai ada satu point tetiba tertengok
Dan terfollow
Itupun sebab nak tengok siti nordiana perform
Minggu2 dah nak last baru aku tau wujud rancangan tu
Maklum... Aku ni x ikuti dunia semasa
Apa berita terkini soma xtau
TV ada sekadar kotak perhiasan
Hanya pergi keje balik keje
Ngadap henpon
Golek2
Tengok channel 702 or 701 aje tak tukar channel lain
So jadi la katak bawah tempurung

First time tengok Nana perform aku dah
Wow... Power dia ni
Dan masa final
Aku berdoa untuk dia jadi juara
Umum je juara aku siap bergenang mata n syukur atas kemenangan dia
Sujud syukur jugak kalau x silap
Nampak poyo disitu
Haha
Bukan kenal pun yang aku sampai nak bergembira x terkata

Tapi aku bukan follow perkembangan dia sentiasa
Ni tiba2 aritu tengok channel 104
Sekarang dah pandai tukar channel lain
Haha
Dia semanis honey
Napa pelakon perempuan ni macam Siti Nordiana?
Aku pun terus google on the spot
Ooo memang dia
Hakhak
Naifnya aku ni
Dan lakonan dia membuatkan aku tersenyum
Sweet je dia berlakon dengan alif
Fenomena Siti Nordiana tengah hangat sekarang ni
Alhamdulillah rezeki dia
Semoga rezeki dia semakin dilimpahi Allah

Ahad lepas
Aku pegi Mara semata2 nak tau butik paling comel kat mana
Ok ini memang pelik
Sejak bila aku bersungguh2 sukakan seorang artis sampai macam ni?
Mungkin dengan perwatakan dia
Menjaga aurat dan tatasusila
Semoga meresap ke jiwa aku pula untuk berubah seperti dia
Atau lebih baik lagi
Aminn ya Allah





Monday, May 16, 2016

3D picture

Adeh berpinar mata
Usaha nak tengok gambar2 yang ada
Rapatkan mata ke henpon
Perlahan2 jarakkan
Nampak la imej2 tu
Ya Allah
Besar kuasa Allah




Sunday, May 15, 2016

Dubu Dubu

I was wondering either its halal ke tidak
Once nor inform that she did check all the suppliers are halal
Baru la confident to have brunch there
Outing with Afiqah, Firdaus, Aisy and Nor
Nor belanja la as always
Dah dia nak sangat makan makanan korea
To be honest
Tekak saya sangat kemelayuan
Korea or Japan food memang paksa makan
Travel to Turkey last year pun xleh nak terima
Tapi bila travel we have to force to eat
Or else no energy to move la kan

I don't even know apa menu yang dipilih
Totally ask Afiqah help to choose
She might know a bit what I can eat and what I don't
Nasib ada nasi + jagung + tauge besar gajah + a lot of vege
Which aku makan nasi n daging aje
Makan gak sikit carrot n sayur2 yang ada sebab all mixed together
Seksa weh nak makan
Sah x habis
😂😂😂

Ini menu aku tadi



Sampai sekarang
Kak Lina je tau apa aku boleh makan n tak
Susah la tekak melayu asli ni 😅

Evo

Akhirnya kalah dengan kehendak anak
Beli gak evo
Bulan ni je beli makanan kucing dh rm200+
Hai la anak
Demand sungguh kamu
Tapi rezeki Allah bagi memang untuk kamu
Anak2 ibu yang berbulu
Syukur ya Allah atas limpahan rezeki ini
Alhamdulillah

Wednesday, May 11, 2016

Sanabelle

I bought new food for Adelle
Last Sunday try bagi
Bau aje dia dah buat muka
Dia cuba makan seketul
Terus dia buat muka meloyakan
Oh anak
Kenapa la kamu memilih makanan sangat

Sanabelle setara Evo
Atau mungkin ibu x aware
Ikan mungkin
Adelle memang x suka ikan
Biasa beli chicken je
Just like Ibu
X suka ikan

Weekend nanti ibu beli Evo ye
Janji dah pasni xnak cuba tukar
Everytime tukar dia xnak makan
Tukar saja la kot dia bosan kibbles yang sama
Rupanya Adelle just like ibu
Statik
Suka itu, itu je la yg dimakan

Baru 4 hari
Adelle dah kurus
Baru je nak gemuk dah kurus balik
I'm sorry sayang

Monday, May 9, 2016

Baba

Al-Fatihah
Tiba2 rasa rindu kat Baba
Orang yang menggantikan tempat abah
Yang selalu ambil berat
Yang suka menyakat
Yang boleh gurau bersama
Yang anggap aku anaknya
Seringkali memperkenalkan
'Ini anak saya'
Allah...
Tersentuh hati ini
Ya Allah
Kau tempatkanlah baba dikalangan orang2 yang beriman
Kau terangilah kuburnya seterang Nur kasih-Mu ya Allah
Lapangkanlah kuburnya seluas bumi ciptaan-Mu ya Allah
Aminn ya Allah

- mata bergenang, deras air mata mengalir

Friday, May 6, 2016

Durian

Disebabkan teringin sangat
Maka beli jugak durian walaupun mahal
D24 rm20 sekilo
Beli la 2 biji saiz biasa n sebiji saiz kecik nak cukupkan 4kilo
Alahai mahalnya sampai rm80 durian aje
Demi tekak

Adelle macam biasa
X tentu arah bila ada durian
Malam seulas
Esok seulas
Pastu nak lagi dan lagi
Ibu makan diapun sama makan
Dah tinggal 2 ulas dalam petiais tu
Kalah manusia selera si Adelle ni