Tuesday, February 28, 2017

Japan trip - Canceled

Terpaksa batal trip ke Japan
Tiket flight x dpt
Kena tipu
Duit x dpt balik
Tapi Alhamdulillah
Accomodation dah dapat blk
Tp service fee rm172 x dapat blk
Xpela, at least dapat gak duit
Dari burn macam duit tiket

Mungkin plan ke Japan untuk Sakura tahun depan
So, tahun ni kumpul duit dulu
Ada rezeki, Allah izinkan
Sampai jugak nanti
InsyaAllah

Member xnak aku bayar balik duit tiket
Dorang cakap bukan salah aku
Walaupun sebenar salah aku sebab gatal nak beli pakai agen
Moralnya
Beli la tiket flight dari website lepas ni
X payah percaya dah agen apa semua ni

Semoga Allah permudahkan apa yang kami rancang
Aminn

Sunday, February 19, 2017

Lebah

Tiba2 kena gigitan lebah
And i'm alergik into it
Sekejap je dah boleh rasa kahak berkumpul kat tekak
Hidung dah mula rasa x selesa nak bernafas
Ntah mana datangnya
Nak baring tgk tv
Tiba2 rasa sakit mencucuk
Tengok lebah dah mati terbungkang
Tapi bisa tetap bisa
Kalau esok makin worst
Kena injection or amik antibiotik yang strong
Hope xde pape

Saturday, February 18, 2017

Buddy

Manager assigned aku untuk entertain new hire staff for Dell EMEA
So Isnin aritu dah meet and greet
Bawa ke level 5 tempat kitorg
Kenal2kan dengan the whole EMEA team

Selasa and Rabu kena bawa lunch
During lunch ada la cerita sikit pasal kerja
Bagi la input sikit
Xkan nak lunch kosong je
Lunch boleh claim
Kena belanja buddy
Masa aku dulu xdepun 
X adil sungguh
Sebab Sapura cakap
Masa dia ada je
Sapura senior dari aku
So, bukan rezeki aku la masa tu

Monday, February 13, 2017

Scam

Apa kau rasa
Dah excited nak ke Jepun
Tiba2 tiket flight yg kau book dari agen sejak september 2016, tiba2 je xde
Company tu shut down
Accomodation dah bayar
Flight tiket 3 orang rm4590
Accomodation lagi dalam rm2000
Allah
Aku kecewa yang amat
Rasa nak menangis tapi xde air mata

Member nak beli thru website
Aku yang gatal ajak beli pakai agen
Konon murah 10%
Sebab nak jimat 10%
Kerugian 110%
Padan muka
Kalau hati dah rasa berat
X payah la teruskan
Ni dah tau rasa berat hati
Gatal teruskan

Aku kena ganti balik duit dorang
Sebab semua salah aku
Allah

Friday, February 10, 2017

Coklat

So sudden craving for chocolate
Its almost 3am
Apa nak jadi la ni
Exercise dah berbulan2 x buat