Monday, April 24, 2017

Late Update

Lately kurang rajin update kisah hidup
4 April haritu sepatutnya ke Japan
Tapi Allah memberi hikmah untuk Zeza mengutamakan kakaknya
8 April Zeza maklumkan kakak dia meninggal
Innalillahiwainnalillahirojiun
Semoga rohnya dicucuri rahmat
Al-Fatihah
Aminn

Nothing much happen sejak solo x berkawan baik dengan sahabat lama yang melupakan diri aku sejak dia berkereta
Mostly weekend duduk rumah aje

12-14 April haritu habiskan cuti yang sepatutnya dihabiskan di Japan
Dan antara hikmah x ke Japan
Dapat amik anak buah habis belajar kat Pasir Gudang
Aku ajak Nor Balang n Kak Ani
Kami bercuti kesana untuk ambil Afiqah habis belajar
Jalan2 sikit
Cuba makanan itu ini
Balik KL demam
Hahaha
Panas x berangin dan kurang minum air
Sampai Rabu
Khamis dah start sakit tekak n simpton flu sikit2
Jumaat balik KL
Allah hu Akbar
Accident pula Hilux hentam belakang
Alhamdulillah xde pape yang kritikal
Bumper terkopak, cermin pecah
Nasib Velfire
Kalau kancilku, xde rupa dah kot
Huhu

Balik dari amik Afiqah tu singgah JPO kejap
Beli kasut n jalan2 n dorang makan
Aku n Nor x makan sebab x bape nak lapar
Tapi tapau subway risau tetiba lapar
Lepas accident tu pegi IPD kulai buat report
Balik tu makan la subway sebab dah start lapar
Sampai rumah kul 1am
Fuh penatnya seharian diperjalanan
Alhamdulillah segala urusan selesai

Semalam pula
23 April
Hiking dekat Hutan Rimba Kota Damansara
Jumaat Anna buat statement 
'I dont accept no as an answer'
Aku pun dah berkali2 dorang ajak
X pernah sekali follow
Kali ni ikutkan la sebab Jay yang guide
Nasib la memang ada buat 2-3 minit exercise hari2 sekarang ni
So xdela kaki sakit gila2 
And ikut nasihat anna gak
Rendam kaki dengan air suam letak garam
Mungkin berkesan sebab lepas tu rasa kelegaan
Seumur hidup
Itu la kali pertama hiking
Rasa taubat tapi at the same time seronok
Anna dah siap pesan beli kasut hiking pasni
InsyaAllah nanti beli

Ni je update kot
Gambar hiking semalam untuk kenangan dimasa tua nanti




Saturday, April 8, 2017

Hikmah

Ada hikmah kami x ke Japan
Selasa haritu (hari kami sepatutnya fly)
Zeza maklumkan kakak dia nazak
Diabetes
Punca luka dikaki dibiarkan
Suruh pergi klinik xnak
Harini Zeza maklumkan
Kakak dia dah meninggal
Innalillahiwainnalillahirojiun
Semoga rohnya dicucuri rahmat
Al-Fatihah
Aminn

Maka nikmat tuhan mana lagi kamu dustakan?
Allah... besar sungguh kuasa-Mu
Cantik sungguh perancangan-Mu
Aku bersujud syukur atas segala limpah rahmat-Mu ke atas ku dan sekalian umat Islam
Allah hu Akbar

Sunday, April 2, 2017

Belated birthday

Tiba2 rasa nak celebrate birthday sendiri
Hahaha
Ye, poyo je kan
Seumur hidup, rasa baru first time excited siap tempah cake
Order moist chocolate cake kat along
Dengan cheese tart sekali
Saja nak belanja team 
Alang2 birthday Sapurah 21 March
So aku buat sekali
Anna plak January
Kira kita combine one quarter punya birthday
Dorang xtaupun aku nak celebrate birthday
Just tanya siapa cuti semalam kt dalam group whatsapp
Konon nak bawa cheese tart
X bgtau la nak bawa kek
Small surprise utk semua

Masa sampai terserempak dgn Jay
Inform la kat dia nak celebrate birthday
Sebab dia tgk kotak besar 🤣
Dan Jay pun siap2 bawa enpon boleh amik gambar
Yang lain soma x bawa
Aku memang x ingat langsung
Enpon tinggal je atas meja

Around 5pm macam tu
Aku dah siap 4pm request
Cantik plak delta not functioning
Terus panggil team ke pantry
'Ada project' aku cakap 😂
Ragu macam xnak
Dengan serius aku cakap 'i just need your 5 minutes'
Terus semua bangun masuk pantry
Ragu siap cakap 'jom bos dah marah'
Kurang asam
Padahal dia lead kitorg 
Hakhak

Semua happy
Alhamdulillah
Lepas ni boleh la celebrate birthday quater lain
Terus diskas birthday memasing
Jimmy siap mention birthday Hafiz
Selamba aku sound
'Shockwave aje, team lain x masuk'
Ko gila aku nak sponsor soma orang
Adehhh
Team sendiri ok la nak sponsor

What can make me happy is...
When i see people happy...
Tu dah cukup membahagiakan hati
Alhamdulillah

I don't need their money
Aku sanggup sponsor
I just need their respect between each other
Care to each other
And help each other
Itu yang aku dapat dalam team shockwave ni
Alhamdulillah