Saturday, June 18, 2016

CRM Specialist

Dapat another offer
Dari HP
Melalui website linkedin
As CRM Specialist
Job description is related to data analyst

Haritu pun dpt call from medical device company
Offer as data analyst gak
Haish
Please la offer keje yang x payah pecahkan kepala

Aku reject both
Bukan la nak memilih keje sangat
Tapi as a analyst
Itu sangat susah
Dah la aku ni xde knowledge tinggi
Otakpun slalu terperap
Camna nak think out of the box

Friday, June 17, 2016

Terlajak sahur

Allah...
Terjaga 5.58am
Dengar orang surau tengah solat Subuh
Rasa last terlajak sahur masa umur 18
Tu pun sebab duduk asrama masa belajar
Penat sangat mungkin
Minggu pertama keje malam
Not enough rest
Dan period is almost coming
Lagi menambahkan kepenatan
Semoga bertahan

Thursday, June 16, 2016

Interview

What to say?
Dah berkurun x speaking english
Amik ko meraban jawab soklan
Dah cuba
Ada rezeki ada la
Xde xpela

Conference call interview tadi
Omputih tau je la slang dia
Aku dengar angin lg byk
Hakhak

Wednesday, June 15, 2016

Interview

Company Helen dah panggil interview
Berdebar2 rasa
First round interview x payah bawa apa2 document
Almost 4 years x attend any interview
Xtau la boleh jawab ke x
Semoga dipermudahkan
Aminn ya Allah

Wednesday, June 8, 2016

Top Performance Recognition

Alhamdulillah
Dapat voucher rm200
Tapi belum dapat la

Untuk booking Microsoft Azure yang punya banyak
Sampai nak muntah aku buat dengan Wai Fun, Keith and Kenny
Dapat la kitorg kad starbucks
Alhamdulillah rezeki
Bos besar kat US proud
So dia bagi la kad starbucks

Khamis malam tu aku pujuk manager
Xnak air chatime
Beli coffee bean
Yes dapat 
Semua staff dapat set nandos and coffee bean
Q1 spiff la meals and drinks tu
Rezeki Allah
Alhamdulillah


Demam

Sabtu Ahad ke Taiping
Jumaat dah mula rasa x sihat
Sabtu selsema bermula
Demam dah mula 
Ahad makin teruk

Niat dihati ke Taiping nak lawat Raziq
Dah jadi x seronok sebab demam selsema
Bertambah teruk bila salah makan
Food poisoning
Sabtu malam makan kat Pekan Taiping
Yong tau foo, char koey teow and 2 batang satay

Lepasni aku x berani food hunting lagi dah
Maybe sebab siang tu aku makan spageti carbonara cheesy
3 days before that pun langsung x makan nasi
So perut menjadi semakin sensitif

Isnin patut Annual Leave dah jadi cuti sakit
Selasa minta MC pula
Rabu kerja rasa nak pengsan
Tapi gagahkan
Alhamdulillah semakin sihat
X pernah sakit selama 3-4 hari
First time la
Sampai 7 jenis ubat dapat

Masa Ahad tu aku dah melepet
Tapi Nor ni pantang masuk shopping mall
Boleh plak asik tanya
'Awak x larat betul ke?'
Ayoo.. Aku mana penah nak menipu
Kalau x larat memang betul2 x larat
Punya la lama tunggu shopping sampai kejap2 melepet kat lantai2 mall tu
Hilang dah malu sebab sangat x larat

Balik dah sampai KL
Nor ajak makan ayam penyet
Boleh plak dia borak dengan pekerja situ punja lama
Aku dah x keruan

Sampai umah
Muntah balik soma apa aku makan

Haish....





Monday, June 6, 2016

Ramadhan

Selamat menyambut bulan Ramadhan semua
Alhamdulillah berjumpa lagi Ramadhan kali ini
Tapi aku sambut dengan kesihatan yang kurang baik

Hari sabtu demam dah menyerang beserta selsema
Hari ahad semakin teruk walaupun makan ubat
Bertambah teruk sebab tak rehat
Ke Taiping mengambil Raziq balik untuk sambut Ramadhan
Nasib Nor yang drive sepanjang perjalanan pulang ke KL

Afiqah siap2 masak untuk bersahur
Sampai aje rumah aku makan ubat dan terus baring
Serius sakit tak tertahankan
Dengan ceri beri
Dengan muntah berlambak
Ya Allah kuatkanlah aku untuk berpuasa

Pagi ni bangun sahur paksa telan makan nasi
Lepas sahur tido sekejap n bangun solat Subuh
Terhoyong hayang solat
Allah lemahnya aku

Sampai sekarang
Still sakit mencucuk dibahagian perut
Ulu hati
Sah2 gastrik 😒



Wednesday, June 1, 2016

Helen

Baru aje think about her
So sudden semalam dia whatsapp
Kenapa tiba2 msg aku ni?
Tapi think positif je
Kot tiba2 dia teringat
And betul dia ingat kat aku
Sebab nak offer keje dengan team dia
Aku memang xkan tolak la sebab memang suka keje under dia
After tanya Kenneth about the role and the job
Dan selepas Helen approach dengan kata2 semangat
Aku pun submit resume ke email Helen
Pagi ni Helen whatsapp lagi
HR minta upload resume dalam website sebab aku kena bagi 2 months notice
Sekarang tunggu untuk dipanggil interview
Kalau diizinkan Allah
Dapat la aku kerja baru yang memang aku tunggu2
Semoga Allah permudahkan

Yang sebenarnya
Memang aku pernah berharap
Helen akan cari aku untuk kerja sama dengan dia
Alhamdulillah Allah perkenankan
Dapat x dapat
Tu belakang kira
Yang penting cuba dulu