Friday, September 30, 2016

Adelle food

Evo is shut down 
Merata cari
Akhirnya dapat gak 3 pack 400gram
Rm60++ 
Biasa 3kg rm120 je aku beli
Beli new brand lagi
Lebih kurang evo katanya
Last week beli new brand tuscan
Adik beradik evo katanya
Adelle xnak makan langsung
Habis duit seratus lebih beli makanan
Dia xnak makan

Arini cari lagi makanan lain
Brand meowing heads
Katanya adik badik evo gak
Habis lagi seratus lebih
Total makanan adelle bulan ni aje
Adalah dlm rm300
X kisah la habis berapapun
Janji dia nak makan
Kasi test dulu new brand ni
Kalau nak
Alhamdulillah
Kalau xnak
Ibu cari lagi brand lain

Dah test ikan rebus tadi
Dia x suka
Dia x suka ikan
Sama macam ibu dia
Terpaksa la simpan je ikan tu
Adeeehhh

Flight ticket

Alhamdulillah agent dah submit utk booking ticket flight
Dpt 10% discount from website price
Semoga Allah permudahkan segalanya
Aminn

Wednesday, September 21, 2016

Ditipu?

I paid rm650 to replace for a new door and repair current grill
And as a deposit for table top
Another rm700 will be paid once job done
But...
That guy keep change the date
From a day before raya haji
To saturday after raya haji
And change to Monday or Tuesday the following week
Untill now
I couldn't reach him
Tried to call so many times
The line is not even connected
I did tried to call around 1.16am today
Yes its seems crazy to call people at midnight time
But i'm just trying my luck
The line is connected and nobody pick up the phone
Ok, assuming that he is sleeping
I left a sms asking if there's any problem that make the job postpone without informing me anything?
No reply till now
I tried to call again around 11am this morning
The line goes into mailbox
Ok xpe
Sabar

Dugaan Allah
Redha
Rm650 only
Allah replace with your increment of rm100 monthly start from this month
Its cover your lost of rm650 Isma
Setiap apa yang berlaku, pasti ada hikmah
Its just that aku sakit hati
Why the because?
Dia bukan x kenal kitorg 
Rumah abg aku, rumah kakak aku n even rumah aku
Grill semua dia buat
Cuma lately dia macam ada problem
Masalah bercerai n so on

Aku pandang sudut positif
Still give him some time
Ada, ada la
Xde xpe
Bukan rezeki aku la
Duit yang dah bayar tu

Cuma kena fikir pasal pintu
Macam mana nak ganti kunci tu
Ada abg
Tapi xde seorang pun tanya masalah aku
Even semua tahu apa yang berlaku
Masa polis pecah pintu haritu

Aku boleh replace lock tu
Tapi size x sama
Perlukan gerudi untuk buat bentuk yg sama
Dan itu bukan kemahiran aku
Dan aku xde alat

Xpela
Sabar dan tunggu dan lihat
InsyaAllah
Semua will be ok

Vaksin

Fikir berpuluh kali untuk bawa Adelle vaksin
Aku dah jadi fobia nak bawa kucing injection
Lepas kes kitty
Aku bawa pegi klinik
Doktor inject
Balik dari klinik terus lumpuh
Bawa klinik lain
Doktor cakap saraf tunjang dia ni kena cucuk
Allah
Berdosa rasa
Sampai harini
Penyesalan tu x sudah
Menyesal bawa ke klinik yang ntah apa2 tu
Berbulan2 kitty terseksa sakit
Bagi makan makanan hancur
Kena suap pakai shringe
Allah
Terseksanya dia

Ya Allah ampunkan dosa aku atas terseksanya kitty

Adelle akhirnya divaksin
Aku pantau terus dari lepas kena cucuk sampai rumah
Doktor cakap akan kurang aktif untuk 2-3 days
Kalau masih x aktif n x selera makan after 3 days kena bawa follow up
Alhamdulillah nampak aktif
Gigit2 macam biasa

Allah
X sanggup rasa kehilangan Adelle
Dia la teman aku sepanjang 3 tahun ni
Alhamdulillah Adelle sihat
Cuma cerewet bab makan sampai berat turun

Evo dah tutup kilang
Adelle x selera food lain
Doktor dah bagi tester pack royal canin
Macam biasa
Memang dia xnak

Harap supplement booster untuk selera Adelle akan membantu Adelle berselera untuk makan apa saja 
Aminn

Tuesday, September 20, 2016

Reserved Parking

Selamba badak
Aku park kat tempat reserve parking
Seriously x perasan
Sekarang susah dapat parking kt opis tu
Balik tadi baru notice
Situ reserve area
Penalty rm100 kalau park
Alhamdulillah x kena penalty
Syukur

Monday, September 19, 2016

Kurus

Adelle semakin kurus
Evo dah habis stock seminggu dua yang lalu
Dia xnak makan makanan baru yang dibeli
Dah campur balance2 Evo yang ada
Dia pilih Evo aje untuk dimakan
Hati dah risau
Dah seminggu jugak Adelle makan seketul dua aje makanan baru tu
Super premium jugak
Chicken Turkey jugak
Apa lagi nak bagi makan wahai anak?
Jangan buat hati Ibu risau
Ya Allah
Permudahkanlah segalanya untuk aku
Kuatkanlah selera anakku untuk makan apa jua makanan yang aku belikan
Aminn ya Allah

Saturday, September 17, 2016

Vomit

Almost 3am
Terbangun sebab rasa x selesa
Perut rasa something
Tekap mulut sebab rasa nak muntah
Cuba baring balik
Tapi rasa lain macam
Terus lari ke toilet
2x muntah...
Sekali kat toilet kecik
Sekali kat bilik air
Cuba baring lagi
Ke toilet lagi
Membuang 2x
Muntah lagi 3x
Kat sink dapur pulak
Allah
Kenapa ni?
Terus kira last makan kul bape
Sebab aku akan food poisoining after 5 hours macam tu
Last makan around 10pm kt kedai mamak Thaqwa Sri Gombak tu
Muntah dah dekat kul 3 pagi
Memang sah la

Rasanya sebab cili x cukup masak
Ikutkan kalau pedas xdelah sampai aku xleh habiskan
Walhal dah order xnak pedas
Makan nasi goreng ayam je pun

Afiqah makan nan cheese
Nurin makan megi goreng
Iwan makan roti canai banjir dengan roti telur banjir
Dorang ok xde pape

Perut aku memang sangat sensitif
Salah makan memang cepat la meragam
Sapu minyak angin
Minum air suam yang panas
Sampai perut betul2 rasa better
Pastu terus tido

Tanya Afiqah
'Kakak x pelik ke tengok makcu ulang alik toilet?'
'Pelik gak. Ingatkan makcu mimpi ke apa'
Apa daa anak buah aku ni
Actually dia x penah tengok aku x sihat
Paling teruk pun masa balik dari Taiping
Tapi dia tengok aku masih boleh senyum melawak soma
Memang melepet masa tu
Tapi masih gagahkan diri basuh baju soma
Aku memang selalu memaksa diri

Sakit pun kerja
Sakit pun usaha uruskan semua sendiri
Sakit pun pegi klinik sendiri 
Teruk macam mana pun pegi sendiri
Hidup sendiri macam ni la

Harap perut semakin sihat
Masih rasa x sihat penuh ni
Pedih sentiasa









Friday, September 16, 2016

Completed

Alhamdulillah
Bought a new watch for Nurin
Bought a new bagpack for Firdaus
Bought a new hardrock tshirt for Afiqah and me
Spend a lot this month
None of my August salary goes to saving account
Its ok
Allah will replace with something more
When we keep our promise
When we make people happy
When we ease people with help
InsyaAllah
Something good will happen
Allah will return it with many ways
Believe in Allah

Wednesday, September 14, 2016

3 days leave

I took replacement leave for today
Annual leave for tomorrow
And Observe for the day after tomorrow
3 consecutive days on leave
To spend my time with my niece

Watched Train to Busan this afternoon
Drop by mama house to pass chocolatelava cake that I bought from Ween
Ambil ayam yang order haritu
Drove back home

Went to Fiskae Steakhouse for 3rd time after Maghrib
Tutup lagi
Went to NRV Western Food googled by Afiqah
Had our dinner and I'm full
Satisfied with the taste
Alhamdulillah

Tomorrow plan to buy travel bag for Firdaus
Upah sebab susah2 hantar Afiqah balik masa dia demam
Until Firdaus pulak demam for almost a week

Friday plan to keluar with kak ana, afiqah and the rest
I did promise to hadiahkan watch to Nurin
I think its a good time to buy for her
Let her choose

Everytime I say something
I will try to fulfilled whatever i say
It's a kind of promise

May Allah ease my way 
Aminn

Tuesday, September 13, 2016

Migraine

Nak kata kerap kena
X pula
Tapi selalu
Semalam start sakit kepala masa system problem
Leads xde
So aku kena diskas dgn Wai Fun dan Jimmy apa tindakan yg perlu dilakukan
Contacted IT dan aku dah emailkan to all regarding order access limitation untuk setiap bookers
Step by step untuk dorang submit individually how to get the access
Some boleh book UK, some cannot
Ada boleh book Netherlands ada yang x boleh
And so on
Alhamdulillah
Right before midnight system back to normal

Tapi masa tu memang kepala aku dah berdenyut
Nak kata stress dengan system bukan
Cuma aku agak serabut nak clearkan request orang lain
Nak kena cek order dorang
Sebab dorang xde access
Aku sorang je ada
So sebab Wai Fun xleh proceed order
Aku cek one by one and found exceed EOS
Nasib la aku double cek, kalau dia proceed memang masuk escalation la
Nasib gak dia xde access untuk UK semalam
Allah jadikan sesuatu tu bersebabkan

Kalau bukan sebab Wai Fun xleh proceed to book
Sah2 order dah salah booked
Maka nikmat Tuhan mana lagi kamu dustakan?
Perancangan Allah itu yang terbaik

Back to migraine 
Pagi ni makan roti sekeping
Minum air coklat sewacan kecil
Makan ubat migraine yang paling kuat
Harap by afternoon dah ok
By hook or by crook kena kerja
Sebab x cukup orang
Ya Allah
Sembuhkanlah aku dari segala jenis penyakit dan jauhilah aku dari sebarang penyakit yang memudaratkan
Amiinn