Wednesday, June 1, 2016

Helen

Baru aje think about her
So sudden semalam dia whatsapp
Kenapa tiba2 msg aku ni?
Tapi think positif je
Kot tiba2 dia teringat
And betul dia ingat kat aku
Sebab nak offer keje dengan team dia
Aku memang xkan tolak la sebab memang suka keje under dia
After tanya Kenneth about the role and the job
Dan selepas Helen approach dengan kata2 semangat
Aku pun submit resume ke email Helen
Pagi ni Helen whatsapp lagi
HR minta upload resume dalam website sebab aku kena bagi 2 months notice
Sekarang tunggu untuk dipanggil interview
Kalau diizinkan Allah
Dapat la aku kerja baru yang memang aku tunggu2
Semoga Allah permudahkan

Yang sebenarnya
Memang aku pernah berharap
Helen akan cari aku untuk kerja sama dengan dia
Alhamdulillah Allah perkenankan
Dapat x dapat
Tu belakang kira
Yang penting cuba dulu

No comments: