Thursday, March 23, 2017

RHB

A year ago
Aku sign up for RHB credit card
Salesman tu cakap no membership fee for lifetime
Aku pun ok la sign up
Disebabkan langsung x guna card tu
Aku ignore je sampai la within this week teringat
Bila register online
Terkejut la tengok membership fee satu card rm130 + gst
Utk dua card dah rm274+ gitu
Aik... angin la rasakan
Email xde reply
Call cakap nanti call balik within 24 hours
But until now
Sunyi sepi
Nak kena pegi rhb gak ni
Cancel card
Bayar apa yang patut
Hish
Menyusahkan

Monday, March 20, 2017

Lebah

Again
This time terpijak
Jari kelingking kiri
The moment terpijak tu terus rasa meremang2 sampai ke muka
Sekejap je semua bahagian badan dah naik bengkak
Mula kaki, naik ke peha dan tangan
Muka memang immediately membengkak
Lidah rasa gatal dan mulut bengkak
Alhamdulillah cepat2 siap pergi klinik
Doktor bagi injection sebab tengok merata dah bengkak teruk

Kaki lambat nak surut bengkak
Until today still bengkak dan sakit
Harap cepat sembuh
Sakit bila berjalan dan berdiri

Gambar a day after terpijak. Kawasan merah tu semua bengkak yang x surut lagi

Friday, March 17, 2017

Kacang Pool

The taste of kacang pool
Is something difficult for me to describe
Can feel the nuts
The beef
And the sauce
Super yummy
Alhamdulillah dapat merasa


Wednesday, March 15, 2017

Update

7th March was my birthday
Anna dengan Huda bg coklat
Unexpected dapat hadiah
Taufiq was the first person wish birthday
Terkagum
12.01am dia wish
Mana dia ingat ntah la
Dah la x letak birthday notification dekat fb n etc
Subiha wish as well
Ini memang impress kali kedua sebab orang yang x pernah ingat boleh wish
And Kak Siti wish as well
Impress kali ketiga
Wish dari orang yg kita x jangka
Mampu buat kita happy x terkira
Alhamdulillah bertambah usia
Harap segala dugaan yg Allah bg
Dapat mematangkan pemikiran keanak2an aku ni

Xde latest story happen dlm hidup
Cuma tgh berfikir perlu atau tidak belu kereta baru
Kancil dah byk kali sakit
Poket pun dh semakin menipis
Nizal dah suruh beli myvi aje
Sebab everytime breakdown
Dia kena susah2 datang x kira pagi buta or malam buta
Kesian
Tapi itu je abang yg blh harap
Dia mekanik dulu
Sekarang tauke bas sekolah
Alhamdulillah dia semakin berjaya

Kerja as usual
Nothing interesting
Nak cari kerja baru is sangat malas

Esok ke Pasir Gudang
Lusa balik KL ikut Ross
Itu je update setakat harini