Sunday, December 25, 2016

Shellout

Semalam makan2 shellout dengan balang kak ani n nizal sekeluarga
Aku belasah makan ketam x ingat dunia
Alergik ketam sebenarnya
Pelik sebab makan udang xde plak naik eczema ni
Tiap kali makan ketam
Jari2 akan start naik air2
Eczema bermula
Rengsa
Hope cepat sembuh
X tahan sakit dia

Siangnya tengok movie dengan afiqah n nurin
Spent one day with them
Am happy 😄

Paip

Ptg td
Nurin ntah mcm mana buka kepala paip
Sampai tercabut
So aku usaha utk tanggalkan
Baru ketuk nak pusing dah tercabut
Usaha keluarkan balance ekor yang tertinggal
Kepala paip besi ye
Maklum aje la susah macam mana nak pecah2 kan n keluarkan balance tu
Setengah jam usaha
Alhamdulillah berjaya jugak akhirnya

Malam pula
Tiba2 kepala paip luar plak tercabut masa aku buka
Aku tutup masa ganti kepala paip dalam blk air
Allah memancut kuat
Habis rumah aku n jiran
Jiran cina sebelah membantu
Dia memang sangat bagus dalam membantu aku
Alhamdulillah dikurniakan jiran yang baik
India depan rumah pun 2 orang dtg tlg
Ganti sementara je sebab dah malam
Mana ada stok
Kepala paip ganti tu pun dah rosak
So rumah aku xde air buat masa ni
Kena tunggu dbkl buka selasa nanti
Selasa tu baru report
Seminggu lepas tu la kot baru repair
Mana nak cekau air nak mandi masak soma
Allah...

Friday, December 23, 2016

Indonesia

5 hari bercuti
17th Dec fly ke Jakarta
First day aku makan dekat A&W je sebab x selera tgk makanan dorg
Plus x berani makan sebarangan
Sebab perut aku sangat sensitif

18th naik train pagi ke Bandung
Sampai Bandung 1.35pm macam tu
Pak supir bawa pegi toko tiga, and ntah mana lagi
Aku x amik kisah sebab x minat shopping
Lunch dia bawa ke Restoran Belacan Bandung
Makanan Sunda
 Nak try sebab x pernah makan kat Malaysia


Langsung x sedap
Sup apa ntah tu manis
Ayam goreng pucat
Ntah la
X kena tekak
Aku n kakak makan x abis

Makan pak supir bawa makan kat Stone cafe plak 


Aku makan chicken cordon blue
Air tu honey lemon
Tapi rasa dia macam rasa ikan masin goreng
Banyak air mineral aku tambah
Rasa tetap pelik
So gelas tu memang penuh sampai aku balik

Malam tengah tido
Terjaga rasa perut x selesa
Muntah2
Terus sapu minyak angin satu badan
Cuba tido semula
Ubat xde nak makan

2nd night Pak supir bawa ke restoran makanan Padang
Sedap
Kena dengan selera
Malam siap dah rasa nak muntah
Tapi sebab dah siap2 beli ubat
Terus makan ubat, sapu minyak angin
Tidoooo

2nd day tu kitorg pegi Tangkuban Prahu, Farmhouse dengan Floating Market
Seriously bosan
Tangkuban Prahu je la aku suka sebab sejuk and dapat tengok kawasan gunung berapi
Supir bawa pegi rumah mode and kartika sari
Kira x sempat ke pekan baru dan cidabuyut ke apa nama tempat tu
Percutian yang membosankan dan pembaziran

Aku x suka cuti dalam mood x best
Stress dengan pemandu teksi yang menipu
Kitorg habis berjuta setiap sorg utk teksi sepanjang 5 hari tu
Haram betul orang indonesia ni
Menipu x abis2 duit orang

So aku rasa
Untuk ke Indonesia lagi
Aku kena fikir beratus kali
Walaupun baru tadi member ajak pegi Lombok

Saturday, December 10, 2016

Upside Down

Harini pergi PD
At first xtau pun ada upside down kat PD
Teman Ross lawat kawan dia
Kawan dia yang suggest
At least we have something to do
Ko nak muntah ngadap laut berjam2
Aku bukan suka sangat nak ngadap laut
Sekejap2 boleh la
Alhamdulillah plan went well

Aku paling suka gambar ni


Saturday, December 3, 2016

Jakarta dan Bandung

30 Nov
Tiba2 kakak aku ajak pegi Jakarta n Bandung
Dia redeem point enrich
Ticket free
Tapi tax semua kena bayar
Return rm391.80 
Nangis gak la nak bayar
17 Dec nak fly
21 Dec balik Malaysia
Jangan la plan bercuti secara mengejut camni
X sempat simpan duit wehhh

Satu lagi masalah
Kakak aku jenis x duduk hotel cikai
Semua berbintang2 
Hotel je dekat rm900
Nangis lagi
Rabakkkkk

Semoga Allah membukakan pintu rezeki yang maha luas untuk aku
Aminn