Saturday, May 6, 2017

24 hours terminate

Well
Semalam masa sampai opis
Chat sekejap dengan Soo before request came in
Dia maklumkan 6 orang dari account dia (netapp) kena terminate 24 hours
Not because of performance only
But because of long service
Aku macam... hah?
Long service pun kena ke

Later at night plak during dinner
Masa dekat pantry berdua je dengan connie
Talked about this
Before that ada dia share sikit communication dia dgn manager masa aku datang tmpt dia untuk diskas special project kami tiap2 quarter (prospectus)
Kitorg seboleh mgkin simpan rahsia
Tapi xtau la mana budak2 lelaki opis tu tau
Dorang kalau tau kecoh kalah perempuan
Pastu sorang plak budak pompuan ni pegi update status dekat fb
OMG
Napa nak dihebahkan cepat sangat
Tunggu la keputusan dari pihak atasan

So hasil borak dengan Connie, total 11 org dah kena terminate semalam
Actually reason x pasti smpai la semalam sebelum tido
Sapurah inform dalam group
Long service yang high risk
Sebab director inform
Company nak reduce redundant cost
Kami orang lama memang gaji beza sangat dengan orang2 baru

Aku masa petang dah tau kes ni
Mula la merangka plan sekiranya dibuang
Semua benda kena siap2 bayar setahun
Kena terminate astro, coway and belanja kena kurangkan
Adelle food kena beli stock siap2 sementara nak cari keje sesuai

Before tido semalam
Connie (SME lead) bergurau
Buat je la booking tu, kot2 tu booking terakhir kau
Aku gelak je la
Aku dah set dalam kepala
Kalau Allah bg rezeki tahap tu je keje kat situ
Aku redha
Walaupun hati risau juga dengan ekonomi sekarang
Dengan plan nak travel next year lagi

Ya Allah
Kau permudahkanlah segala urusanku
Berikanlah apa yg terbaik untukku

Orang pertama aku inform pasal ni adalah kakak aku
Terus dia tanya apa plan aku
Aku gurau2 je nak jual air coklat
Dia suruh fikir business apa yang bagus
Memang itu yang aku kerap fikirkan
Sebab memang dah lama aku nak berhenti kerja
Sejak masuk Dell aku memang stress

Kalaupun aku terselamat kali ni
X bermakna aku akan selamat kali berikutnya
So bakcup plan kena ada

No comments: