Thursday, May 19, 2016

Siti Nordiana

Since menang GegarVaganza
Aku selalu dengar lagu2 dia nyanyi dalam reality challenge tu
At first memang x follow gegarvaganza tu
Sampai ada satu point tetiba tertengok
Dan terfollow
Itupun sebab nak tengok siti nordiana perform
Minggu2 dah nak last baru aku tau wujud rancangan tu
Maklum... Aku ni x ikuti dunia semasa
Apa berita terkini soma xtau
TV ada sekadar kotak perhiasan
Hanya pergi keje balik keje
Ngadap henpon
Golek2
Tengok channel 702 or 701 aje tak tukar channel lain
So jadi la katak bawah tempurung

First time tengok Nana perform aku dah
Wow... Power dia ni
Dan masa final
Aku berdoa untuk dia jadi juara
Umum je juara aku siap bergenang mata n syukur atas kemenangan dia
Sujud syukur jugak kalau x silap
Nampak poyo disitu
Haha
Bukan kenal pun yang aku sampai nak bergembira x terkata

Tapi aku bukan follow perkembangan dia sentiasa
Ni tiba2 aritu tengok channel 104
Sekarang dah pandai tukar channel lain
Haha
Dia semanis honey
Napa pelakon perempuan ni macam Siti Nordiana?
Aku pun terus google on the spot
Ooo memang dia
Hakhak
Naifnya aku ni
Dan lakonan dia membuatkan aku tersenyum
Sweet je dia berlakon dengan alif
Fenomena Siti Nordiana tengah hangat sekarang ni
Alhamdulillah rezeki dia
Semoga rezeki dia semakin dilimpahi Allah

Ahad lepas
Aku pegi Mara semata2 nak tau butik paling comel kat mana
Ok ini memang pelik
Sejak bila aku bersungguh2 sukakan seorang artis sampai macam ni?
Mungkin dengan perwatakan dia
Menjaga aurat dan tatasusila
Semoga meresap ke jiwa aku pula untuk berubah seperti dia
Atau lebih baik lagi
Aminn ya Allah





No comments: