Friday, January 20, 2017

Sakit kepala

Pagi ni
Sakit kepala sangat2
Rasa nak MC
Tp kena pull request and buat report utk submit kat manager sebab leads team aku bercuti

Tapi sebabkan leads team lain dah minta aku tlg buat quarterly job prospectus tu
Aku gagahkan diri datang gak opis
Prospectus ni selected person je buat
Sebab data dia berpuluh ribu
Naik juling mata
Every quarter tu kerja aku la 

Tugas harini
Pull request
Assigned request
Pull report submit to managers
Buat booking 
Work on prospectus 
Pull IB untuk group lain

Haish
Rasa macam penat sangat dan sakit kepala sangat2
Sampai sapu mnyak angin satu kepala
X tahan sangat berdenyut
Alhamdulillah harini kerja semua siap

2nd level manager
Dia ping tanya macam mana aku buat report tu
Siapa ajar
Harus la Ragu yang ajar
Ragu ni pun satu
Ajar betul2 masa aku dah nak balik
Seimbas lalu je la aku tengok macam mana
Alhamdulillah senang nak catch up and learn new things
So manager kata good and keep practising it
Nak praktis watpe kalau pangkat x naik n gaji x naik tp keje dah serupa leads? 

Pastu Ragu dia x sempat ajar untuk vlookup
Terus la mnta alin QA team ajar
Nasib gak senang nak faham
Sampai Raju minta tlg dengan excel dia
Nak pindah data pakai vlookup
Alhamdulillah Allah kurniakan aku minda yang senang utk faham sesuatu bila berkaitan dgn system/kerja

Pool and produce report nmpak senang
Pivot table tu soma
Tapi bila buat baru la tau lecehnya mcm mana
Nak kena tgk mana nak kena complete sbb due 2 hours, 4 hours, 6-8 hours...
Ko gila nak asing2kan
Pastu kena cek blk dah assign kt sapa n sapa x pick up lg
ZzzZzzz

Sekian
Sehingga kini kepala masih berdenyut2
Dah start panas
Demam jangan dtg pls

No comments: